Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nainka

kiedy 2 dziecko

Polecane posty

zależy jak reaguje pierwsze. Moja marzyła o dzidziusiu, więc różnica wieku to 2 latka.

No ja właśnie się zastanawiam nad drugim, moje ma już 5 lat skończy we wrześniu. No i nie wiem kogo sie poradzić.

Gość karrammba
kiedy pierwsze miało skończyć 3 lata i szło do przedszkola :)

Gość mamachichi
ja tez sie caly czas zastanawiam, corka ma 3 lata, troche zaluje ze od razu sobie drugiego nie zrobilismy, by sie razem mogly bawic i juz bym zaraz miala z glowy ten najbardziej absorbujacy okres zycia dziecka, a tak teraz to sie juz zdazylam odzwyczaic od pieluch itp, wiec czekam az znow zatesknie za malym dzieckiem;-)

syn będzie miał w sierpniu 3 lata a ja jestem w 22tc więc już był czas...my nie chcieliśmy dłuższej różnicy niż 3 lata..

justyna - no i jak zareagował na pojawienie się bądź co bądź rywala?

tylko właśnie ja juz wszystko zapomniałam, te pieluchy i reszta. No i boję się o pracę.

nie wiem jak Justyna...ale u mnie jak na razie jest dobra reakcja ze strony syna...lubi małe dzieci..często bawi i opiekuje się swoim kuzynem który ma roczek...i często mówi ze chciałby mała dzidzie...jak na razie głaszcze brzuszek i mówi do brzuszka pokazując gdzie ma dzidzia nóżki buźkę rączki...zobaczymy co będzie później jak dzidzia się urodzi i zawita na stale...

ja właśnie się boje wszystkiego, chyba najlepiej byłoby wpaść. A Wy jak sądzicie. W obecnej firmie pracuję dopiero półtora roku no i nie wiem jak szef by zareagował ale podpytałam księgowej i mówi, że raczej w porządku. Tylko straszliwie się boję. Mąż też tak sobie z pracą.

Syn zareagował na tą wieść bardzo dobrze. Teraz cały czas chodzi i całuje mnie w brzuszek i mówi, ze się będzie braciszkiem zajmował:) Wiadomo nie raz w złości na mnie powie, że go nie będzie lubił ale po chwili przytula się do brzucha i mówi "kocham cię Filipku".

ale wiesz nie musisz nic w firmie mówić ze planujesz ciąże...mogą się dopiero dowiedzieć jak już będziesz pewna ciąży..i nie bedą ci mogli nic zrobić..

wiem, wiem, tylko chciałabym potem wrócić jeszcze, a praca jest super

nie dla tego, że pierwsze tego chciało, ale to ułatwiło podjęcie decyzji i jej nie żałuję.

może nie będzie problemu powrotu do pracy..jest coś takiego jak żłobek a tak to będzie przysługiwał ci macierzyński i urlop wychowawczy..

a teraz macierzyński to 20 tygodni? czyli dziecko jest małe ok.4-5 miesięcy, tak?? a jak Wy to zrobiłyście i poradziłyście sobie i to z dwójką dzieci?

no i też chodzi o to że nie mam już nic na dzidzię bo wszystko dałam szwagierce i ona to zniszczyła w sumie...

jak się ma 2 dzieci to do różnych spraw podchodzi się na większym luzie niż przy pierwszym dziecku. Ja tak sądze i chyba mówiły mi to wszystkie znajome mamy.

moja niunia jest właśnie strasznie rozpieszczona i pasowałoby ją utemperować ale nie wiem czy 2 diecko coś zmieni

ja to w sumie teraz nie pracuje tylko będę wychowywać dzieci tak do momentu wysłania do przedszkola i wtedy praca....tak uzgodniliśmy z mężem bo koszt przedszkola i żłobka nie opłacałby się z płacą w pracy...

tu jest racja ze z 2 dzieckiem jest inaczej wiesz jak podchodzić i co zrobić aby nie rozpieścić i wiesz jakie błedy sie popełniło wcześniej a jakich się nie popełni..bo wiadomo pierwsze to zawsze pierwsze....a z 2 już lepiej...więc tu się nie bój...

Ja na drugie dziecko zdecydowałam się jak pierwsza córka miała 2 latka i 2 miesiace. Teraz starsza córka ma 3 latka,a młodsza 7 tygodni :)

ja mam dopiero 23lata...więc młodziutka...ale nie chcieliśmy z mężem czekać na 2 dziecko dłuzej....mamy mieszkanie warunki a finansowo jakoś damy radę.... a jednak 2 dzieci to już rodzeństwo dla drugiego...