Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

krowa123

zęby

Polecane posty

a powiedzcie mi czy zastrzyk przeciwbólowy bardzo boli??wybieram sie do dentysty a nigdy nie dostalam zastrzyku tylko czyms psykali,a teraz a=mam zamiar wyrwac zeba to znaczy to co z niego zostało i boje sie ale wiem ze musze tylko chcialabym wiedziec mniej wiecej na co sie szykuje... plis odpiszcie?da sie przezyc?

Gość tak bardzo boli
ze potem juz kazdy bol nie tak straszny, na tym polegaja te zastrzyki

Mnie zastrzyk znieczulający bolał potwornie...nie chcę Cię straszyc ale naprawdę mało nie zemdlałam na fotelu. A do tego miałam zdrętwiały język jeszcze przez miesiąc po tym znieczuleniu.

Gość gdgdg
Teraz jest tak,że przykłada Ci taki jakby długopis i tylko robi pstryk i nic nie boli, tak przynajmniej jest u mojego dentysty . Tradycyjne strzykawki to są chyba jeszcze jedynie na NFZ.

gdgdg---> ja byłam prywatnie i to całkiem niedawno. Strzykawka była normalna, a gabinet bardzo nowoczesny. Nie słyszałam o takich "długopisach".

Gość kika67890
nie boli bardzo potem pzrez ok 4 h masz zdretwialą buzie i np jak pijesz to ci sie wylewa :)zastrzyk jest spoko i napewno lepsze to niz borowanie na zywca :O

Gość tojatojatojatoaj
niec sie nie boj tak bardzo nie boli. Mniej bolesne niz pobieranie krwi. trwa to ok 20-30 sekund. Znieczulenie trwa ok 3 godz. Ja zawsze jak chodze to tylko pod znieczuleniem- zastrzykiem robie inczej nie dalabym sie dotknac:-)

kika67890---> dzięki:) mam tylko nadzieje ze zadziala moco i nie bede czula wyrywania..

Gość gdgdg
Serio u mnie tak jest ! Ja bardzo bałem się dentysty ale teraz już nie .

tojatojatojatoaj----> chcesz mnie pocieszyc czy serio mówisz??:) Jak by tak bylo to bede w 7 niebie:)

gdgdg---> ja u tego dentysty nigdy nie bylam,przyjmuje prywatnie i chlopak tam leczyl zeby mowi ze facet spoko ze gabinet wypasiony to moze i on bedzie mial taki specjalny dlugopisik:)hmm ...

tojatojatojatoaj---->az 30 sekund?..... :( czemu az tyle? a wbija sie raz czy dwa razy bo rozne mity chodza????

Gość tojatojatojatoaj
mowie serio:-) ja tez dzis ide do dentysty i znow wezme zastrzyk bo inaczej uciekne:-)

Gość tojatojatojatoaj
dletgo tyle to trwa poniewaz on wstyzkuje jakas substancje. Ukłuć jest dwa czasem trzy czasem jedno ....zalezy jaki zab. Ale do wyrwania bedzie mysle 3...

"Długopis" = znieczulenie komputerowe, kształt ma jak długopis , zakończony cieniuteńką igiełką, podłączone do komputera który sam dozuje ile "dać" znieczulenia. bezbolesne, nie ma uczucią drętwienia "po " ani opuchnięcia. Tzw Beyond.

tojatojatojatoaj---> ja nie dzisiaj ja na 29mam tak ze mam sporo czasu do stresowania sie...nie wiem jak to przeyje...nie wiem ale wiem ze musze bo zeby sa takie wazne,nie chodzilam wczesnie bo w miejscowosci gdzie mieszkalam byla ciulowa dentystka okropna zadnego dobrego dentysty nie znalam a tutaj rodzinka chlopaka leczy u tego dentysty zeby i go zachwalaja...

Zastrzyk znieczulający mnie w ogóle nie bolał jest to raczej po prostu nieprzyjemnie. Pomyśl sobie jaki to ból rwanie zęba bez znieczulenia. Wtedy to dopiero ból. Nawet jeśli jednak podczas wkłuwania i wstrzykiwania (wtedy jest właśnie troszkę nieprzyjemnie : uczucie rozpierania w dziąśle) będzie Cię boleć to za parę sekund przestanie a i wyrywanie pójdzie bezboleśnie :).

Ostra Siostra----->> no fakt!!! slyszalam o tym ! kiedys przez przypadek od takiej dziewczny i nie moglam sobie wyobrazić na czym to polega komputerowo boze ja chce do takiego dentysty!!!!