Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bede edbe

prasowac sposzki noworodkowi?

Polecane posty

Gość bede edbe

czy to prawda ze wszystkie nowe ciuszki dla niemowlaka plus przescieradlo kocyk itp nalezy wyprac i wyprasowac?chodzi mi o te rzeczy nowo zakupione.

Gość qoakzm
tak bo prasujac zabijasz roztocza po kazdym praniu jak wyschna ubranka i posciel nalezy je prasowac

No a dla siebie jak kupujesz, to nie pierzesz? Pościeli też nie?

Gość suchabula
prasować wogóle nie trzeba, chyba że wrodzone poczucie estetyki sprawia, że nie możesz patrzeć na nieuprasowane... poza tym dobrze jest jeśli ubranka dziecka, po starannym "odmetkowaniu" i upraniu poleżały parę tygodni razem z waszymi ubraniami.

Gość psinkaploto
W szkole rodzenia mówili nam, żeby prasować ubranka do 4-5 tygodnia, ponieważ skóra noworodka jest bardzo wrażliwa i nawet źle podwinięta koszulka może spowodować podrażnienie skóry...ja już nie prasuję

Noworodkowi zaleca się prasowanie ciuszków, ale nie to że przez pół roku jak ci się nie chce. Ale takie wyprasowane to raczej ładniej wyglądają nie?

Gość allaja
Ja tez jestem zdania,ze wysoka temperatura zabija zarazki i ubranka mimo wszystko należy prasować. Zawsze ładniej jest,kiedy dzidziuś ma świeże i niepomięte ubranka.

Gość loooooooo matkoooooo
ja prasowalam tylko raz.nowe ubranka,wypralam i prasowalam.potem dalam juz sobie spokoj z prasowaniem.

Gość jak masz dużo czasu to prasuj
jak dla mnie zbędność

Gość allaja
prasowanie zmiekcza ubranka, sa przyjemniejsze w dotyku dla dziecka, zabija zarazki no i estetyka.

Gość dxgfjyuhlojh,
u mnie wyprasowana była wyprawka..i wszystkie ciuszki przygotowane przed porodem......i tyle widziały żelazko . dobrze strzepnac po wyjęciu z pralki i wyglada przyzwoicie:) poprostu brak czasu.

Gość fujjjjjjjjjjjjjjjjjjj
potwierdzam że prasowanie zmiekcza ubranka i zabija zarazki. same chodzicie w pogniecionych bluzkach, że chcecie ubierac tak dzieci ???