Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kunnoun

obiad ślubny

Polecane posty

Gość kunnoun
dzięki, dumam co z tym deserem - czy ta szarlotka czy coś innego Może tort a może coś innego ? co wy miesliście bądź co jedliście i Wam smakowało ?

Świetne menu, właśnie ja zupę bym zostawiła, bo ja już mam dosyć na takich imprezach, że zawsze dadzą rosół, a wieczorem barszczyk z krokietem. Ziemniaczki też wolę zapiekane, ale może niech będzie i wybór. Ja nie wiem czemu wy jesteście tacy zachowawczy z tym menu. Sama mam rodzinę ze wsi, wiadomo, że nie trzeci świat, ale rodzeństwo mamy nie bywa na imprezach w restauracjach. Jakoś nikt nie krzyczał z nich, że ma być schaboszak, rosół i basta . Przeciwnie byli przejęci nowinkami i na moim weselu i na chrzcinach dziecka kuzynki. teraz tylko myślę, że dużo osób (niestety!) nie lubi szpinaku, chociaż wg mnie wynika to z tego, ze nie jedli dobrze podanego szpinaku;]

tort jest najodpowiedniejszy - szarlotkę to można na codzien do kawy zje śc - to takie nie świąteczne ciasto

Gość kunnoun
no ja wybierając te dania kierowałam się też tym, że raczej mało kto ma czas na codzień, żeby robić zupy kremy, roladki zawijane i inne cuda itd to czasochłonne i kosztowne

Gość kunnoun
co do szarlotki - to nie wiedziałam w ogóle co wybrać :) więc jakoś tak padło na szarlotkę :)

Gość mi się ten obiad bardzo
podoba :) Właśnie zupa szparagowa jest super, nie daj się namówić na rosół. Pytanie tylko, czy pod koniec lipca będą jeszcze smaczne szparagi? Nie jestem za bardzo w temacie, bo szparagi zajadam jak tylko się pojawiają, a potem mam już przesyt :p Tort koniecznie, ale musi być lekki, ewentualnie jakiś inny niecodzienny deser, taki co to na co dzień się nie chce robić.

A mi się Twoje danie bardzo podoba ;) Nigdy nie jadłam takiej zupy i byłabym ZA by ją wreszcie spróbować ;) Nie lubię szpinaku ale jest drugie mieso więc cacy :D Jeśli chodzi o szarlotkę z lodami podoba mi się ten pomysł.Jednak uważam że na wielkie uroczystości jak ślub,komunia,chrzciny,jubileusz powinien królować tort.Można powiedzieć ze to król wśród ciast ;) Nie za cięzki,na bazie bitej śmietany i np przybrany owocami :) A jeśli chodzi o ilość jedzenia to jeśli to "tylko"obiad to ilośc wystarczająca.

Gość parisss
mam pytanie, bo będę robiła podobne przyjecie po ślubie, tylko ze ok.45 osób, napisz mi mniej więcej ile Cię będzie kosztował ten obiad ( może nie Ciebie, a rodziców, ale jaki koszt całego przyjęcia) i czy alkohol oddzielnie kupujesz czy w tej restauracji będą serwować? proszę odpowiedz :)

Gość klupistrzak
my damy zaten obiad ok 1000 (może 1200zl - bo napoje wg zuzycia, a cena za obiad z deserem to ok 36 zl za osobe, tak więc liczymy 1000 zl maks 1200zl) Jako alkohol tylko wino i jest ono w cenie Wodki nie bedzie (nie bedzie amatorow na wodke)

Gość klupistrzak
to ja kunnoun :) tylko w innym topiku zadałam inne pytanie i mi nick został :) (zmienilam nicka, zeby sie mi topiki nie myliły :D, a i tak się walnęłam hehe

Bardzo fajny zestaw.U nas będzie bardzo podobny.A tort koniecznie musicie brać z tej restauracji?

Gość klupistrzak-kunnoun
tort oni mają w ofercie Nie wiem czy jest możliwość zamówienia sobie w innym miejscu - musze spytać

Gość parisss
tak tanio za ten obiad? 36 zł od osoby za 2 dania i deser plus napoje?

Gość klupistrzak-kunnoun
36 zł za 2 dania, deser Napoje wino osobno Ale kobieta wyliczyła, ze ok 1000zl z napojami i winem wyjdzie na tą liczbę osób (a zna się na tym, wiec pewnie o duzo sie nie pomyli w wyliczeniach :)

uważam, ze na obiad ślubny nie pasuje rosół rosół gotuje się co niedziela praktycznie w każdym domu jakbym zobaczyła (jako kuchara) taką zupinę na eleganckim obiedzie to by mnie trafiło, poza tym porównywałabym do mojego sposobu gotowania ;) a stypa, wesele -> zawsze nieśmiertelny rosół wyłam się! to tylko zupa :) resztą dań powalisz na kolana, nawet tradycjonalistów na deser obstaję przy torcie ale musi być dobry :) do tego kawa aromatyzowana :D

Komisyjnie wygrywa Twój krem ze szparagów. Precz z rosołem! Nie mam zdania co do tortu, też miałam obiad ślubny zamiast wesela. Był tort, ale z genialnej cukierni. Inaczej bałabym się ryzykować tortu. Spróbuj jaki mają ten tort. Deser lodowy brzmi świetnie. Mnie zawsze cieszą takie odmiany.

Często restauracje oferują "próbkę"tortu i najpierw bym je spróbowała a jak by nie smakowały to bym zamówiła w sprawdzonej cukierni. Często w restauracjach gdzie byłam to młodzi mogli mieć "swój"tort,ciasta,owoce,napoje i wódkę. A 36 zł za osobę z takim manu to bardzo mało.U nas min.za taki zestaw to 60 zł w górę :)

Gość bardzo dobre menu
zupa ok, szarlotke wiekszosci woli od tortu, tyle, za jakis torcik symboliczny dobrze, jakby byl na weselu . Zamow w dobrej cukierni, lekki nie za duzy, ładnie ozdobiony. Wypadałoby dac jakas elegancka przystawke, kosztem tych kilku drugich dań ( bo niby kto je zje). Wiec przystawaka a na drugie do wyboru - mieso (1 lu 2) , ryba i wegetariańskie ( tego raczej mniej). Czyli klasyczne menu obiadowe w dobrej restauracji

Gość klupistrzak-kunnoun
też byłam zaskoczona ceną, oczywiście pozytywnie :)

Gość też
kunnoun --> popieram menu :) a co do deseru, to może zastanów się nad tortem bezowym? Ja też rozważałam opcję "beztortową", ale mnie rodzina przekonała i teraz waham się między bezowym a tiramisu

Gość bez cekinow
a ja mysle ze nie masz opcji dla vegetarian :P zupa krem tez do mnie nie przemawia szarlotka z lodami jest pycha ale czekolada to juz przesada :P

Gość bez cekinow
sory mialo byc zupa ze szparagow nie przemawia ale jesli masz amatorow szparagow to czemu nie. z tortow wybralabym tiramisu :) nie wiem jak bezowy bedzie sie kroil a tym bardziej jadl.

Gość klupistrzak-kunnoun
nie mam opcji dla vegetarian, ale ja nie mam w rodzinie wegetarian :D tiramisu, bezowy? coraz ciekawsze propozycje :)

Gość jehfjfjsdhdbhvbdhvbdhbvhdsbhsd
hej , mysle ze zupa to nawet dobry pomysł , a moze postawic na stole 2 ? ludzie beda mieli wybor gdyz nie kazdy moz lubie , ja osobiscie wybrałabym zupke ktora proponujesz by sprobowac czegos nowego bo rosół oklepany a co do szarlotki z lodami uwielbiam! takze nie jestem obiektywna:) co do tortu.. niby by wypadało ale zawsze odmawiam jak dla mnie jest za cieęzki- cieżkie kremy itp całego kawałka bym nie zjadła wolałabym jakis sernik na zimno z owocami lub cos w tym stylu :) , zastanów sie rowniez nad wiekszym wyborem mies gdyz nie kazdemu spakuje szpinak i grzyby... ja bym odpadła przy takim zestawieniu , dodaj kilka zwykłyk kotletów i bedzie okey :) pozdrawiam i zycze powodzenia

Gość kunnoun
widze, że ogólnnie moja szarlota przegrywa Tak więc pewnie zmienimy deser na coś innego :)