Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gokart

becikowe sposób wyliczenia

Polecane posty

Otóż krótko jak obliczyć czy się załapie na becikowe z budżetu miasta ? podobno nie można przekroczyć 1008 zł netto na osobę. dostałem zaświadczenie z urzędu skarbowego o wysokości dochodów. Rozliczam się od 3 lat razem z małżonką. Przychód : .......... Dochód ............. Podatek należny wyniósł........ Składki na ubezpieczenie zdrowotne odliczone od podatku ........... Składki na ubezpieczenia społeczne odliczone od dochodu ......... Co od czego odjąc albo dodać żeby wyszło czy dostaniemy tą zapomogę z bużetu miasta. Dziękuje za odpowiedź

pierwszy 1000 dostajesz niezależnie od dochodu. Drugi jak masz niski dochód - jednorazowy zasiłek z tytułu urodzenia dziecka.

kto wie dokladnie ile trzeba miec tego dochodu i jak liczyc? za ile ostatnich mcy? i czy to liczy sie jzu na osobe z dzieckiem czy bez tego narodoznego ?

ale co to znaczy niski dochod? ja slyszlaam ze to wlasnei et same kryteria cod o rodzinnego a tu ktos pisze o 1008zl...

mam niski dochód i napewno 1008 zł nie dostaję na osobę a 2000 dostałam.

Pracuje w swiadczeniach rodzinnych to Ci trochę pomoge. Jeden 1000 dostaje sie niezaleznie od dochodu-sklada sie wniosek,akt urodzenia i 2dowody osobiste(ksero). Drugi 1000 jest zalezny od dochodow i w tym wypadku dochod nie moze przekroczyc 504zł na czlonka rodziny.Liczymy tu mame,tate i dzieci jako czlonkow rodziny.Te 504zl obliczamy z zasw z US w taki sposob ze sumujemy dochod meza i zony, odejmujemy skladki i sume dzielimy przez czlonkow rodziny.Jesli wyjdzie mniej niz 504 nalezy sie.Dodam ze brane jest tez pod uwage pole (jesli jest ponad 1ha).

Gość sdgshshaks
A słuchajcie jezeli jestem samotną matką i dostaje poniżej tysiaca to należy mi sie drugie becikowe?

Gość ma_da2
do sdgshshaks jak te 1000 zł dostajesz na dwie osoby tzn na Ciebie i dziecko to pewnie Ci sie należy drugie becikowe razem z rodzinnym i zasiłkiem dla samotnych matek ale pod warunkiem że masz zasądzone alimenty, jeżeli ojciec dziecka nie żyje lub jeśli w akcie urodzenia dziecka ojciec jest nie znany inaczej musisz dodać dochód ojca dziecka