Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos wie?

Jak doniesc na kogos do urzedu skarbowego?

Polecane posty

Gość są wyjatkowe szuje
których wcale nie należy kryć ! Od normalnych ludzi oczekuje się lojalności i właściwej moralnej postawy.Donosicielstwo jest niby hańbiące . A kim jest ta szuja, kombinator który żyje z przekrętów ? On jest moralnie w porządku ? Jego należy omijać jak zgniłe jajo i broń Boże nie zrobić mu krzywdy donosem ! Myślę , że to jest do przemyślenia.

Gość ktos wie?
dzieki za informacje. W takim razie napisze. A mozesz mi jeszcze powiedziec czy musze podawac swoje dane w takim pismie? Czy wystarczy ze napisze ze mialam z tym stycznosc, ze ta osoba nie odprowadza podatku i jego dane oraz pewien fakt, ktory mozna sprawdzic na potwierdzenie moich slow?

przestańcie- jeśli została oszukana-to dlaczego- ktoś ma na kimś zarobić- i zrobić jeszcze z tej drugiej osoby frajera? napisz pismo di US-naczelnika-lub poprostu zadzwoń do naczelnika i tyle.

powiedz napisz ,ze chcesz pozostać anonimowa- nie musisz sie tłumaczyć- bo to nie Ty zrobiłaś coś złego.jeśli będziesz dzwonić to do naczelnika.

Gość są wyjatkowe szuje
rozmowa telefoniczna się nie liczy. Musi być napisane , wówczas się tym zajmują.

Gość 271257657
ja nie donosze dlatego ze czuje zawisc czy zazdrosc. ktos mnie oszukal i potraktowal bardzo zle i dowiedzialam sie ze nie oplaca dochodu jaki mial ze mnie a to nielegalne. Chyba byłaś warta, żeby tak cię potraktować. Donosicielstwo to najgorsza rzecz. Jesteś marną, kłamliwą i tchórzliwą żmiją.

Gość ktos wie?
nie ineteresuja mnie opinie oszustow ktorzy mnie wyzywaja. Wiem juz co zrobic i dziekuje za rady

"Chyba byłaś warta, żeby tak cię potraktować. Donosicielstwo to najgorsza rzecz. Jesteś marną, kłamliwą i tchórzliwą żmiją." a ktoś ,kto nielegalnie zarabia jest fair? twoja postawa jest godna pożałowania-moze i Ty coś mataczysz?

Gość są wyjatkowe szuje
A jak nazwać tego który żeruje na innych ? Dlaczego ma być bezkarny? To może wszyscy róbmy tak jak on i będzie OK! ?

Gość kika bez bucika
ten tam od bucika -------chce uwalic firme ktora robi machloje na niekorzysc paru osob

Gość 271257657
A kim jest ta szuja, kombinator który żyje z przekrętów ? On jest moralnie w porządku ? Jego należy omijać jak zgniłe jajo i broń Boże nie zrobić mu krzywdy donosem ! To chyba ta sama laska, co pytała dziś, dlaczego wszystkie mieszkania za 1000 zł to rudery. Bo szukała innego. Pokłóciła się o coś z właścicielem tego gdzie wynajmowała. Ale nie piszcie, że wynajmowanie bez podatku to przekręt. Sami jęczycie, że podatki za wysokie, itp. A za nieruchomości i tak odprowadza się podatek. Ile razy można opodatkowywać jedną rzecz?

Gość ten tam od bucika
fua myslisz, ze to jest tak wziac i zadzwonic do naczelnika? przepraszam, ale chyba zartujesz...czasem, jak sekretarke zastepuje nowa osoba, to sie pomyli i polaczy, ale tak normalnie to nikt nie dzwoni do naczelnika z takimi dupsami. Szybciej juz osobiscie sie spotkac, ale i tak uwazam, ze to zawracanie glowy osobie nierzadko ...niekompetentnej... jesli chodzi o dane - na tym polega donos, ze sie nie podaje :) ale czasem ludzie, jak sie skrzykneli, to podawali dane, ale to najczesciej byl jakis spor zbiorowy z pracodawca, reszta (w 99 %) to byla zwykla zlosliwosc ludzka (us w ktorym pracowalam znajduje sie na slasku w razie watpliwosci ;) ), 1 % solidne informacje (wtedy nie mozna juz powiedziec, ze to donos). Pamietam tez jednak sytuacje, w ktorych wyrzucalo sie donosy niepodpisane, szczerze mowiac nie wiem jak to teraz wyglada zgodnie z przepisami, ale wtedy "starzy" pracownicy mowili nam "nowym" ze to zgodne z prawem...

Gość są wyjatkowe szuje
Jesli ktoś wynajmuje, czerpie z tego zyski więc nie ma mocnych! Od każdego zarobku musi byc odprowadzony podatek!

być może-nie wiem nie pisałam donosów- ale znam osobę która dzwoniła do naczelnika. nie wiem ,jak jest w dużych mistach- z dodzwonieniem się do naczelnika,ale ja mieszkam w 16-tyś i tu nie ma problemu- bo naczelnikowi zależy na wynikach:)

Gość kika bez bucika
przekonalem sie ze warto zlozyc donos!!! musze to zrobic by te szuje zaprzestaly tych czynnosci!

Gość ten tam od bucika
aaa ok :)nie sprzeczam sie w takim razie, ja co prawda nie pracowalam w jakims wielkim miescie, ale naczelniczka byla hermetycznie zamknieta i odizolowana, zeby tez czasem komus nie przyszlo do glowy cos od niej chciec, na szczescie dla podatnikow z tego regionu jest juz na emeryturze

Gość 271257657
jesli chodzi o dane - na tym polega donos, ze sie nie podaje Donos polega na donoszeniu, a dane jak ktoś ma do siebie szacunek - powinien podać. Donosy bez podania personaliów na dobra sprawę powinno się wyrzucać do kosza - czy ta robią - nie wiem.

Gość 271257657
Jesli ktoś wynajmuje, czerpie z tego zyski więc nie ma mocnych! Od każdego zarobku musi byc odprowadzony podatek! Twardogłowi coś jesteście. Są różne sytuacje życiowe. Często ktoś ma np. tylko rentę, w wys. np. 600 zł i do tego wynajmuje mieszkanie, i ma z tego np. 800 zł. Gdyby zgłosił to mieszkanie do US odebraliby mu prawo do renty, bo często są przepisy, że te świadczenia należą się w przypadku braku innych dochodów. Nie gadajcie, że z 600 zł renty można przeżyć. Każdy orze jak morze - a nasze państwo naprawdę nie ułatwia życia.

są wyjątkowe szuje - a co Ci z tego podatku? może wynajmuje mieszkanie, żeby mieć na utrzymanie, pomaga dzieciom etc. wszyscy jesteście tacy kryształowi i uczciwi? każdy by wszystko państwu dawał, gdyby miał możliwość niepłacenia? nie bronię nikogo, ale czasem najuczciwsi są ci najzłośliwsi donosy z dziedziny budowlanych, jakże życzliwe, gdy sąsiad zbyt wcześnie większy dom buduje itp. co do samego donosu- każdy należy sprawdzić, nawet telefoniczny, ale w praktyce taki donos ciężko udowodnić, jak każde oświadczenie złożone telefonicznie i na jego pominięcie łatwo się skusić w przypadku pracy nielegalnej- można to zgłosić PIP, a inspektor może występować też w postępowaniu sądowym

Gość ktos wie?
271257657 odczep sie ode mnie! To ze sam/sama wynajmujesz cos nielegalnie to twoj problem i za to co piszesz to zycze by cie ktos podpierdolil. Mnie wynajmujacy mieszkania ludzie nie interesuja nie wiesz czego dotyczy moja sprawa wiec mi nie ublizaj

Gość szukam męża nic nie umiem
anonimowowo

Gość lolamanda
ja też chcę donieść oszuści z Tomaszowa'

Gość iiphiii
Wystarczy napisac list.Poszukaj adresu w necie.List oczywiscie pocztowy!!!:)))) Opisz tam co i jak ukrywaja,i tyle,nie musisz sie podpisywac,oni to sprawda i wrecz namawiaja do tego ;))) Nie,nie dowiedza sie,ze to ty.Ale beda probowac zgadnac wiec juz teraz ustal jak zareagijesz hahahaa:)))) Czasem tak trzeba jak nic innego nie działa.A jaka satysfakcja jak oni zaplaca!!!!W koncu kazdy płaci.

Gość iiphiii
bardzo łatwo udowodnic,przyjda tam,sprawdza - a sprawdzaja:))- a do ciebie NIE.Zakladam,ze jestes czysta/y. Mnie dziwi jak sie te sk...dziwia ze ktos na nich...wymogł sprawiedliwosc :)))) jakby nie wiedzieli ile zła narobili innym.Prosby nic nie dały,pyskowali.Prosze-oto moj prezent.:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Satysfakcja jak cholercia:)))))))))))))hahaha ja place ,kazdy placi.

Gość iiphiii
grupowe donosy tez moga byc ,hahhaaaa nie spotkałam sie;))))) zwykle kazdy sam,w sekrecie,słodkim a zemsta jest słoooooooooooodka :))))))))))))))))))))

Gość szczajmy na groby konfidentów

Gość iiphiii
to chyba juz wszystko wiesz, napisac,zaadresowac (poszukaj adresu bo juz nie mam) wyslij i kup szampana :D HAHAHAHAHAHA a wy,wredne chamy uwazajcie bo tez na was napisza:))))))

Gość iiphiii
...których wcale nie należy kryć ! Od normalnych ludzi oczekuje się lojalności i właściwej moralnej postawy.Donosicielstwo jest niby hańbiące . A kim jest ta szuja, kombinator który żyje z przekrętów ? On jest moralnie w porządku ? Jego należy omijać jak zgniłe jajo i broń Boże nie zrobić mu krzywdy donosem ! oczywiscie,masz racje w 100%, pozdrawiam

Gość ddd123
Ale z Ciebie MENDA PEDALE!!!!! zeby ten ktos sie dowiedzial i Ci wjebal;!!!!