Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kawa_z_mlekiemm

czy faceci na necie z reguły kłamią?

Polecane posty

Gość taka jedna^^
odpowiadając na zadane pytanie faceci z reguły kłamią, może znajdzie się ktoś taki co mówi prawdę ale na pewno trzeba takiego ze świecą szukać :o

"przez internet...nakłamał jaki to z niego ideał." No tak, to rzeczywiście jest problem jeśli wierzy się w ideały :] Ideałów nie ma, Sentencja na dziś: "Wszyscy kłamią! Tylko pole jest szczere! "

Kłamią bo w necie (odległość, trudność z weryfikacją prawdy) czują się bezpieczni. Ponieważ chcą wypaść jak najlepiej, nie ważne czy im zależy, czy to gadka szmatka czy poszukiwanie czegoś poważniejszego. Rzeczywistość jest zwyczajna i trzeba się czymś wybić ponad przeciętność czyli "mam dwie nogi, dwie ręce i kręcą mnie samochody". Nie mówią prawdy ponieważ nad kłamstwem łatwiej zapanować (do pewnego momentu rzecz jasna), to opowieść dająca się "ugniatać jak ciasto" podczas gdy prawda strzela między oczy. A uzasadnienie dla prawdy nam niekoniecznie przychylnej wymaga większego wysiłku uzasadnienie niż uplecenie całkiem zmyślonej historii. Wreszcie ludzie którzy słuchają tej nieprawdy pragną "złapać Pana Boga za nogi" więc łykają opowiastki jak kura ziarno, pragną poznać kogoś wyjątkowego więc podświadomie obniżają poprzeczkę wiary i podejrzliwości, oczywiście do czasu. Kłamstwo choć krótkie nogi ma to jednak nieźle wierzga nimi.

Gość jak to nie ma!!! ja jestem!!!

Zadzwoniłam i .... powiedział, że.... jest w szpitalu... Naćpał się czegoś, zapił alkoholem i miał zapaść. Tego to nie przewidziałam, chociaż zauważyłam ostatnio, że za kołnierz nie wylewa. szkoda tylko, że nie dał mi znać, Widocznie uznał, że aż tak ważna dla niego nie jestem. Trudno. Przykro mi z jego powodu, ale ulżyło mi, że znam prawdę.

Gość moze ma kochanke?
Mellygion bardzo dobrze to ujal! net sprzyja kreceniu i klamaniu

Gość kawa_z_mlekiemm
Mellygion - tak trudno się do tego przyznac - ale to świete słowa : pragną poznać kogoś wyjątkowego więc podświadomie obniżają poprzeczkę wiary i podejrzliwości...

Gość cajou
Primavera na litość, czy Ty naprawdę uwierzyłaś w to co on Ci powiedział. Boze jakie kobiety są naiwne .... Od kiedy to nie można napisać bądź zadzwonic ze szpitala? Jedyną sytuacją, w której facet nie odezwie sie do kobiety na której mu zależy jest jego śmierć. Koniec i amen. Myślcie kobiety, ale nie życzeniowo i nie szukajcie wiecznie usprawiedliwień zachowań facetów. Jeśli nie dzwoni, nie pisze, zniknął, to po prostu ma gdzieś. I nie trzeba szukac odpowiedzi co się stało. Milczenie jest odpowiedzią. Ma gdzieś i tyle. Chłop milknąc, zdaje sobie sprawę, że robi kobiecie świństwo, ale ma to w doopie. I nie ma sensu sie poniżać zabiegając o dopwiedzi, czeeeemu.

Gość to ja może się wypowiem
otóż faceci z neta kłamią. :P i to tyle

cajou W 100% z się z Tobą zgadzam, dlatego już nawet nie pytałam dlaczego nie dał znać i tak dalej. I guzik mnie obchodzi czy to prawda czy nie:-) Nie będę drążyć i dociekać, ale sama się uśmiałam słysząc jak się tłumaczy i to jeszcze rzucone na koniec - jak dojdę do siebie to się odezwę hahaha:-) Porażka jakaś. Ale my baby jesteśmy głupie.:-D

Gość to emigruj do innego kraju
Porażka jakaś. Ale my baby jesteśmy głupie. ty jesteś głupia, a nie baby

Gość Primavera79 nie wiem czemu
masz pretensje. ze niby ma za toba latac i o wszystkim ci mowic? w kopncu nie jestescie razem, to sobie daruj i nie badz egoistka. pozwol zyc innym, nie jestes juz najwazniejsza.

Nie chcę by za mną latał, ale wiesz, liczyłam na uczciwe postawienie sprawy. tak chyba postępują dorośli ludzie? oczywiście pozwalam żyć innym, jak najbardziej:-)

Gość zgadza sie ..............
majeczka_30 Cóż...internet sprzyja kłamstwom. Dopóki się z kimś nie zobaczysz w realu to nie masz pewności że np: fotki , które ci wysyła są jego czy jej ;/

Gość hahhhhaaaaa
->kruczek, jestes tak zdesperwoany, ze nawet w stopce masz link do sympatii :D:D:D:D:D

Gość hahhhhaaaaa
daj jeszcze namiary na gg i maila :D:D

Gość wiadomo że to on
Tamten ma 25 i przy nicku też 25 :O Trochę grubszy jesteś jak na 25 lat.

Gość w wiekszosci klamia

kurde niesamowite, jesteście lepsi niż wywiad Izraelski. Nie minęliście się z powołaniem?

Gość nie wstydz sie chlopie
widac ze chcesz kogos poznac:D przeciez nic w tym zlego:D🖐️

Niektórzy widocznie widzą coś w tym złego. Jednak nie przywiązuję do tego wagi. I tak podejrzewam, że większość tych co tak mądrze wypisują to internetowi kozacy, którzy wstydzą się nawet pokazać twarz.

Gość cajou
Primavera cieszę się, że się ze mną zgadzasz :)), to jest nas juz dwie, które na pewno po jakichś niemiłych doświadczeniach myśleć zaczęły. Pół świata tego kwiata, tylko przebierać, a nuż trafi sie człowiek nie .....

Gość cajou
kurcze "nóż" miało być, chyba .... :)

Gość kajkaaa
Co zrobić, niestety w necie ludzie częściej kłamią, ponieważ czują się bezkarni. Prosto w oczy o wiele trudniej skłamać, a w internecie po prostu piszesz i nawet nie ma tego przeświadczenia, że kogoś oszukałaś. Przecież można wszystko napisać i wydaje się, że to nikomu nie szkodzi. Nikomu, ponieważ nie znasz jeszcze tych osób, które oszukujesz. Dlatego mocno wkurzałam się, jak byłam na różnego typu portalach randkowych i często trafiałam na oszustów. Albo zdjęcie nie jego albo kręcił w mówieniu o sobie, co prędzej czy później wychodziło w trakcie rozmów... I niestety chyba zawsze tak będzie, jedynie można korzystać z bardziej poważnych portali, gdzie jest mniej oszustów. Z tego co zauważyłam, na płatnych portalach już ludzie za bardzo nie kłamią, a to chyba z tego względu, że nie po to płacą abonament, żeby robić sobie jaja czy brnąć w taką znajomość, która rozpoczyna się od kłamstwa, czyli nie ma szans na rozwój. Sama korzystam z biura matrymonialnego mydwoje.pl i faktycznie zauważyłam, że mniej jest kłamstw. Myślę, że to jedyne rozwiązanie. A co do tego czy faceci kłamią czy kobiety, myślę, że tutaj nie ma reguły. I jedni i drudzy chyba tak samo robią... P.S. cajou- dobrze, powinno być w tym przypadku "nuż":)

Gość kajkaaa
Rozumiem Primavera. A tak swoją drogą jak się w końcu skończyła ta historia?:) Ale znajomości przeniesione z internetu do realu też wiążą się z tym co napisałam. Że w różnych miejscach są różni ludzie. Np.. Te darmowe portale zachęcają chłopaków w stylu tego Twojego, a na płatnych już znajdują się głównie ludzie reprezentujący już jakiś poziom. Z reguły:)