Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość królewna fiona

czy jeśli robi mi się często

Polecane posty

Gość królewna fiona

słabo, tzn ciężko mi złapać oddech, serce bije jak oszalałe to czy jest to duże zagrożenie dla dziecka i czy powinnam udać się na ktg? Jestem w 37 tc.i boję się że może dojść do niedotlenienia maluszka.

Gość królewna fiona
??

Mierzysz sobie ciśnienie? Jak nie, to zacznij.Jeśli nie ma gwałtownych skoków ciśnienia i nie jest ono nadmiernie wysokie, to nie ma się co martwić. Ale lekarza warto o tym poinformować.

Gość królewna fiona
Ciśnienie mam dobre,tylko mam astmę i do tego problem z sercem. lekarz o wszystkim wie. Tylko właśnie ostatnio zaczęło mi się słabo robić dużo częściej niż zawsze no i troszkę się martwię o maleństwo że może byc niedotlenione.

Gość królewna fiona
Może jeszcze ktoś coś napisze?????

Gość mysle, mysle ze
powinnas isc do lekarza i mimo wszystko poinformowac lekarza Tu chodzi zarówno o zdrowie maluszka jak i twoje

Trudności w oddychaniu nie prowadzą do niedotlenienia płodu - a wyłącznie ostra niewydolność oddechowa.jeśli masz astmę - powinnaś być pod kontrolą pulmonologa a już na pewno na czas porodu zaopatrz się w leki, bo te trzeba mieć ze sobą.

Gość saleminka8
nie aż tak,ja miałam to samo,miałam "duszności" a puls pomiędzy 85 a 125 cisnienei skakało,ale miałam w brzuszku synka który urodził się z waga 4200g więc dużo krwi pompowałam dla neigo i musiałam brac leki,chyba aspargin...3 na dobę,a potem po 6 bo dawka byłą mała