Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

shodanka

Moja 13 letnia córka chce zacząć współzycie. Co robić?

Polecane posty

Gość w sufka z motylem
Autorko, rozmową mało co wskórasz, jeżeli jak piszesz to córka "dominuje" w związku. Moja córka tez ma 13 lat, zakazałam jej spotkań z chłopakiem, bo nas okłamywali oboje, spędzali czas razem, a ona wracała do domu w godzinach 21-22 wymyślając jakieś bzdury. Kiedy nie wytrzymałam i zrobiłam jej lanie, że znowu mnie oszukuje i doszły jeszcze komentarze na jej koncie o planowanym współżyciu , to zgłosiła mnie na policję, jako "znęcająca się nad nią rodzicielkę". Nie wiadomo jak cała sprawa sie zakończy. Dlatego sami nic nie wskóracie. Idźcie do psychologa,a jeśli on nie pomoże są Ośrodki interwencyjne. Pozdrawiam.

Gość stull
Tylko szczecie w życiu ci pomoże. Na dojrzewanie nie ma lekarstwa i choćbyś nie wiem co zrobiła to i tak dziecko zrobi co zechce, uświadomione czy nie uświadomione, z dobrego domu czy gorszego...( chociaż rozmowy nigdy dość oczywiście) Na hormony i głupotę wieku dojrzewania nie ma rady, tylko ogromne szczęście. A zakazywanie bez dawania czegoś w zamian, nic nie da. Moja córka będąc w tym wieku powiedziała, po kolejnej rozmowie uświadamiającej (a kontakt miałyśmy i mamy świetne, ma już 21 lat) żebym pozwoliła się jej uczyć na własnych błędach, bo tak właśnie chce, a jeśli wpadnie to trudno, lubi dzieci i już. Na pytanie i co dalej, odpowiedziała jakoś to będzie. A miałam ją za naprawdę mądrą i logicznie myślącą. Wszystko przepada jak się ma 13-18 lat . Potem będzie już ok. Powodzenia.

Cześć, dawno mnie tu nie było, ale to dlatego, że dużo się działo. Wyobraźcie sobie, że moje dziecko, nie pojechało na ten obóz na który jechał jej chłopak i po trzech dniach trwania obozu, napisał jej, że z nią zrywa. Rozpacz była, lament, ale moje dziecko powiedziało koniec, nie to nie. Poszła do gimnazjum innego niż on, nie odpisuje na jego smsy, wyciszyła się, bo zobaczyła, że mama żle jej nie radzi i zawsze chce dobrze. Pokazywałam jej te wszystkie filmy, nagadałam o utraconych imprezach, wyjazdach w razie "wpadki" i siedzi przy książkach, dzisiaj dopiero z koleżankami się umówiła na spacer, teraz wróciła i nos do książek. Wiem, że pewnie jeszcze nie jedną taką sytuację przeżyję, ale dobrze, że ta tak pozytywnie się skończyła. Dziękuję wszystkim za rady:) Pozdrawiam:)

Niezle mialas przezycie.Wspolczuje,wazne ze wszystko dobrze sie skonczylo.Ja tez mam trzy corki:)naszczescie jeszcze male:)

Gość hyjkk
:D:D:D:D: ale macie problemy z dziecmi;)) po prostu wychowujcie je na madrych ludzi to nie ebdzie takich klopotow:P

Gość lotiis
Temat nieaktualny, ale... "Jednak to nie jest najgorsze, moje dziecko zaplanowało sobie, że na obozie, na który jak się dowiedziałam jadą razem straci dziewictwo." Co za debilka z ciebie. Żadna nastolatka nie powie matce, że planuje stracić dziewictwo. Durny troll z ciebie.

Gość Gość

Ona powinna bawić się zabawkami

Gość To też nie jest tak, że te
Dnia 21.06.2010 o 21:31, Czarna porzeczka* napisał:

shodanka- musisz jakoś do niej dotrzeć bo ma spaczone poglądy na ten temat chyba. Ja w jej wieku nie wiedziała chyba co to sex jest :D nie wiem musisz przeprowadzić z nią długą rozmowę. Najlepszym sposobem było by puszczenie jakiegoś filmu o młodych mamach jak marnują sobie życie. Ale nawet jak mówię młode mamy to myślę o dziewczynach w wieku 17 lat a nie o 13 letnim dziecku :o Nie wiem jak mogło dojść do tego ,że takie dziecko ma tak spaczone poglądy na świat.

Szczerze ? To źle, gdyż rodzice powinni uświadamiać dziecią co to jest... Ja na przykład pierwsza książkę o wszystkich sprawach związanych z seksem I dojrzewaniem dostałam w wieku 11 lat, a mój rozwój szedł bardzo dobrze. 13 lat to już nie takie małe dziecko, więc odpuść 

Gość luna

powiedz jej o diable który też tego chce co ona, żeby ją wyprowadzić na nieszczęścia i zgubę

Gość Iuna

Komentarz usunięty za złamanie regulaminu. IP autora zabezpieczono na potrzeby potencjalnego postępowania policji lub prokuratury

Gość Iuna

Komentarz usunięty za złamanie regulaminu. IP autora zabezpieczono na potrzeby potencjalnego postępowania policji lub prokuratury