Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebawem rodze

Mam pytanko do kobiet po porodzie

Polecane posty

Gość niebawem rodze

Czy robiona mieliscie lewatywe, jesli nie to jak rodzic zeby nic z kiszki stolcowej sie nie wydostalo? Pozatym jestem cala w rozstepach i jestem ciekawa czy ktos z tego powodu moze kpic z mojego wygladu z personelu. Bo sie wstydze teraz rozebrac przed kimkolwiek

Gość trzeba miec zrobiona
lewatywe...a kpic hehe czemu mialby ktos kpic?

nie amsz się co wstydzić. Rozstępy ma wiele kobiet, nikt z personelu nie zwróci nawet na to uwagi. A lewatywy się teraz nie robi. Jak zacznie się poród to wszelki wstyd zniknie:) uwierz mi. Będzie Ci wszystko jedno, aby się tylko skończyło:) powodzenia

Miałam robioną lewatywę . Rozstępy też mi zostały po pierwszej ciąży :(,ale nikt z tego nie kpił . Rodziłam 7 tyg temu .

Gość nie mialam lewatywy
przed porodem mialam taką sraczke ze nie potrzebna mi byla zadna lewatywa.a co do rozstępow ,personel raczej jest przyzwyczajony do takiego widoku więc dla nich nie ma nic w tym dziwnego

Gość bele de jour
ja dostalam 2 czopki w tylek i po sprawie

Gość niebawem rodze
boje sie troche bo to moj pierwszy porod, a termin juz za 5 dni

nie rozumiem dlaczego wszystkie tak bardzo boicie się lewatywy...5 minut i po wszystkim,przecież lepiej zrobić kupke w toalecie niż później na położną czy lekarza. Przejmowanie się swoim wyglądem było ostatnią rzeczą o jakiej myślałam w trakcie porodu.

Nie martw się wszystko będzie dobrze . Jak się zacznie poród to nie będziesz myślała o wstydzie :)

Gość niebawem rodze
juz chcialabym miec to za soba. Maly sie wierci bardzo, w nocy brzuch mnie boli i spac nie moge

to naturalne, że się boisz. Tym bardziej jeśli to Twoje pierwsze dziecko. Ja rodziłam 9 miesięcy temu i im bliżej było porodu tym bardziej się bałam. Bałam się nawet lewatywy.... w sumie to dobrze, że ją zrobili bo miałam pewność, że nie wydarzy się żadna niespodzianka. Nie martw się wszystko będzie dobrze:) Ja urodziłam bez znieczulenia, na szczęście poród nie trwał długo.

efka83 - ja miałam raz robioną lewatywe przez pielęgniarkę - było to z innej okazji zabiegowo-operacyjnej niż poród... i szczerze powiedziawszy wspominam to jako jedno z bardziej upokarzających przeżyć mojego zycia. przy kolejnym badaniu kazałam oddac pani cały sprzęt i powiedziałam ,że zrobie ją sobie sama i bardzo dziękuję. zatem z dużym niesmakiem myślę o lewatywie przed porodem gdy dodatkowo będę dzwigać wielki brzuch i będę osłabiona przez skurcze. jesli będę w stanie również zażądam, że chce ją zrobić sama

Gość do FatCat
Ja rodziłam w Krakowie i tutaj nie robi się lewatyw. Rodziłam dwa razy,raz naturalnie,raz cesarka. Poza tym skąd pewność,że po lewatywie jeszcze czegoś nie wyciśniecie???

Gość mamachichi
w Wawie nie robia, chyba, ze sie poprosi

Gość do FatCat
Krakowianka,a zmusili Cie do tej lewatywy,czy sama chciałaś?

W Gdansku nie robi sie lewatywy. A rostepy to zecz normalna .Ja sie nimi nie przejmuje sa to sa .

Gość ja również miałam lewatywę
Poród to takie przeżycie,że zapomnisz o rozstępach ;-0

Gość jastro
ja rodzilam w Irlandii i tu sie lewatywy nie robi, nie nacinaja tez krocza.

mi w szpitalu powiedzieli, ze lewatywy sie nie robi już. rozstępów nie mam, nie no w sumie troszke na piersiach. Ale ja jak szłam rodzić to nie czułam wstydu. Przecież tam sa same kobiety, które też kiedyś rodziły i tez mogą mieć rozstępy:)

Gość mntfgwesaz
Rozstępów nie mają tylko modelki z prostego powodu... wszystkie są usuwane w photo shopie przed publikacją zdjęć :D:D:D

witam starszego synka rodziłam w Polsce (woj.,opolskie) 9 lat temu i połóżna zapytała się mnie czy chcę lewatywę (zgodziłam się żeby uniknąć przykrych niespodzianek); młodszego synka rodziłam w UK i tam nie robią lewatywy , położne twierdzą ,że przed porodem organizm kobiety się oczyszcza i częściej się chodzi do ubikacji., a co do rozstępów to dla lekarzy i położnych widok powszedni (niczym się nie przejmuj) Szczęśliwego rozwiązania ,pozdrawiam

hej:) ja miałam robiona lewatywe Ja tez miałam bardzo duze rozstepy na brzuchu i niestety ale tak mnie personel rozpoznawał bo raz przyszła poózna po 3 dniach wolnego i do mnie z tekstem a tak pamietam to ta pani z rozsteopami;/

Gość buniaaa ile przytyłaś ??
że masz rozstępy ?

w jakim szpitalu w Gdansku nie robia? znajoma niedawno rodzila w wojewodzkim i miala robiona

Doniebawem rodze "juz chcialabym miec to za soba. Maly sie wierci bardzo, w nocy brzuch mnie boli i spac nie moge" Spac nie mozesz? hehehe dopiero sie zacznie niespanie gdy urodzisz :D Lewatywa to nic zlego, to konfort i na pewno nie bedziesz myslala o tym. Nie denerwuj sie i nie boj sie bolu, predzej urodzisz :)