Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niedowierzam no

Czy to możliwe, żeby pod koniec 14. tygodnia czuć już ruchy dziecka?

Polecane posty

Gość Niedowierzam no

Bo mi się wydaje, że czuję takie lekkie bulgotki i pukanie.

Gość ciezarowkaa25
dobrze to napisałaś - wydaje ci się... w 16 i 17 i to rzadko się czuje- ja jestem bardzo szczupła i od 18 czuje już codzienne kopniaki

Gość gryczka
Niemożliwe. Bardzo szczupłe kobiety czują najwcześniej ok.16-18 tygodnia, tęższe później. W jelitach Ci pewnie bulgocze.

w pierwszej ciąży czułam ok 17 tyg. ale w drugiej to był ok 15 tydzień. Zaznaczam jednak, że jestem szczupła.

Gość perwersyjna wpitalaczka arbuzó
Czemu niemożliwe ? :) Poczekaj troszkę, jeśli będą się nasilać, aż do takiego, że już nie pomylisz to wtedy będziesz wiedziała napewno co to było :) Ja pierwsze ruchy poczułam w 15 tyg. i się cały czas głowiłam : czy to to, czy nie to... ale się właśnie nasilały i codziennie miałam te zagadki :) w 16 to już nie miałam żadnych wątpliwości, były bardzo wyraźne

Jest możliwe, ja poczułam w 15, ale ja jestem bardzo szczupła, a dziecko było i jest do tej pory baaaardzo ruchliwe :)

ja nie rozumiem dlaczego wiekszosc pisze ze niemozliwe :) ja w 1 ciazy zaczelam czuc od ok 16tc a szczupla nader nei bylam :D w 2 ciazy mialam watpliwosci czy to ruchy jelit czy dziecka jzu od 9tc :) i o ile w 9/10/11/12tc byly to ruchy jelit to od 13tc normlanie czuje ciagle te same ruchy tylko o roznym natezeniu :) wiec jest to mozliwe!

Gość jadzka znowu zalała bambuko?
nie wydaje mi sie...

Gość czasami trzeba.............
w 14, 15,16 ,17 ...pewnie ze jest to mozliwe ja czulam ruchy w 16 tyg. myszsza , ale w 9 tyg.??? przebilas wszystkich;) wiesz ile cm ma takie malenswto w 9tyg.:) mi sie wydaje ze to ruchy jelit u ciebie..tez tak mialam...

Gość njuy
możliwe

no wlasnie FatCat to jest totalna lipa z ta otyloscia :D w porownaniu z toba jestem spasla swinia a od 13tc czuje ruchy :)

co ciąża to inna historia:) każdy organizm reaguje po swojemu, ja coś czuję ,że na trzeci trymestr nagle wyskoczy mi piłka i ogólnie waga wzrośnie:)

a ile teraz przytylas? bo ja np od 1,5 mca nic nie tyje moze z 1kg :) w sumei mi 11kg przybylo

ja najpierw przez wymioty schudłam z 54 do 51:/ a potem waga powoli w górę no i obecnie jest tak 55 czasem trochę ponad. czyli 4 kg. nie wiem czemu tak powoli. z tego co się orientowałam to czasem tak jest.. ale po 28tc zaczyna się rozrastanie już bez żartów;) z jednej strony się cieszę ,że tak niewiele przybrałam bo nie puchną mi nogi itp - w zamian za to często łapie bezdechy, które po prostu sprawiają ,że ledwo mówie:/ także co ciąża to inna dolegliwość;)

Gość żelka85
Możzzzliwe :) jestem w 15 tyg to moja 5 ciąża 3 poród i powiem wam ,że sama jestem zaskoczona ale czuję jak mój synek (bo płeć już znamy )się rusza :) w 1 ciąży był to 18 tyd w 2 ...16 a teraz 15 tydz i czuję wyraźnie choć rzadko ze 4 -5razy w ciągu dnia,przypuszczam,że rusza się cały czas ale tylko tyle razy udało mi się wyczuć .Niestety gdy mój mąż próbuje to mały jak by zasypiał :) a mąż twierdzi że mi się zdawało ,jednak myślę że mając już doświadczenie w poprzednich ciążach nie jestem w stanie się mylić :P. Tak ,że moje kochane mamy nie dajcie sobie wmówić ,że są jakieś reguły ,wasze dziecko rusza się przez cały czas ,a to kiedy zaczniecie to wyczuwać zależy od tego jak jest już silne :D Powodzenia i pozdrawiam :*

Gość gość
Mi się też wydawało w tak wcześniej ciąży, a później się tylko upewniłam w fakcie, że to były ruchy mojej córki :)