Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuschelkugel 88

Blizna na brzuchu a ciąża. jak się pozbyć?

Polecane posty

Gość kuschelkugel 88

witam, mam 22 lata i bliznę na brzuchu od 1 dnia życia od poparzenia. niedługo założę rodzinę i oczywiście w planach jest dzidzius. pytanie: co stanie się z moją blizną w czasie ciąży? czy po ciąży się skurczy? Może ktos miał operacje plastyczna blizny na brzuchu przed zajściem w ciąże i opowie mi jak to wygląda?

Gość Dupa dupa Panie Paździoch
Z tego co słyszałam to nie wolno robic plastyki brzucha jeśli jeszcze nie jest sie mamą... trzeba poczekac ...

Gość a do mnie nie
mam nadzieje, że ten kto cię poparzył w pierwszym dniu twojego życia siedzi za swoja głupote do tej pory ...

Dodam że moja kuzynka jest poparzona od 4 roku życia... ręka troche brzucha no i nogę.. i sie tego nie wstydzi chodzi w mini krótkie bluzki ręce nogi "pokazuje" ma męża i dwójkę dzieciaków

Gość kuschelkugel 88
a ja się akurat wstydze i boję się jak to będzie wyglądac po ciazy i chyba mam prawo się bac. pielęgiarka zaraz po urodzeniu mnie umyła i wsadziła pod jakąś lampę, pod którą kiedys w szpitalach suszono noworodki. to wersja mojej mamy, jednak mnie do końca nie przekonuje. Lampy do suszenia?! Gdyby mojemu dziecku ktoś zrobił taką krzywdę po urodzeniu, to bym zatłukła, a moja inteligentna matka odpuściła tę sprawę i skończyło się na jakiejś notatce służbowej wybitnej pielęgniarki, a ja bęe z tym chodizc do końca życia, chociaż urodziłam się zdrowa:((((

To że masz bliznę nie oznacza że po ciąży będziesz miec okropny brzuch.. To zależy wszystko od tego kile masz kolagenu.. Bo moja kuzynka ma dużo o po ciąży ma taka fihurę jak i przed tymi dwoma... a jest malutka i drobniutka... z bliznami nic się nie stało. A szwagierka po jednym dziecku i bez blizn ma brzuch jak poparzony tak się rozciągneła... więc nie wiadomo co będzie npo z bliznami może nic się nie stac ale np. rostępów tyle dostaniesz że tego to się będziesz dopiero wstydzic.

Gość kuschelkugel 88
włanie problem polega na ty, z ejestem pewna, ze kolagenu mam mało, moja skora jest b. sucha, juz teraz jest mało jędrna itd, powoli robią mi się zmarszczki na dekolcie. i domyslam sie, ze bedzie nie ładnie wyglada po ciazy. zreszta nie chce ryzykowac i czekac jak to bedzie, tylko za wczasu usunac. jakos nie przemawia do mnie ta opcja, ze niby przed ciaza nie mozna. niby dlaczego nie?

Gość kutwa tez to przechodzę
włanie problem polega na ty, z ejestem pewna, ze kolagenu mam mało, moja skora jest b. sucha, juz teraz jest mało jędrna itd, powoli robią mi się zmarszczki na dekolcie. i domyslam sie, ze bedzie nie ładnie wyglada po ciazy. zreszta nie chce ryzykowac i czekac jak to bedzie, tylko za wczasu usunac. jakos nie przemawia do mnie ta opcja, ze niby przed ciaza nie mozna. niby dlaczego nie?

Napisz maile do kilku chirurgów plastyków oni odpowiedzą Ci fachowo czy robic przed ciążą,czy po,czy może wogóle.Oni spotykają przeróżne przypadki i nie będą gdybac tak jak my tutaj tylko dadzą konkretną odpowiedż.Możesz przesłac zdjęcia ,żeby mieli jasnośc o co pytasz.To nic nie kosztuje,a wiedzę zyskasz.Życzę powodzenia!!

Gość kuschelkugel 88
a poda mi ktoś namiary na spradzonych chirurgów plastyków bym mogła zrobić to, co radzi zyczliwa osoba powyżej?