Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ehhhhh

To całe allegro jest do dupy!

Polecane posty

Gość ehhhhh

aukcji od groma i nic się nie sprzedaje :(

Gość aaaaaaaaaaaaaa2
zalezy w co uderzasz na co jest popyt :) mi sie udalo sprzedac niektore rzeczy od razu , np. laptopa, masazer, monety itp. bo akurat na to jest popyt, gorzej z ubraniami itp.

Gość ehhhhh
chodzi mi o ubranka- niby jak popatrzysz to są wylicytowane ogromne sumy za byle co na niektórych aukcjach..... ja wystawiłam ubranka po synku i 0 zainteresowania :(

Daj link do aukcji to Ci podpowiemy czemu BYĆ MOŻE nie zeszło.

Gość bo z ubraniami to lipa
teraz w kazdej pipiduwie jest jakis lumpeks i inne tanie wynalazki bierzesz 50zl, idziesz, i wychodzisz z reklamowka ubranek , ty sie dziwisz ze ci używanie ciuchy na allegro nie idą Chleb tez by ci na allegro nie szedl :D

Gość ehhhhh
no kurde ale je wystawiłam od 1zł po kilka rzeczy! ...moja mama czasem chodzi "na ciuchy" (jest na emeryturze) - z reszta niektóre wystawiłam też i nigdy nie kupiła nic taniej niż 2zł za rzecz!

Gość aaaaaaaaaaaaaa2
pokaz linki, moze masz zlej jakosci zdjecia :) lub nie masz wymiarow podanych, druga sprawa to estetyka aukcji :) przykladam wage do czcionki i ulozenia

Gość qzzzzo
szczerze? to mi sie podoba!! jestem dopiero w poczatkowej ciazy to niestety nic nie kupie, ale jak najbardziej bym sie skusila!!

Gość aaaaaaaaaaaaaa2
Rzeczywiscie nie wiem dlaczego nie licytuja, bo stronki wygladaja fajnie, ale moze ludzie uznawaja je troche za sztuczne czy cos, moze dopisz ze sa uzywane, ae w stanie idealnym, a synka masz uroczego :) jesli to zdjecie nalezy do ciebie

Gość ehhhhh
dzieki - tylko co z tego? tak to mój Miłoszek - jutro skończy rok :) dałam to zdjęcia synka- żeby było widać, że to są moje rzeczy - większość kupowałam nowe w takim sklepiku z angielską odzieżą - wiec zniszczone nie są... ... z resztą mam jeszcze masę tych ciuszków- tylko po co je wystawiać jak się nie sprzedają? lepiej dać na czyściwo do pojemnika.

Aukcja nie jest zła ale jest jedna sprawa, dość istotna.Ubranka są modelem sprzed 10 lat - znacząca większość. A niektóre nawet starsze.

Gość ehhhhh
sorry nie wiedziałam że w dziecięcych ubrankach aż tak ważne sa modele :(

Gość sranie w banie lalala
Co z tego ze po zlotowce, jak trzeba zaplacic przesylke i jeszcze czekac. W lumpie masz na miejscu, i mozesz sobie pomacac to co kupujesz.

Gość aaaaaaaaaaaaaa2
pomacac hehehe ;p dobre :D a ludzie sa chorzy umyslowo ze leca na MODE ja to bym miala gdzies w czym dziecko chodzi ubrane, tzn,. na metki itp,. nie patrze bo po co bo i tak wyrosnie z tego :)

Aukcja jest fajnie przygotowana, ale zgadzam sie z opinią jednej z poprzedniczek: to nie są ciuszki z ostatnich sezonów, raczej sprzed 10 lat i nie piszę tego złośliwie, po prostu wzornictwo sie zmieniło, dziecięce ciuchy to dzis mini-kopie tych dla dorosłych i takie sie sprzedają na allegro.

Gość ehhhhh
ngLka z resztą trocheę mnie dziwi mnie twoja opinia bo mój starszy syn ma 9 lat i wtedy miałam kompletnie inne rzeczy dla niego - śpiochy i kaftaniki - taka była moda....cóż ja kupowałam takie rzeczy jak mi się podobały - nie wiedziałam że są nie modne.... sranie w banie lalala....ok dam na czyściwo - po prostu myslałam że sie komuś przyda jeszcze a ja odzyskam parę groszy... ...dziwi mnie tylko jedno - jak to jest że niektórzy mają takie duże kwoty wylicytowane - za moim zdaniem kiepskie rzeczy - takie nie wygodne dla niemowlaka?

Gość aaaaaaaaaaaaaa2
zrob inaczej, nie usuwaj, ale zmien cene np, na kup teraz albo licytacje od najnizszej ceny za jaka godzisz sie je sprzedac np. 10-20zl :) i jak zalicytuje 1 osoba to nie bedziesz stratna :) a sprzedac 20 ubranek za 1zl to troche szkoda :) pomysl o tym

Gość aaaaaaaaaaaaaa2
no i koszty wysylki - paczka do 1kg to 9,50, potem 11zl to chyba do 2-3kg jakos tak :)

Gość aaaaaaaaaaaaaa2
pojedyncze rzeczy mozna wyslac listem poleconym

Gość mam male pytanko
jak stworzylas tak ladna aukcje, sama przerabialas te zdjecia?

Gość tak na pewno
Nie wiem, ale mi jakoś średnio podeszły te ciuszki. Sa zadbane, to fakt, ale jakies takie - no nie wiem,nie bardzo mi odpowiada kolorystyka i modele. No i masz jeszcze 3 dni, niektorzy licytują dopiero pod koniec aukcji.

Gość magga m.
sorry ale koszty wysyłki całkiem z dupy za bluzeczke z czapeczka 12 zl..toz ta paczka z pol kilo wazy.. niegdy nie kupuje u sprzedawców którzy krecą lody na zawyzonych kosztach wysyłki....

Gość ehhhhh
usypiałam synka - dlatego nie odpisywałam aaaaaaaaaaaaaa2>> myślisz że jak podniosę cenę to pomoże? mnie nie szkoda- w sumie to chciałabym żeby się komuś przydały... co do kosztów wysyłki to tam gdzie jest więcej rzeczy jest 12zł a tam gdzie mniej 6zł.... paczka kosztuje coś ok 11zł taka z kilko ma rzeczami - widze jak sama zamawiam, a do listu trzeba dokupić kopertę bombelkową za 2zł więc uważam, że ceny są normalne.... ewentualnie można odebrać osobiście we Wrocławiu. mam male pytanko> aukcje w całości stworzone na Photoshopie CS3 - pracuje na nim zawodowo od 15 lat. co do ubrań- to ja kierowałam się głównie wygoda dziecka.... może macie racje- może teraz jest moda nie niewygodne rzeczy i już... ja na to nic nie poradzę bo lubię jak dziecku jest wygodnie.

Gość aaaaaaaaaaaaaa2
lepiej podniesc cene i moze obnizyc koszty przesylki (zwaz ile to wazy) bo jak do kg to lepiej 9,50 :) czasami sie wydaje ze to moze duzo wazyc, a wazy malo :)

Gość tak na pewno
Koszty wysyłki akurat są ok,bo tyle kosztuje wysyłka +opakowanie, ale dużo jest tych ciuszków i różne w 1 aukcji, ja np. wolałam kupić same pajacyki (spioszki i kaftaniki mi nie podeszły), półśpiochy, a na innej np. sweterki.

Gość kat888
Tak jak ktoś wcześniej powiedział, dużo ludzi czeka do końca aukcji i potem licytują. Ja też wystawiam różne rzeczy na allegro, ostatnio również na licytację od 1zł ale bardzo często jest tak, że nawet jak jest 12 osób obserwujących to licytują dopiero minutę przed zakończeniem. I mimo wszystko możesz spróbować jeszcze powystawiać rzeczy... Im więcej aukcji tym lepiej - to sprawdzone.

Gość ehhhhh
ja się zazwyczaj przeliczam w druga stronę - kilka razy coś wysyłałam i zawsze więcej płaciłam niż mi się wydawało....hmmm zważyć nie mam za bardzo jak... mogę spróbować obniżyć ceny za wysyłkę np o 2 zł tylko boję się, że będę dokładać do tego interesu.... aaa raz się zyje - najwyżej to będzie ostatni raz jak coś wystawiłam z ubranek.

Gość ehhhhh
tak na pewno>> widzisz ja miała z tym problem - nie znam sie na handlu ubraniami - rzeczy pogrupowałam kolorystycznie.... w sumie tak jak sama często ubierałam dziecko... ...myślisz, że lepiej wystawiać rodzajami?

Gość kici kiciiiii
ja tez np wystawialam cos za 1zl np, spodnie byly super, jak nowe i poszly za prawie 4zl, a teraz wystawiam wszystko od gornej ceny i tez kupuja :) min. np,. 10-15zl i wiem ze nie bede stratna! miej 15-20zl a miej 3zl? jest roznica?