Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gwiazdeczka01

Żylaki powrózka nasiennego

Polecane posty

U mojego męża wykryto żylaki na jądrze. Czy ktoś może wie, jak to się leczy? Jaka jest później szansa zajścia w ciąże?

Mój mąż ma to samo. Musicie zrobić badanie nasienia bo zylaki podgrzewają temp. jąder i produkcja plemników nie zachodzi lub jest b.osłabiona. Mojemu mężowi powiedziano już 10 lat temu w klinice we Wrocławiu i w Poznaniu, że dzieci mieć nie bedzie bo miał tylko 10 mln, ale mój gin. przepisał mu leki, po których liczba plemników wzrosła do 40 mln i mój mężuś spłodził naszego syneczka (4 miesiące od diagnozy), a po 9 latach, już bez brania leków, doczekaliśmy się jeszcze córeczki. A operacji, mimo rad lekarzy, nigdy się jak dotąd nie poddał.Powodzenia!

Wycztyłam własnie na internecie, że leczy sie je tylko operacyjnie :( Z tego co piszesz, grunt to trafi na dobrego lekarza :) Dzięki za info. Pozdrawiam!

A możesz mi jeszcze powiedziec u jakiego lekarza byl Twój mąż? Mój badanie nasienia juz robił, dwa razy. Tylko co dalej?

Doczytałam się-Twój ginekolog :) Naprawde, nie ma to jak dobry lekarz. Mój nie chcial mu nic przepisywa, tylko kazał sie stawi do androloga. Nie stety, w Warszawie trudno trafi na dobrego lekarza :(

Najpierw urolog, ten skierował nas do androloga, a liczbę plemników zwiekszył ginekolog:) A ile Twój mąż ma plemników?

Gość seszele
"A operacji, mimo rad lekarzy, nigdy się jak dotąd nie poddał.Powodzenia!" i nic go nie boli? i skad sie dowiedzial, ze ma te zylaki?

seszele-mojego męża nic nie boli. Gdyby nie problem z moim zajściem w ciżąże i gdyby nie trafil do androloga, pewnie nigdy by sie nie dowiedział, ze ma zylaki

Gość seszele
dzieki za odp. mnie boli, ale tez nie ide :o

To mało, ale mój gin. powiedział mi wtedy, że miał pacjentkę, której mąz miał tylko 2 mln i też zostali szczęśliwymi rodzicami.

Do seszele: Czasami go bolą, szczególnie jak namarznie lub na zmianę pogody. A dowiedział się kiedy miał zapalenie jądra jako powikłanie po odrze, wg lekarzy.