Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spacerująca na rzęsach

Co mam zrobić, by dziecko dłużej spało?

Polecane posty

Gość spacerująca na rzęsach

Moja 14 miesięczna córka wykończy wszytkich w rodzinie. Kładzie się spać o 20.00 a codziennie punkt 5.00 rano jest już na nogach. I budzi wszystkich. Bratu włazi do łóżka i wsadza palce w oczy. Ojcu to samo. Jak się zamkną w innym pokoju to stoi pod drzwiami i się drze. Nie płacze tylko wrzeszczy jak obdzierana ze skóry i wali pięściami w drzwi. W dzień nie śpi w ogóle. :( Chodzimy przez nią na rzęsach. Czy to nie za mało snu jak na 14 miesięczne dziecko? Z tego co pamiętam syn w jej wieku spał od 19.00 do 6.00 rano. I w dzień ucinał sobie godzinkę lub półtorej drzemki.

mój syn ma 20msc a śpi od 20 do 8 rano a w dzień od 12 dwie lub trzy godziny drzemki. Spróbuj kłaść ją trochę później spać.

Gość neycie o probowac ja polozyc p
pozniej spac co wieczor 010 minut pozniej ja kladz powinno pomoc a jak nie to jedyne wyjscie - kladz sie o tej samej porze co dziecko

spacerująca na rzęsach, rozumiem Twoje poddenerwowanie. O piątej rano chyba nikt z nas nie lubi wstawać;) Dzieci rządzą się swoim prawami, mają inne potrzeby. I tak jesteś szczęściarą, ponieważ Twoja córa przesypia te całe 9h, nie budzi się w nocy - a wyobraź sobie, że tak też mogłoby być... Dziecko po ukończeniu 1,5 roku życia często zmienia swoje przyzwyczajenia, może tak tez będzie w przypadku Twojej pociechy:) Weź także pod uwagę fakt, że wiosną oraz latem dni są dłuższe, szybko robi się widno, słońce zachęca nas do porannego wstawania, zarówno rodziców jak i dzieci;)

jedne dzieci spia mniej a drugie wiecej.Mój synek jak miał rok to przestał spac w dzien i usypiac go mogłam 2 godziny i tak nie zasnał. Chodził spa c o 21 i wstawał o 6 rano wiec spał tak jak Twoje dziecko:) Teraz ma 3 latka i chodzi spoac o 20.30-21 i spi do 7 a czasem do 8 rano. Kładz koło 21 to moze pospi do 6 a to juz w miare normalna pora...

Z tym ze moj syn budził sie po 3-4 razy w nocy wiec masz szczescie ze Twoja córa sie nie budzi...

Gość każde dziecko jest inne
ja nie mam uregulowanego trybu życia- mieszkamy w 2 mieszkaniach - w tygodniu w jednym na weekendy w 2.... często wyjeżdżamy - każdy dzien wygląda inaczej - mój roczny synek spi jak się da od 20 do 7 rano i w dzień dz 10.30 do 13.... ale czętso jest tak że wieczorem gdzieś wychodzimy i mały idzie spać o 23 - albo na czas drzemki dopołudniowej przypada jakieś wyjście - to wtedy śpi po południu..... mimo tak częstych zmian jest pogodny i z zasypianiem nie ma problemu..... ... jedyne co musimu robic to po przyjechaniu w inne miejsce nie mozna go odłozyć od rzu - tylko trzeba z nim obejść wszystkie kąty :D