Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki naszyjnik bym chciała

Co myślicie o takim naszyjniku?

Polecane posty

http://img534.imageshack.us/i/dscf5678.jpg/ Suknia biała, prosta, długa, na ramiączkach, troszkę w stylu empire. Nie będę miała welonu, włosy rozpuszczone. Co o nim myślicie?

Gość lokatka
mnie sie takie nie podobaja :/

Gość lokatka
przekombinowany... za duzo wszystkiego i za bardzo sie swieci

Gość wsnnhbgvjm
nie w moim stylu ale mysle ze do takiej sukni jak piszesz bedzie pasowac:)

Gość nie jestem stylistką
Nie obraź się, proszę, ale ten naszyknik to PASKUDZTWO!!! wielkie, błyszczące, ordynarnie szkiełkowate - jak jablonex z epoki późnego Gierka... Będzies zwyglądała, jakbyś pożyczyła go od starej ciotki :( Do empirowych sukienek pasuje delikatna, stylowa biżuteria, ciekawym pomysłem może być np. kamea na białej aksamitce + male sztyficiki w uszy, jeśli koniecznie musisz mieć coś na szyi. Osobiście popieram opcję beznaszyjnikową - wtedy nie ma obawy, że dyndadło na szyi skróci nam ją optycznie do gabarytów karka z ABS (+Absolutny Brak Szyi ;) ). Oczywiste, ze jak się uprzesz (bo jak widze, grzmot masz już zakupiony), to i tak go założysz. Ale wtedy będziesz wyglądać jak połączenie starej matrony bożonarodzeniową choinką, zamiast świeżo i zjawiskowo, jak szczęśliwa Oblubienica :(

Gość bzdziagwa ;)
za ciezkie do takiej sukienki pomijajac juz to ze mnie tez sie nie podoba i tez mam skojarzenia z jablonexem plus ten okropny geometryczny ksztalt na koncu

za bardzo nie rozumiem tego typu postów - czy chcesz żeby cię jakiś uzytkownik forum do slubu ubierał????? komu się chcesz podobać - internautom, czy męzowi??? czy naszyjnik ładny to zapytaj męża a jak nie chcez mu pokazywać to sama pomyśl. A co to za różnica czy na forum się ludziom podoba???? są gusta i guściki. mnie osobiście podoba się wystrojona panna młoda w wielką suknie i welon i diadem, nie lubie skromności - to wyjątkowy dzień i wymaga wyjątkowej oprawy :)

Gość xdfcvfvgxdf
okej ja tez lubie przepych ale ta bizuteria jest ohydna

Gość cfgcfhcfh
paskudztwo

mikunia - czy Twoim zdaniem wyjątkowy dzień obowiązkowa wymaga wyjątkowego KICZU i BEZGUŚCIA??? ;) Przepychu też można zaaranżować ze smakiem i konsekwencją. Ale tandeta tandetą zawsze pozostanie - a blaszane diademiki i jablonexowska biżuteria są tandetne do bólu. Nikt nikomu nie każe się stroić w platynę i brylanty, ale pmiędzy Bulgari i Cartierem a biżuterią z ruskiego bazarku jest jeszcze wieeeeele stopni pośrednich. Z których spokojnie da się wybrac coś eleganckiego i niepowtarzalnego. Do empirowej sukni, jeśli dziewczyna KONIECZNIE MUSI mieć coś na szyi, bo się inaczej udusi... ;) dobrałabym kameę w tym stylu: http://farm4.static.flickr.com/3639/3647447409_ed32ddd16d.jpg http://im2.modna.pl/25/54/wisiory_2554d4266303aa3c0b416dcbcfb9ebb0-max.jpg zawieszoną na krótkiej, białej aksamitce (a'la obróżka). Da to stylowy efekt przypominający klimat "Popiołów" Żeromskiego i Pani Walewskiej :)

autorko bardzo ładny naszyjnik. Nie słuchaj tych "świętych rad" stylistek pożal się, to twój dzień i zakładaj co ci się podoba. Tu jak widać 99% idzie do ślubu w prześcieradle, bez biżuterii bez makijaży tylko w samym kwiatku polnym bez specjalnego upięcia bo w końcu loki to "kicz i tandeta" . To twój dzień i czuj się wyjątkowo w tym dniu tak jak ci się podoba

Gość klsdfkjsf
nie jestem stylistką - matko kochana takie medaliony to na cmentarzu można zobaczyć na pomniku :O weź ty się kobiecino z tymi twoimi radami na innych topikach bo wszystko co proponujesz jest takie żałosne i beznadziejne a z tymi swoimi gustami to uciekaj nie wiem gdzie :O

Gość klsdfkjsf
aha i b. ładny naszyjnik

jest ciężki i wygląda tandetnie- nie podoba mi się. No i w tańcu się nie sprawdzi za bardzo. Szukałabym czegoś bardziej subtelnego. Nie rozumiem jak można np wydać 2-3 na suknie a potem żal parę zł na przyzwoitą biżuterie i kupuje się tandetę za 19.90 ;/

Słuchaj rad tych, co wyłącznie chwalą - a potem pójdziesz do ślubu tak "odstrzelona", że goście padną ze śmiechu ;) Jak ktoś uważa, że ślub to obowiązkowo tipsiory, solaryjna opalenizna, blaszany diademik ze szkiełkami i naszyjnik jak koło od malucha - to ok. Jego gust, i jeśli dziewczyna chce wyglądać jak przysadzista matrona i dodać sobie lat, jej sprawa...

To, że naszyjnik świeci jak brylantowa kolia, to tylko i wyłącznie wina zdjęcia. Na żywo jest bardziej matowy, stonowany, skromny, wiem, że to może dziwić, ale mam wrażenie, że w połączeniu ze skromną sukienką wypada blado. A i nie kosztował 19.99:-P nie wiem skąd ta sugestia. Li-monka---> te naszyjniki faktycznie są piękne nie jestem stylistką---> to ja już wolę mieć gołą szyję niż te paskudne medaliony

Ten naszyjnik bardziej pasuje do stylizacji a la ksiezniczka a nie do prostej sukni w stylu empire. Jak juz chcesz cos zakladac na szyje to ja bym wybrala cos delikatnego, np.: http://www.swarovski.com/Web_PL/en/678189/product/Gillian_Y-Necklace.html?CatalogCategoryName=050103 http://www.swarovski.com/Web_PL/en/1807339/product/Brilliance_Set.html?CatalogCategoryName=050103

taki naszyjnik bym chciała- nie napisałam ze Twój tyle kosztował;-) bo widać ze kosztował więcej tylko że często dziewczyny idą na łatwiznę. Bo to ślub to kupują tanią błyskotkę na jeden raz. A potem to widać.

Ciekawe, czemu "paskudne"?? bo nie świecą??? ;) A wersja "nic na szyi" to teraz jeden z bardziej lansowanych trendów ;) wart rozważenia

Gość kjsdfhs
nie jestem stylistką- co ty o trendach możesz wiedzieć? każdej na topiku wciskasz w propozycję jednego i tego samego bukietu a o reszcie nie wspomnę, jakieś badziewne medaliony cmentarne co było modne może z 200 lat temu i wcześniej u młodych osób a nie teraz :O wstaw swoje zdjęcia jestem pewna że niejedna wybuchnie śmiechem na temat twojego "stylu" :O dałabyś sobie babo święty spokój bo z głupawkowatymi komentarzami że będzie wyglądała tandetnie itd ośmieszasz się. Co cię to obchodzi w czym ona pójdzie?? zajmij się swoją dupą a nie cudzą, ty naprawdę chyba nie masz nic do roboty tylko siedzisz dniami i nocami na tym necie. A dodatkowo pisząc że goście ją wyśmieją nie masz za grama pojęcia pisząc to, co znasz osobiście jej rodzinę??:O

Gość kjsdfhs
A wersja "nic na szyi" to teraz jeden z bardziej lansowanych trendów wart rozważenia jak trendem będzie kał na głowie ludzki to też każdemu będziesz wciskać że to bardziej "lansowany trend w modzie warty rozważania?" ?:O myśl głową a nie co zobaczysz na tym internecie bo tam więcej śmiechu niż praktycznych porad :O

Jak jestes taka mądra, to sama zaproponuj coś nieoklepanego i oryginalnego ;) A wzorowanie się na stylowych strojach z dawnych epok jest charakterystyczne dla najwybitniejszych kreatorów mody, i to tych baaaardzo nowoczesnych - z Johnem Galliano na czele (uwielbiającym chociazby styl belle epoque, i nawiązującym do New Look Christiana Diora). Jesli dla kogoś Panna Młoda musi być totalnie typowa (czyli styl "polska księżniczka bardzo prowincjonalna") to droga wolna, i wolny kraj ;)

Jesli dla kogoś Panna Młoda musi być totalnie typowa (czyli styl "polska księżniczka bardzo prowincjonalna") to droga wolna, i wolny kraj Tu akurat stylistko sie z Toba nie zgodze, bo ogladajac chociazby wedding tv czy club widze, ze w UK i w USA kroluja podobne standardy mody slubnej jak u nas...... Ogolnie Twoje propozycje mi sie bardzo podobaja, ale z tymi medalionami to przesadzilas....... Chyba ze PM robiliby slub w stylu barokowym i wtedy ubior, sala, dekoracja stanowilaby spojna calosc. W przeciwnym razie wygladaloby to po prostu smiesznie.

Akurat za trendami z USA nie przepadam, bo Amerykanki mają w zwyczaju stawiac na przesyt, i w refekcie ładuja na siebie w dniu slubu wszystko co się da - więc z reguły przedpbrzają ;) co nie znaczy, że neguję przepych jako taki - umiejętnie zaaranżowany robi fenomenalne wrażenie :) A co do kamei - to był tylko pomysł/sugestia; komuś się może spodobac, innemu nie. I nie musi być tak, że jeden stylowy element wymusza pójście we w całości historyzującą stylizację, nic z tych rzeczy!! za to może dać ciekawy efekt, stać się charakterystycznym motywem stylizacji. dziewczyny wybierają na motywy przewodnie róże, gołąbki, motyle, kokardy - kamea tez jak najbardziej moze się takim motywem stać. Aha, kamee kojarzą nam się z barokiem, a nawet rokoko, ale niekoniecznie - noszono je w róznych epokach, bo oznaczały wysoki status właścicielki (z powodu rzeźbienia ich w róznokolorowych kamieniach półszlachetnych kamee były wsciekle drogie ;) ). W starożytności kameami spinały elegantki tuniki na ramieniu, modne były w epoce biedermajeru i w secesji. Chociazby taka późnoXIX-wieczna aranżacja rodem z "Wywiadu z wampirem" ;) tym razem z medalionem z miniaturą dopiętym do stanika (częsty zamiennik kamei - tym razem portrecik miescił się we wnętrzu wisiorka ;) ): http://www.pastandpresentcreations.com/madeleinegreenactual.jpg I tyle w temaci kamei ;) a założycielka wątku jesli zechce założyć do delikatnej sukni masywny i mocno błyszczący naszyjnik - to go założy. Jej sprawa i jej gust.

Do sukni w stylu "empire" pasuje delikatna, wręcz koronkowa biżuteria. Drobne perły, łańcuszek z subtelną ozdobą. Proponowana przez Ciebie ozdoba będzie raczej wyglądała, jak chomąto perszerona na szyi konia czystej krwi arabskiej.

A niekoniecznie!! nie każda kamea (czy jakikolwiek wisiorek) musi miec od razu rozmiary koła od malucha ;) Obroża z pereł pięknie wygląda zestawiona z sukienką o odsłoniętych zupełnie ramionach, względnie z tzw. ciętymi ramiączkami = stanowiącymi całość z gorsem sukni. Naszyjnik zestawiony z cienkimi ramiączkami typu "sppaghetti" (mającymi z zasady dość niezobowiązujący, półplażowy charakter) jest własnie zgrzytem w stylu szpilek do kufajki ;) Ale jak widać - co osoba, to pogląd ;) Natomiast mimo wszystko, zusammen do kupy więcej jest opinii krytykujących powód wątku (= wielgachny naszyjnik) niż chwalących to ustrojstwo ;)

zapraszam na www.cudowny-kuferek.pl tu każda znajdzie coś dla siebie