Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszukana mloda

firma mnie oszukala i nie wyplacila pieniedzy CO ROBIC???

Polecane posty

Gość oprocz .................tego
skoro to bylo zlecenie to mozesz wniesc sprawe z powodztwa cywilno-prawnego (ale nie w sadzie pracy). Poza tym mozesz skarzyc o utracone korzysci, ale pamietaj .... Temida jest slepa (podobno)

Gość chinota
rachunek masz wystawić do umowy -zlecenia. wystaw im rachunek i czekaj aż zapłacą, pójdź do PIP i zapytaj jak postępować w takich przypadkach szkoda że akurat na pracownikach oszczędzają a nie np na pensji szefa...

Gość pola radejeva
fffffffffffffffffffffffffffh -- to wreszcie osoba która zna sie na rzeczy tłumaczę im to od kilku godzin i jak głową w mur, nic nie rozumieją do sądu pracy i do PIP nie idzie sie z umową zlecenie słusznie napisałaś - taką umową to może se doope podetrzeć z taką umową idzie się powództwa cywilnego, prywatnie a oni w kółko trąbią - sąd i PIP masakra :-O jakie trepy

Gość 23049uidxfn
Hej! Ja też tam pracowałam od 13 maja i również nie dostałam wypłaty. Mam numery telefonów do jeszcze dwóch dziewczyn które pracowały i nie dostały.Musimy działać wspólnie.Najlepiej tam pojechać zbiorowo i ich najpierw zastraszyć.Dzwoniłam tam i podobno do 27 czerwca miały być wypłacone wszystkim pieniądze.Powiedzieli że niby części osób już wypłacili,a reszcie wypłacą do końca tygodnia (czyli do 27mego).W dodatku powiedzieli że na 100% dostane wypłate.Dziś znów dzwoniłam(3lipca) bo nadal nie dostałam zapewnianych pieniędzy.Zadzwoniłam o 12tej to kazali zadzwonić po 14tej ale nie dało rady bo do końca dnia mieli odłożoną słuchawkę.Wiszą mi tylko ok 350zł bo pracowałam tylko pół miesiąca ale zawsze to coś.Nie pracowałyśmy charytatywnie.Z resztą mamy umowy.I co z tym dalej zrobić??

Gość cmhcasrhim
oszukana młoda odezwij się :)

nie moge czytac tych porad :( dziewczyna pracowala na zlecenia czyli podlega sprawa wydzialowi cywilnemu a nie sadowi pracy :(:( kodeks pracy nie ma tutaj zastosowania a kodeks CYWILNY !!!!!!!!