Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bleufille

Pierwsze ruchy dziecka?

Polecane posty

Jutro zaczyna mi się 20 tydz. od miesiączki ciąży. No i czekam i czekam na pierwsze ruchy dziecka. Mam pytanie jak można je odróżnić od zwykłego burczenia czy czegoś podobnego w brzuchu. Wczoraj zdawało mi się, że coś mnie kopało od środka ale do końca nie jestem pewna czy to moje maleństwo. Jak Wy to odczuwałyście? I kiedy?

Gość lizaczekk
ja dopiero w 21tc... to bylo cos dziwnego jakby burczenie w brzuchu a nie..... takie dziwne i przyjemne zarazem....

Ja wczoraj czułam takie pojedyncze cuś, w jednym miejscu, i tak jakby mi się skura w tym miejscu podnosiła.

Gość lizaczekk
moze to juz sa ruchy?? jeszcze pare tygodni i bedziesz czula je w 100%, a wiesz ja boli pod koniec ciazy...szok... jak ci sie pod zebra wbija albo masakruje watrobe....ale da sie przezyc.....

Gość k8
"skura"... biedne dziecko, matka kretynka...

Gość lizaczekk
niektorzy to musza w tracic swoje 2grosze nie na temat.... a kto zwraca uwage na jakies bledy??? sami tylko idioci co niemaja nic do powiedzenia....

Wolę nie znać ortografii niż tak bezpośrednio oceniać ludzi nie znając ich. Nie wiem czy na tym forum, nigdy nie będzie normalnie tylko wszędzie znajdzie się ktoś bez kultury. Każdy ma talent do czego innego, ja do ortografii w ogóle, i co z tego? Wypraszam sobie

Gość ciezarowka30
Ja od 17tc obmacywalam sie i osluchiwalam i nie bylam pewna, a jak w polowie 20tc nagle mnie kopnela, to na 100% wiedzialam, ze to ona!! Nawet godzine pamietam. Minelo 10 tyg i lubi podjezdzac mi do gory i krecic sie jak akurat cos wanego robie.

Gość uleaaa
Pierwsze dziecko - ruchy pod koniec 16 tyg., drugie - w 15 tyg., pierwsze kopnięcia w 21 tyg.

ja pierwsze ruchy poczułam w 19tc. Tez na początku nie wiedziałam czy to na pewno to, ale od takiego burczenia się zaczyna (najedzona byłam), potem czowiek ma wrażenie, że mu jakies robale w brzuchu łażą :P a potem delikatne pojedyncze puknięcia że się człowiek aż łapie na tym że nie przyzwyczajony się 'wzdryga' jak tak zninacka cos szturchnie i sie usmiecha do siebie głupkowato, takie łaskoczące wrażenie. Teraz jestem w 25 i jak gościu przyładuje to az na zewnątrz widac i to nie raz tylko po pare razy, wierci się i kręci a nóżki już porządne do kopania :)