Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elwira30

ile śpią wasze dwulatki??

Polecane posty

Gość elwira30

Jestem ciekawa gdyż moja córcia ma 2 latka i od pół roku przestała spac w dzień. Wcześniej spała po ok 3 godziny zazwyczaj o podobnej poże tak około 13 a potem szłć spac ok 21 i zawsze spała do rana tak ok 8. Od pół roku nie zaśnie w ciągu dnia za żadne skarby. W porze zimowej to jeszzce było do zniesienia bo juz o 18-19 się robiło ciemno i szła spac i spała tak do 8. A teraz jest długi dzień i ona sie budzi około 8 czasem trochę wcześniej lub później. Potem cały dzień rozrabia strasznie a wieczorem wcale nie jest wcale śpiąca do 21 nie mozna jej wyciszyć. Nie chce iśc spać. Z jednej strony widać że jest bardzo zmeczona ale spać nie chce. Strasznie to jest męczace dla niej i dla mnie też. Spi około 10-11 godzin na dobe maksymalnie. Jak to jest u was? Czy macie problem ze spaniem??

Gość elwira30
z żale wspominam czasy kiedy moja spała w dzień tak super. Mógł coś człowiek porobić spokojnie odpocząc :((

Gość elwira30
skończyło się spanie nagle w 18 miesiącu;( I taka jest teraz pobudzona bo jest nie wyspana a zasnąć nie może. I nie mam na nią sposobu

Moja starsza cora wogole od niemowlaka w dzien nie spala do pol roku po 15 min i z nocami tez byla lipa,ciesz sie ze spi ladnie w nocy :)

Gość elwira30
no ciesze sie i modle żeby i to sie nie skończyło. Ona zawsze ładnie spała w nocy i w dzień też. Wszystkie dizeciaki moich znajomych śpią w dzień . Po spacerze padają w domu a moja jakby redbulla piła tyle ma energi a ja padam.

Moja ma 2,7 lat i od 2 urodzin to nie śpi w dzień, choć czasem jest tak zmęczona, że nie można wytrzymać. Jak jest nie do wytrzymania to każe położyć się jej na kanapie i włączam bajki. Może to nie wychowawcze, ale tylko tak da się ją namówić do położenia się. Do łóżka w dzień nie da się jej zaciągnąć i nie wolno wspomnieć o tym, że ma spać bo od razu płacze. Ja mówię jej żeby chwilkę odpoczęła i zwykle po 5 min. śpi jak aniołek.

Moje dziecko od początku jakoś potrzebowało mało snu. Ze spania dziennego zrezygnował jak miał równe 1,5 roku.Szedł spać po 19 i spał do 5.W nocy budził się jednak do 2 lat po 2-3razy.

Zasypia między 20 a 22 zależy od dnia, wstaje koło 8-9 (ale czasem i o 6 mu się zdarzy), w dzień śpi około 2 godzin. We wrześniu skończy 2 latka.

moj syn wlasnie w piatek konczy 2latka... usypia tak 20-21, wstaje ok 7-8 a potem spi w poludnie ok1,5godz... takze mam jeszcze troche luzu....

Gość mamachichi
moja od kiedy miala 1,5roku przestala spac w dzien, teraz ma 2,4 i zasypia ok 9 i spi do ok 8

mój ma 18 miesięcy i śpi w nocy 20/21 do 6/6.30 i w dzień od 12 do 14.30/16. także od 2,5 do nawet 4 godzin, czasem 4,5 godziny mu się zdarzy jak jest bardzo zmęczony porannymi biegami.

Moja corcia ma dopiero 8 miesiecy ale zasypie ok 22 i wstaje o 7 do tego budzi sie ok 5 i nie spi mniej wiecej 40 min i opozniej zasypia. w dzien spi 2 razy po 45min max 1 h

moja niedlugo skonczy 2 latka i w dzien zawsze spi sama mowi ze chce isc spac, przewaznie spi 2 godz, chociaz czasami potrafi 3 ;) wstaje w przedziale od 6-8, spac idzie kolo 20tej

moja ma 2 latka ,jak wstanie wcześnie np. o 8 to w południe idzie spać.A czasem śpi do 11 więc w dzień już nie śpi.Spać chodzi około godziny 20-21.

elwira Ciężko jest radzić nie znając dziecka i Waszych domowych zwyczajów, ale wiem jedno... jeśli dziecko się przetrzyma i nie wyczuje się momentu, w którym zaczyna być śpiące to jest właśnie nie do zniesienia i nie ma mowy, żeby usnęło. Mój synek jak jest u moich rodziców to zwykle usypia na huśtawce :) A takto zwykle pada po spacerze, czy po... obiedzie (zdarza mu się w trakcie :D ale on jest chyba śpioch po prostu), czasem jeśli muszę coś zrobić to puszczam mu bajkę (ale taką baśniową gdzie dużo śpiewają i nie ma w niej nagłych i wartkich zwrotów akcji). Są też dni, że muszę z nim iść i go ululać a są takie gdzie kładzie się sam mówiąc, że jest śpiący i wygania mnie z pokoju. Także chyba Twoja córeczka taka jest i już :D Ale spróbuj z huśtawką i lekką, cichą i nużącą muzyką :)

Gość gość
a mój dwu latek jesli spi w ciagu dnia to pozniej walczymy do polnocy. a tak to od 10 do 22 zabawa :)

Gość gość
A mój chodzi spac w dzien, ok. 14.00 tak do 16.00 ,czasem wcześniej a czasem pośpi dluzej,a spac idzie ok.21.00-22.00 i wstaje on. 8-9. Ciesze sie ze ma te drzemki,czasem protestuje ze mie chce isc spac ale i tak go klasę bo widzę ze siedzi i sie ciagnie za uszy.zasypia szybko.

Gość gość
moj ma 19 mc i śpi w dzień 2-2,5h ale później dopiero idzie spać o 21;/ co jest koszmarem bo my zmęczeni on placze bo chce sie bawic a tu coś trzeba jeszcze w domu zrobić, naszykować się do pracy itp. Od 3 dni staramy się go nie kłaść już w dzień to ładnie zasypia przed 19 i budzi sie o 7:30/

Gość gość
21 mies. synek śpi około 2 godz. w ciagu dnia . W nocy śpi od 20. Do 6-7 rano. Nie budzi się w nocy. Dobrze, że spi w dzień, bo ma więcej energii, jest pogodny i zadowolony. A ja mam więcej czasu by przygotować obiad czy materiały do pracy.