Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Serek1907

Miłość?

Polecane posty

Witam , 3 dni temu rozstałam się z chłopakiem i tak na prawdę chciałabym dowiedzieć się co było nie tak. Zadzwonił do mnie , powiedział że mnie kocha , jednakże "zbyt wiele nas dzieli a zbyt mało łączy" i że nie uważa sensu ciągnięcia tego związku dalej. Cóż miałam począć , byliśmy ze sobą 9 miesięcy (właśnie w dniu w którym mi to powiedział mijało nam te 9 miesięcy...) kocham go , jestem tego w pełni świadoma , potrafię docenić miłość , poznać ją , wiedziałam co do niego czuje , jest to niesamowite ,bo czuje do niego to samo co czułam do mojego byłego chłopaka ,kiedy jeszcze żył (powiesił się 1.5 roku temu i tak jak ten o którym mowa zostawił mnie samą że tak powiem ni z gruchy ni z pietruchy). Może ktoś potrafi mi wyjaśnić dlaczego tydzień temu wszystko było wspaniale ? Dlaczego mówi mi że mnie kocha ,po czym zostawia ?? Dlaczego nie chce podać konkretnych powodów zerwania , "zbyt wiele nas dzieli" to zbyt ogólne i nie wiem jak to interpretować... Może jestem niepoprawną romantyczką ,ale dla mnie miłość powinna pokonać przeciwności losu... Znajomi uważają że coś mu "odwaliło" ,opamięta się i wróci, rodzina "że jeszcze nie dorósł do tak poważnego związku" inni że "ta świnia na mnie nie zasługiwała" , sama mam mętlik w głowie ,zwłaszcza że to było jak grom z jasnego nieba. Nie chce już go nękać , skoro byłam dla niego utrapieniem , więc może ktoś pomoże mi rozwikłać to , dlaczego tak się stało ?

Najbardziej prawwdopodobna przyczyna, która nie przechodzi przez gardło: uczucie wygasło. Tydzień temu też było słabe, ale mówił kocham z przyzwyczajenia, z wahania, co zrobić, czy zostać czy odejść, czy chce tego związku czy nie i pewnie sam się zastanawiał, co do ciebie czuje. Może to nie być twoja winą. Czasem tak sie po prostu dzieje.

Gość bzdziagwa ;)
ja bym do tego ideologi nie dorabiala jak twierdzi ze zbyt wiele was dzieli to tak jest i to moze byc wszystko od wyznawanych zasad ppoprzez priorytety plany na zycie spedzanie czasu itd mozna kochac ale do siebie nie pasowac i lepiej zkaonczyc taki zwiazek ja kiedys bylam zakochana z wzajemnosci w koledze ze studiow ale powiedzialam z enic z tego nie bedzie bo sie roznimy stylem zycia charakterami on probowal wlaczyc ale z czasem przyszedl po rozum do glowy i stwidzil ze mam racje dzisiaj ja mam meza kory do mnie pasuje :)

halo? jak facet kocha, to sie pcha do babki podekscytowany i przełknie wszelki różnice. Facet, który kocha ma motorek w dupie, ma skrzydła, ma siłę i żadne przeszkody mu nie straszne.

Gość bzdziagwa ;)
Krokodylka1 nie zgadzam sie zycie i milosc to nie tylko motylki ale rozsadek i trzeba wiedziec czy jest sens czy sie ludzie nie pozabijaja nie pokalecza itd

Gość bzdziagwa ;)
Krokodylka1 to o czym ty piszesz to moze tak jak chlopak ma nascie lat jest naiwny i niedoswiadczony bedzie lecial za porywami serca jak cma do ognia mezczyzna rozsdany i dsowiadczony wie kiedy i w co sie nie pakowac kiedy odpuscic

ok, różnie to bywa. ale w 99% facet który kocha nie poddaje się. a już w 100% próbuje pokonac te przeszkody za nim sie ewentualnie podda.

doświadczony facet, który kocha, docenia miłość, jest bardziej pewny siebie i silniejszy niz nastolatek dlatego walczy o tę miłość.

Gość bzdziagwa ;)
Krokodylka1 no coz widac mamy ine zdanie inne dswiadczenia wlasne i inne obserwacje swiata i ludzi

Nie myliłabym tutaj doświadczenia z naiwnością. Miłość-piękne, wzniosłe uczucie. Ale wbrew temu, co się mówi nie jest w stanie przenosić gór. Ponadto życie to nie tanie romansidło.

zapewne akurat mamy odwrotne dośw. aż takie odwrotne?! i ty znasz takie przypadki z zycia? opowiedz jakiś, please.

no dobra, jest zmęczenie materiału i rozsądek. ale czy przypadek opisany powyżej kwalifikuje się dla was do stanu super zakochania i poddania się? mnie się to nie zgadza. Nie w tym przypadku.

widzisz, jak facet kocha a rzeczywiście rozsądek mu mówi, że ma się wycofać, to 1. i tak na początku usillnie próbuje 2. jak sie wycofuje, to kobieta i tak te miłość czuje a autorka opowiedziała historię faceta, któremu wygasło. Ja mam dobrą intuicję i czytam między wierszami... ;)

Krokodylka1 a autorka opowiedziała historię faceta, któremu wygasło. Ja mam dobrą intuicję i czytam między wierszami... Nie mam zamiaru się licytować na "intuicję" i doczytywanie między wierszami. ;)