Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mariola1234

Terapia odczulająca na jad owadów żądlących

Polecane posty

Gość Mariola1234

Ktoś się odczulał ? Mam na myśli jad owadów błonkoskrzydłych czyli osy bądź pszczoły. To bardzo silne alergeny i jest tylko jeden sposób leczenia tej alergii, to właśnie immunoterapia czyli odczulanie.

Gość ramramtam
zobacz na osa.org.pl

Gość jenk
dowiadywałam się .odczulanie robi się w szpitalu i to tylko w kilku w Polsce.To długi proces

Gość Fajna Halinka
Z dobrych informacji, to odczulanie jest bezpłatne tzn bezpłatne jest w tych ośrodkach, które je stale wykonują, tych ośrodków jest kilka w całej Polsce, tutaj jest lista ośrodków http://www.osa.org.pl/pl/terapia-odczulajaca/lista_osrodkow_odczulania/ z tego co wiem, to jest to jedyna metoda leczenia tej alergii i rzeczywiście trochę długotrwała, tzn trzeba je po prostu powtarzać i trwa od 3 do 5 lat

Gość ram ram
jak ktoś jest uczulony, to powinien nosić przy sobie adrenalinę w strzykawce, tylko, że problem polega na tym, że taka adrenalina wcale nie jest tania, a jej przydatność poza lodówką sporo się skraca

Gość boje sie użądlenia
z tego co czytam, to sprawa z tą alergią na jad owadów jest dosyć poważna i chyba bardziej poważna od takiej "zwykłej" alergii, na którą ja choruje. Czy ktoś wie, czy są jakieś specjalne testy, które można zrobić, żeby sprawdzić czy się jest uczulonym ? i czy rzeczywiście ta terapia odczulająca jest jedynym sposobem leczenia alergii ? niby na tej stronie, którą ktoś podawał (osa.org.pl) jest napisane, że nie ma innej metody, ale czy rzeczywiście?

Gość Galia Alia
rzeczywiście terapia odczulająca to jedyny sposób leczenia uczulenia na jad owadów błonkoskrzydłych. terapia ta jest też stosowana w leczeniu innych alergii przede wszystkim alergii na pyłki i tam też jest jedynym sposobem przyczynowego leczenia

Gość lalalalalalalalala-lalalala
wydaje mi się, że jak ktoś ma jakieś wątpliwości, to najlepiej wybrać się do lekarza specjalisty- alergologa, on najlepiej wszystko wytłumaczy. Można też wybrać się do któregoś z ośrodków, gdzie wykonywane jest odczulanie.

Gość gość
Zalety leczenia terapią hipertermii onkologicznej ogólnoustrojowej: 1. Zwiększa skuteczność chemioterapii i radioterapii. 2. Redukuje negatywne skutki chemioterapii i radioterapii. 3. Systematycznie uszkadza białka i nici DNA nowotworu. 4. Aktywuje układ immunologiczny do walki z rakiem. 5. Oddziałuje na guz pierwotny oraz ogniska przerzutów nowotworowych. 6. Działa przeciwbólowo. 7. Jest nietoksyczna, nieinwazyjna, bezbolesna. 8. Podnosi jakość życia chorego. 9. Obniża ryzyko powstawania przerzutów. www.BialaOnkologia.pl