Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos wie?

Jak doniesc na kogos do urzedu skarbowego?

Polecane posty

Gość czarymaryhokuspokus
Ja też chcę donieść. Dlaczego? Byłam z facetem, który po cichu robi innym samochody - gł. lakiernictwo. Ma dochody rzędu 8-10 tysięcy (wybudował dwa inne garaże, zatrudnia chłopaków na czarno). Myślałam, że jestem szczęśliwa, ale niestety zdradzał mnie z jakimiś laskami z sieci. Na koniec, kiedy się spakowałam na odchodne usłyszałam "A co Ty mi, suko, możesz zrobić, będę robił, co chcę, a jak Ci się nie podoba, to spierdalaj" (pierwszy raz wówczas nie tylko mnie wyzwał ale i przeklął przy mnie). No to ja mu pokażę, co mogę zrobić. Może nawet go nie ukarzą, ale życzę mu wielu nalotów.

Gość ogólnie to
należy zgłosić się do US, zgłosić sprawę i podać swoje dane

Gość fdhdrh
ogólenie kazdy konfidenty po spojrzeniu w lustro powinien dokonac samospalenia na stosie bo co to za atrakcja byc opluwanym na ulicy, albo jak ludzie oddaja na twoj grup wspominajac ciebie

Gość ogólnie to
a co z osobami, które pracują na czarno za granicą, później wracają, budują domy - też mają być zgłaszane?

Gość ogólnie to
i jeszcze praca na "pół czarno" pracownik zarejestrowany na 2000 dostający 5000 do ręki, normalnie wiadomo, że jak ktoś kogoś zarejestruje na 5tys. to pracownik tej kasy nigdy nie zobaczy i wtedy na prawdę będzie zarabiał 2

Gość Pracowałam kiedyś w skarbówc
na kancelarii dziennie przychodzi srednio 20-30 donosów sasiad na sasiada itd ale najbradziej chore i obrzydliwe a było takich duzo jak brat na brata że Powiem ci ze jezeli nie napiszesz konkretnie datami i kwotami to nkt tego nie wezmie pod uwage natomiast jak juz Komistarz pojedzie na Controll i wyjdzie nieprawidłowośc i bedzie DOMIAR to wiedz ze to nie PRL Kto napisal donos bez problemu mozna sie dowiedziec Nie radze jak juz ktos robi przekrety to ma na wszystko kwity A z TY potem mozesz niezła jazde miec Nie warto

Gość aa tam
a co jeśli ktoś wynajmował u kogoś mieszkanie ale ten przychodził bez uprzedzenia grzebał w szafkach i nie wiadomo co jeszcze robił wiecznie się czepiał o wszystko i po wyprowadzce jak by się go podało do skarbówki ze nie legalnie wynajmuje to czy ten lokator też by miał jakieś problemy że tam mieszkał ?

Gość gośćsprawiedliwa
w aleksandrowie łodzkim ,pewien pan wynajmuje mieszkanie ludziom p[o wyrokach ,ktorzy sprzedaja dopalacze i rojal a wszyscy udaja ,ze nie ma sprawy ?ten co handluje mieszka na wyzwolenia 13 a mieszkanie wynajmuje od lukasika ,tak mozna poniewaz jego siostra w zus pracuje