Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magnolis

czy pólroczne dziecko powinno już stabilnie siedzieć?

Polecane posty

Posadzone - powinno się utrzymać samo przez kilka sekund. I tyle jeśli chodzi o prawidłowy rozwój dla tego etapu.Półroczne dziecko może juz umieć samodzielnie siadać ale nie ma musu dla tego wieku. Moja zaczęła siadać gdy miała ok 8 miesięcy, nieco ponad chyba nawet

Gość ma_da2
moja córka jak miala 6 miesięcy posadzona usiedziala jakaś chwilkę sama usiadła dopiero w 11 miesiącu i wtedy też zaczeła raczkować a teraz ma 13 miesięcy i sama chodzi

Moja corka siedziala jak miala niecale 8 mscy ale zawsze kladlam za nia poduszke po zdarzalo sie ze tracila rownowage i leciala do tylu

Gość moja corka jak miala
8 miesiecy to juz zaczynala chodzic, nie ma reguły

Moja mała miała 7 miesięcy jak usiadła sama... od kolezanki córka 11 miesiecy... Ja jak miałam 7,5 miesiąca to już chodziłam ostatnio widziałma chłopczyka 7 miesięcy i też juz chodziła Każde dziecko jest inne.. jeden szybciej usiądzie drugie szybciej zacznie mówc..

Każde ma swoje tempo rozwoju i siadać zaczyna niekoniecznie mając skońćzone pół roku. DZieci nie rzadko rozwijają się książkowo. Daj swojemu czas, a nawet nie zauważysz kiedy będzie chodziło :)

Moj syn siedzial w wieku 5mies z podporka a w wieku 6 potrafil siedziec normalnie. Ale kazde dziecko rozwija sie inaczej. Moja szwagierka jak byla mala to umiala chodzic a siedziec nie , tak mowila mi tesciowa.

Gość sraty pierdaty
jagodka, fajna musi byc ta twoja szwagierka :D

Lseczki mam pytanko..Moja coreczka ma 4,5 miesiaca i siedzi? Czy to nie za wczesnie nie pozwalam jej dlugo boje sie o kregoslup:O?

Gość ma_da2
majoweczka09 twoja córka sama siędzi posadzona czy sama potrafi usiąść? bo jeśli sama nie potrafi to nie powinnaś jej sadzać tak wcześnie to może być szkodliwe dla małego kręgosłupa

ja mojego nie sadzałam dopóki sam nie usiadł, a usiadł sam jak skończył 8 miesięcy.kilka dni się lekko chwiał a potem już całkiem stabilnie siedział.

Gość Hagneta
Nie, nie powinno. Może się zdarzyć ,ze już siedzi posadzony,ale żeby samo siadało w tym wieku to rzadkość. Ale historia i życie zna takie przypadki. Na siłe nie ma co sadzać. Szkoda kregosłupa. I się nie martwić. :-) Dziecko ma jeszcze czas.

Moja corcia siedziala jak miala 6 miesiecy a 7 jak zaczela sama siadac i raczkowac. teraz ma 8 i wstaje przy wszystkim i chodzi przy meblachi wszystkim co sie da. mojej siostry corcia ma 6 miesiecy i jeszcze nie przekreca sie na brzuch