Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pigula1111

Jak wyleczyc ranke na sutku.

Polecane posty

Gość Pigula1111

Mam malutka ranke na sutku, nadal karmie piersia i bol jest niesamowity kiedy maly ssie. Nie moge nie karmic ta piersia bo to jasne co sie stanie. Pompka tez boli. Natomiast recznie odessanie nie wychodzi w moim przypadku. Mleko leci tylko wtedy kiedy maly ssie. Tak mam.

Na pewno w aptece są jakieś żele lub kremy na takie rany. Mi położna powiedziała że najlepsze na takie problemy to :schłodzone liście białej kapusty i nałożone na piersi,posmarować pierś miodem naturalnym lub posmarować pierś własnym mlekiem.Ja nie sprawdzałam,ale moje koleżanki tak i sobie to chwaliły.

Gość Pigula1111
ok zgooglowalam to cos;) sproboje kupic. Dzieki

Miałam próbkę mustelii rewelacja, mialam strasznie poranioną brodawkę bo źle córke przystawaiałam, mustella pomogła. Dobre jest też własne mleko i ślina dziecka, po karmieniu po prostu przetrzyj sutka własnym mlekiem:) liście białej kapusty (musi byc zimna i zbita) super pomagają na ból piersi :)

Gość Pigula1111
w aptece Pani mi tylko zaproponowala Alantan;))) heh smaruje kilka dni i NIC co rano synek znowu otwiera ranke. Ranka jest w zasiegu aureoli. Liscie kapusty dobre jest na nabrzmienie piersi

Mnie raz mala ugryzla w brodawke. Smarowalam ja wtedy bepanthenem, tym co sie pupe maluchom smaruje. Po dwoch dniach nie bylo sladu. Smarowalam tuz po karmieniu, a jak przychodzila pora nastepnego karmienia to wczesniej mylam brodawke.