Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZaniedługoMama

Czy prać ciuszki

Polecane posty

Gość ZaniedługoMama

Jak kupi się nowe ciuszki dla noworodków w sklepie to trzeba je jeszcze wyprać zanim się malucha ubierze?

Gość iwona1988
Ja swoje wszystkie wyprałam

Gość gitka103
no pewno,że tak.nigdy nie wiadomo,gdzie leżały i jak długo

Gość trzeba prac i
prasować takze po lewej stronie dla noworodka

Gość magdziana
ja uprałam tylko kilka sztuk zeby sprawdic czy mała bedzie miała jakieś uczulenie. Moja corka ma 2 tyg i teraz juz zakładam je nowe ciuszki bez prania.

Gość czy to wynika z lenistwa
że nie pierzesz ciuszków swojemu noworodkowi??? bo nie wiem jak to inaczej można argumentować :O

Ja prałam i prasowałam.Ale to dlatego że nigdy nie wiadomo w jakich warunkach były przechowywane ciuchy oraz nigdy nie wiadomo gdzie paluchy trzymała osoba która maca ciuchy ;)

Gość playendo
owszem prac i prasowac, nie wiesz ile razy takie ubranko spadlo na sklepowa podloge albo ile matek korzystajcych z toalety nie umylo rak a przegladalo te ubranka. nie wiem ale ja mam zwyczaj ze ubrania i bielizne ktore kupuje dla siebie po przymiarce w sklepie zawsze piore i prasuje, nie wiem czy to glupota czy nie lae czuje sie bezpieczniejsza a co najwazniejsze lepiej wygladam.

Gość fdvcdf
kuźwa ja ostatnio byłam ze znajomą na zakupach i ona przymierzała majtki za nim je kupiła,o zgrozo,i jak tu coś w sklepie kupić??? ja rozumie stanik,ale majtki???

Jedna dziewczyna w szpitalu ubrała noworodka w nieuprane ciuszki i szok to dziecko to była jedna wielka wysypka :O Mój synek ma prawie dwa latka a do tej pory piorę mu nowe ciuszki przed założeniem. Co to za problem wrzucić do pralki z innymi rzeczami.

Jeśli chodzi o nowe rzeczy dla maleństwa to już nie jest tylko kwestia tego ze mogły gdzieś leżeć czy komuś spaść ale głównie chodzi o chemie jaka się znajduje w nowych ubrankach, przecież one są sztucznie barwione pierwsze pranie zmywa część tego syfu. Na szkole rodzenia połozna nam nawet sugerowała ze można mieć dużo większe zaufanie do ciuszków używanych niż nowych bo te już są mocniej sprane przez co bezpieczniejsze dla delikatnej skórki maleństwa.

Gość nawet nei wiedzialam,ze
prać i prasowac (sa bardziej miękkie i delikatne) a to przecież takie maleństwo

Gość nie istnieje cos takiego :D
jak body np w szesciopaku, szczelnie zapakowanie to bym nie prała jak z jakiegos skleu gdzie luzem lezaly na polce to pewnie ze bym wyprala bo nie wiadomo ile osób to tykało... :o

tzn wiesz jednak dla noworodka to bym wszystko wyprała i wyprasowała, tak mi jakoś instynkt podpowiada... pozniej mozna sobie odpuscic ale tylko jak nowki pakowane jezeli chodzi o body i pizamki!

uwielbiam świeże pachnące ciuszki. Nienawidzę kurzu więc zawsze piorę wszystko co nowego kupię oprócz kurtek, swetrów, jeansów, skarpet, bluz itd. Poza tym nowe ciuszki są czymś tam "faszerowane" zeby się nie gniotły.

pff ja tam nie mam hopla, po co mialabym sobie prac nowe ubrania :o z brudu? gdzie ty robisz zakupy? :P

oczywiście że są brudne a chodziło mi konkretnie o zakurzone. Tak zaraz napiszecie że kupuję na wagę:-o Owoców pakowanych ze sklepu tez nie myjesz przed zjedzeniem??? Przeciez częto nie widać na nich brudu. Śnieg też jest czysty:-o

Gość ja hopla zadnego nie mam
ale uwazam, ze wszystkie ciuchy nalezy prac! Sa one pryskane zeby sie nie gniotly, nie byly podgryzane przez mole i pieknie wygladaly:O Nie wyobrazam sobie zalozyc na siebie lub dziecko czegos co prze jakims czasem bylo zapakowane do paczki przez obce rece! Te rece moze drapaly sie po dupie, moze dlubaly w nosie, a moze drapaly sie po jajach:D

Gość carmelove
wszytko prane i prasowane. prane w proszku dla alergikow, to tak na wszelki wypadek ;) warto tez prasowac, bo grubsze ciuszki stana sie po prostu mieksze i delikatniejsze w dotyku. pralam rowniez kocyki, poszewki na kolderke i poduszke do lozeczka.

Gość hahhahahahahhahahahahhahaha
MAMY TE KTORE NIE PIORA CIUCHOW!!!!! CZY SOBIE WYOBRAZACIE ZALOZYC NA DZEICKO RZECZY W KTORE PRZED CHWILA WYTARL SIE KTOS KTO DRAPAL SIE PO JAJKACH? NO BO NIE WIECIE PRZECIEZ KTO WCZESNIEJ DOYTKAL TE RZECZY!

Gość anka 1987
ja piore nowe ubranka bo nie wiem kto ich dotykał i od czego miał brudne ręce, ale nigdy nie prasowałam ubranek, nastawiam tylko na pralce funkcje żeby się nie wygniotły i już, nie widzę sensu w prasowaniu ubranek..

Gość pytająca mamusia
dla noworodka trzeba wyprac i wyprasowac, takiemu malenstwu moze zaszkodzic nawet chemia z proszku do prania a prasowanie to "wyparza". Ja przez pierwsze tygodnie zycia mojego synka tak szalałam z tym praniem i prasowaniem, a potem juz tylko prałam

Piorę i prasuje wszystko dla dziecka i tak trzeba robic. A jak kupujecie sobie majty to tez zakładacie bez prania...? jeślui były bez opakowania to skąd wiesz kto tego wcześniej dotykał brudnymi łapskami?