Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja mam takie pytanie

ja mam takie pytanie

Polecane posty

dziewczyny, moze ktoras miala lub ma podobna sytuacje, prosze niech sie wypowie.. moj partner mial operacje prostaty i sa szanse pol na pol ze bedzie mogl miec dzieci, nie bede sie wdawac w szczegoly, chcialam zapytac o to czy mezczyzna po takiej operacji moze zrobic cos zeby zwiekszyc plodnosc, typu tabletki? i drugie pytanie - czy jezeli ma slabe nasienie to nadaje sie ono do zabiegu sztucznego zaplodnienia? wybieramy sie na badania ale ja szukam wczesniej wszelkich informacji w internecie,prosze o pomoc.

to zalezy na czym polega "słabość" nasienia. jesli plemniki są mało ruchliwe i mało żywotne, to się nadają. jesli problem leży w nieprawidłowości ich budowy - to gorzej. jesli chodzi o leczenie przez lekarza - pacjent mógłby otrzymac recepte Proviron 25. ale to jak sądzę dopiero po pełnym zaleczeniu stanu zapalnego prostaty. absolutnie zadnych testosteronów! - ani zwyczajnego, ani tych "roślinnych" - chyba że lekarz uzna że juz mozna, ale absolutnie niech facet nic nie kombinuje na własną rękę! partner powinien zażywać preparaty łagodzące stan zapalny prostaty (to na pewno lekarz go pokieruje, mnóstwo tego jest, te wszystkie Prostamole i inne takie) oraz preparaty cynku i selenu, ktore dobrze wpływają na czynnośc układu rozordczego i ogólnie na jakość spermy. kiedys był preparat o nazwie Salfazin lub Selezin, juz nie pamiętam, musiałabys poprosić w aptece żeby Ci dali ulotki i sprawdzic. preparat dostępny bez recepty, tylko nie wiem czy jeszcze jest na rynku bo sie dość dawno nie interesowałam. z innych mozna polecic Zincas lub Zincas Forte, z ktorych przynajmniej pierwszy powinniście dostać bez recepty. raczej skupilabym sie na tych preparatach bo: są tanie, dosc dużo tabletek w pudełku i zawierają właściwy związek chemiczny cynku :) z preparatów selenu cokolwiek, to tylko wspomagająco.

fru fru bardzo ci dziekuje, na pewno sie wybiore do apteki,nie zamierzamy nic brac na wlasna reke,jedynie wlasnie takie mikroelementy,witaminki.wiem ze wizyta u lekarza nas nie minie,ale ja ciagle czytam,szukam,zeby wiedziec na czym stoimy. jeszcze raz dzieki :)