Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ohmyyyyGoood

Rany, szyjka?

Polecane posty

Gość ohmyyyyGoood

Kobiety, myślałam, że jestem stara i nic mnie nie zaskoczy, ale zgłupiałam. Czytam, że macie obolałą, miękką, wilgotną... itd. szyjkę... Jak Wy to sprawdzacie?

wiesz.. dla większości tutaj pochwa to zewnętrzne narządy płciowe.. więc i pewnie szyjkę sobie badają niczym wykwalifikowany ginekolog

jak się myjesz to wyczujesz :P wiesz co to tampon, nigdy nie próbowałam oblukać, czy zanosi się na @, żeby nie zaskoczyła cię plama na spódnicy?

ups - miałam na myśli próbowałaś .... po co ta ironia? pomoże ci w czymś? nalewanie się z kogoś?

ja takich praktyk nie uprawiam i nie macam sobie macicy... jedynie jak musze stosuję tabletki dowaginalne, których nie wbijam na jakimś wyciągniku do macicy

Gość ohmyyyyGoood
Nigdy nie wpychałam sobie tamponu do macicy :D Ani jej nie myłam :D

ależ mnie źle rozumiesz :) we mnie nie ma jadu tylko prędzej uśmiech, bo mnie to bawi.. przepraszam Cię, jeśli tak to odbierasz, nie chciałam!

te a co ma pompka do wiatraka ... przed użyciem tamponu ulotkę się czyta ... w macice wbijać sobie?!?!? Temat dotyczył szyjki chyba co?

Ja się nie obrażam, przykro mi tylko troszkę, że Polka Polce ... taaa my to potrafimy jednoczyć sie tylko pod publike ... jako naród ... ale to już inny wątek

"Polka Polce" zabrzmiało dość patriotycznie, a ja niestety taka sama będę w stosunku do Polki, jak i do Francuzki, ale masz rację to inny temat. Kurczę, ale naprawdę nie chciałam być niemiła.

Ty nie zaczęłaś, dołączyłaś się tylko do dyskusji :) która trwa, a prowodyrkę wcięło. Nie obrażam się, jest ok :) Uważam tylko, że moje pytanie nie było, aż tak głupie i nielogiczne, żeby swojego nie bronić. Fakt - jeżeli jest się dobrym człowiekiem, to dla każdego niezależnie od jego kraju pochodzenia itd.

Gość ohmyyyyGoood
No to co, tampon do szyjki? :O

Gość ohmyyyyGoood
Ktoś czytać chyba nie umie :O Zadałam pytanie, jak sprawdzić, czy szyjka macicy jest miękka, wilgotna, itd., bo któraś z Pań napisała, że dziś taką ma, to Ty mi z tamponami wyjeżdżasz i z myciem się :O Więc pytam, czy myjesz sobie macicę i wkładasz do niej tampony, że to wyczuwasz, a Ty myślisz, że ja nie umiem stosować tamponów : Porażka...

to ja założyłam tamten temat, a ty się źle wyraziłaś - nie zadałaś pytania na topiku, tylko zaczęłaś temat od "RANY" - jak sprawdzić? normlanie, trzeba dotknąć, a dlaczego porównałam do tamponu? bo wtedy nie masz wyjścia musisz dotknąć ... przynajmniej tak mi się wydaje, nie jestem specem i ja grzecznie zapytałam

chyba już mnie pierdzieli, sama pouczam, a gryze się bez sensu - sorry - no to mamy kolejny objaw ... z góry przepraszam, jeżeli kogoś uraziłam - jakaś rozdrażniona jestem

Gość ohmyyyyGoood
Ja też grzecznie zapytałam, a Ty mi robisz jakieś aluzje do mycia się :O A pytać wolę na swoim topiku, bo Twój jest o ciąży. JAK można dotknąć szyjki macicy? Gdzie znajduje się macica Twoim zdaniem? Bo jeśli tam, gdzie ja wiem, że jest, to rozumiem, że najpierw wkładasz palec i popychasz go tamponem?

Gość ohmyyyyGoood
Luzik, jeśli zależy Ci na ciąży, to masz prawo być rozdrażniona :)

nie no specjalistą nie jestem, ale patrząc od dołu ... mamy pochwę, potem szyjkę, macicę, jajowody, jajniki ... macicy nie jesteśmy w stanie oblukać moim zdaniem ...

Gość matko kochana
nie tylko szyjka jest ci obca ale google chyba tez zupelnie, wpisz w google "samobadanie szyjki macicy" i masz tego mrowie, lacznie z instrukcja wizualna..

Oh my God - ja wlasnie na innym portalu tez przeczytalam, ze owulacje mozna rowniez okreslic zmianami w szyjce, jej, nigdy nie probowalam dotykac sobie szyjki, nie wiadomo czy smiac sie czy plakac, ale.... nie zamierzam dotykania szyjki praktykowac, juz lepiej pozostane przy obserwacji sluzu i testach owulacyjnych :) Pozdrawiam.

Gość do matkiizony
potrafia sobie dotrzec wrecz do mozgu niestety tobie to akurat nie bedzie pisane chocbys nie wiadomo jak sie staral(a) haha :D

Gość maz matkiizony
slabe i stare, twoje notowania wlasnie jebly o ziemie, z takiej wysokosci spadly... :)

Gość ohmyyyyGoood
Dzięki, pocieszyłyście mnie ;)

Gość gizzzmo
matkaizona........... ----- hehehehe dobre!

Gość zigzigmarchewka
Tutejsze matki mają ręce jak u gibona i przez pochwę potrafią nie tylko zbadać szyjke macicy ale i własne migdały... ---dobre