Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość meszugene

Rzeczowa dyskusja o przewadze inteligencji nad plebsem

Polecane posty

Gość merytorycznie i rzeczowo
kurwa jakby dyplom wyższej uczelni o czymś świadczył :D w dzisiejszych czasach prawie każdy może mieć "jakieś" wykształcenie

Gość ja też mam wyższe
Ten sam argument, droga meszugene tyczy się wyborców PO. Żaden argument. Człowiek wykształcony zdaje sobie sprawę, że Platforma Obywatelska to dziwaczny twór polityczny. Nie ma czegoś takiego jak konserwatywny liberalizm. Tusk i spółka to prawicowi populiści, którzy na liberalnych chwytnych dla wielu młodych, wykształconych ludzi są atrakcyjni. Niestety, potrzeba pomyślunku oraz rozliczenia panów z PO z tego, co zrobili do tej pory, a obiektywnie patrząc, zrobili bardzo niewiele.

Ależ nie mówimy o posiadaniu dyplomu, tylko o wykształceniu, które daje świadomość. No to Jesteś karygodnym wyjątkiem :) Nie znam nikogo z Warszawy (duże miasto), z wyższym wykształceniem, kto głosowałby na Kaczyńskiego.

Gość meszugene
wiara w teorie spiskowe, zabobony, nienawisc do innych nacji, orientacji to wszystko wynika z braków erudycyjnych

Gość meszugene
barbie a pozostałe to miasto i polonia z usa - czyli polaczki ktore wyjechaly z kraju dziesiat lat temu i ktorym socjalizm kojarzy sie z mlodoscia stad nostalgia i sentyment

Gość ja też mam wyższe
Nie wierzę w teorie spiskowe, jestem zadeklarowanym ateistą po procesie apostazji, tolerancja raczej w normie. Dlaczego wrzucasz wszystkich do jednego wora i podpierasz się niemiarodajnymi sondażami ? :)

Gość meszugene
ja tez mam wyzsze pogadaj sobie - to twoja moherowa opinia dzieki tuskowi polska jest na 10 miejscu jesli chodzi o wysokosc pkb w europie jest jednym z najlepiej rozwijajacych sie europejskich krajów ale to nie o to chodzi po odsunelo od wladzy oszolomów politycznych takich jak lepper, giertych i rydzyka nie musze mówić ktory prawdziwy patriota oddał polske w ich lapy

Gość meszugene
ja tez mam wyzsze - jestes wyjatkiem od reguly a wyjatek reguly nie czyni tak jak wzrost poncyliusza nie sprawia ze przestają byc partią kurdupli

>>no to -->musztarda zapraszam do Łodzi poznasz takich ludzi Byłam niedawno, bez urazy, najbrzydsze miasto w Polsce, brzydsze nawet niż Warszawa. :) W Łodzi wygrał Komorowski. Wybory zdecydowanie wygrał Bronisław Komorowski. Otrzymał aż o 22% głosów więcej niż Jarosław Kaczyński. Frekwencja była wysoka i wyniosła ponad 60%. Gdyby wynik wyborów zależał tylko od łodzian to niepotrzebna byłaby druga tura. Już w pierwszej wygrałby Bronisław Komorowski, który zdobył 177980 głosów, czyli 50,05%. Na drugim miejscu znalazł się Jarosław Kaczyński, który zdobył 100823 głosy - 28,35%. Na kolejnych miejscach: Grzegorz Napieralski - 51995 głosów, 14,62% Janusz Korwin-Mikke - 11199 głosów, 3,15% Andrzej Olechowski - 6579 głosów, 1,85% Marek Jurek - 2113 głosów, 0,59% Waldemar Pawlak - 2007 głosów, 0,56% Andrzej Lepper - 1907 głosów, 0,54% Bogusław Ziętek - 569 głosów, 0,16% Kornel Morawiecki - 454 głosy, 0,14% W głosowaniu wzięło udział 358317 wyborców z 593719, co daje frekwencję na poziomie 60,35%. W kraju frekwencja wyniosła 54,85%. Pomimo tego, że w Łodzi bardzo wyraźnie wygrał Bronisław Komorowski to w skali województwa łódzkiego zwycięstwo odniósł Jarosław Kaczyński, który zdobył 453005 głosów, czyli 39,77%. Jego główny konkurent zdobył 410994 głosów - 36,08%. Wszystkie dane za Państwową Komisją Wyborczą - www.pkw.gov.pl

meszugene - przesadzasz i wiesz o tym. Trzeba byc tolerancyjnym a nie obrażać ludzi mających inne poglądy od twoich. To bez sensu tak sie klocic Kaczynski czy Komorowski Mam sporo znajomych i dyskutujemy o polityce,mamy rozne zdania ale je szanujemy,nie obrazamy sie nawzajem Ja glosowalam inaczej , moj facet inaczej i co mamy sie klocic? To smieszne podejscie i takie ... bez klasy

Gość ja też mam wyższe
Liczyłem na rzeczową dyskusję o gospodarce, polityce zagranicznej i szeregu ustawowych bubli, które uchwalili peowcy, ale ty wolisz powtarzać wyświechtane frazesy, raz po raz, w kółko to samo. Zero konkretów. Założę się, że nie masz zielonego pojęcia o podstawach programowych Platformy Obywatelskiej. I ty masz czelność chwalić się wykształceniem ? Niczym nie różnisz się od moherowych babć wydzwaniających do RM i plujących jadem ;) Proponuję sięgnąć do książek, uzupełnić braki w domniemanym wykształceniu, zamiast tracić czas na prowokacje na forum dla idiotek 🖐️

---> Musztarda Czy miasto brzydkie czy ładne..... ani o tym topik, ani Tobie oceniać :) czy wygrał tu pan Komorowski czy nie..... ani ja ani moi znajomi na niego nie głosowali, i nie zagłosuja :)

Gość rzeczowo to tutaj nie jest
racja

Jeeez... jacy Wy schematyczni Jesteście. :) I co z tego, że to nie topik o urodzie miasta, jeeeez..... >>>czy wygrał tu pan Komorowski czy nie..... ani ja ani moi znajomi na niego nie głosowali, i nie zagłosuja Ok, nie głosujcie, ale nie mów mi, że jest Was w Łodzi wielu. :) Zresztą jak w większości miast. Jesteś karygodnym wyjątkiem, proste. :D

a Ty nie jesteś kulturalna, proste.... nie nazywam cie musztadrówą, więc proszę o nieprzeinaczanie mojego pseudonimu.... I jeśli temat o niebie, to nie piszmy o chlebie.... A wybory.... czas pokaże :)

Gość meszugene
barbie nie obrazam ludzi o odmiennych pogladach co wiecej ja gardze ludzmi ktorzy tej odmiennosci nie potrafia zaakceptowac, czyli moherami - ktory jest elektoratem pis powiedz mi na jakiej podstawie taki moher ktory ma piec klas podstawówki ma prawo uwazac sie za lepszego od żyda, geja czy murzyna?

karygodne zachowanie a Ty nie jesteś kulturalna, proste.... nie nazywam cie musztadrówą, więc proszę o nieprzeinaczanie mojego pseudonimu.... Masz jakieś kompleksy? :D To nie jest Twój pseudonim, tylko nick. I nie przeinaczam, tylko określam Twoje zachowanie karygodnym. Potwierdzasz tylko wszystkie tezy. :D

KARYGODNYM WYJĄTKIEM dla mnie Jesteś, zapomniałam dodać, bo wizę, że wykształcenie nie idzie w parze z logicznym myśleniem i umiejętnością czytania. Pozdrawiam Łódź i karygodne wyjątki, w mniejszości zresztą, które głosowały na Wodza. :D 🖐️

wyobraź sobie, że pseudonim internetowy to nickname.... więc nie popełniłam błędu merytorycznego... a ty chyba nie do końca rozumiesz co piszesz.... ale to ani nie o tym temat, ani nie o kompleksach :D

i tu wychodzi na jaw prawdziwa natura tych, którzy nie mają zbyt wiele do powiedzenia..... dokopać... byle czym, ale dokopać :) "karygodny wyjątek" oj ludzie :) ubodzy umysłowo jednak jesteście :)