Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zastanawiam się tak trochę

Czy może być tak, że dziecko rusza się w brzuchu za dużo?

Polecane posty

Jestem w 17. tygodniu ciąży. Wiem, że jeśli ruchów dziecka jest zbyt mało, to jest to niepokojący objaw. A czy jak rusza się prawie non stop, np. rzez 2-3 godziny, to jest to dobry objaw czy zły?

Gość ewelina318
To też lepiej skonsultować z lekarzem, ale pamiętam, że moja córa była baaaardzo ruchliwa i wszystko było ok

Gość ewelina318
Trudno wyczuć, generalnie jeśli jest bardziej ruchliwe niż zwykle

No właśnie nie wiem, jak wygląda to "zwykle" bo czuję ruchy dopiero od tygodnia ;)

Gość mamusinka :)
moze najlepiej zadzwon do lekarza i mu o tym powiedz i on albo poprosi zebys przyjechala i zbada.. albo powie ze nie masz sie czym martwic że poprostu masz malego świruska w sobie:)

Gość ewelina318
to pewnie właśnie takie są normalne, ja pamiętam, że mi czasami cały brzuch podskakiwał i wszystko było ok

Gość 10tydz. :)
Dzisiaj bylam u lekarza i okazalo sie ze to 10tydz i 4dni :) widzialam malucha na usg :) super widok jak sie porusza, bije serce itp. ale jutro ide na kolejne usg to co sie wykonuje miedzy 11 a 13tyg, mam nadzieje ze bedzie zdrowe, mam pytanko, wam lekarz w tym okresie robil je dopochwowo czy przez powloki brzuszne? bo mam kobiete ginekolog, a zeby to badanie zrobic musze isc do faceta ;/ a nie za bardzo lubie facetow.. ehh dramat po prostu.. autorko nic sie nie martw, w najgorszym wypadku malenstwo moze miec ADHD (ale nie wiem czy to tak szybko idzie okreslic)

Druga sprawa ze czesciej na to choruja chlopcy, dziewczynki to maly %

No i taka diagnoze stawia sie dopiero w klasie podstawowej, wiec raczej obstawiam ze dziecko jest po prostu zdrowe :)

Gość nfjhfjnjfhkdfn
ja miałam normalne usg w 12 tyg.

Ja w 13. tygodniu miałam USG przez brzuch. Już wtedy maleństwo brykało jak szalone, aż się lekarz śmiał, że go nie może zbadać ;) Więc może wszystko jest ok, skoro wtedy nic nie mówił.

myślę że po prostu taka jego natura, że jest bardzo ruchliwy :) mój tez ciągle się wiercił, kopał, podskakiwał :D 10 tydz- ja miałam to badanie i przez powłoki brzuszne i sondą dopochwową, bo przez brzuch lekarz nie widział wszystkiego dokładnie (miałam łożysko na przedniej ścianie i ono utrudniało przekaz)

Cholera no ;/ nie chce zdejmowac przed nim gaci :( ja to musze miec pecha nie ma co :)

Gość gryczka
Również w 13tc miałam to USG przez powłoki brzuszne. Wszystko było ekstra widać.

Moja dzisiaj jak patrzyła (dopochwowo) to pierwsze co powiedziala to: JEZU JUZ MYSLALAM ZE BEDZIE MIEC PANI BLIZNIAKI, ALE TO TYLKO PECHERZ :D:D:D

Gość nfjhfjnjfhkdfn
a ile masz lat, że się tak wstydzisz lekarza faceta?

A czy ktos mial np. w 10/11tyg tylko samo usg bez dopochwowego? Dajcie mi nadzieje, ze chociaz sprobuje zrobic przez brzuch za 1 razem ehh , bo u mnie niby wszystko jest ok. ze lozysko sie nie odkleja, wody plodowe sa itp. wiec moze cos tam zobaczy..

23 , ale wiek tu nie ma nic do rzeczy, ja po prostu nie lubie facetow, jak mialam miec echo serca robione w wieku 16l to przy lekarzu plakalam jak glupia i bylam tak zestresowana ze on zgasil swiatlo specjalnie dla mnie i pow ze nigdy nie mial tak nerwowej pacjentki :D TEN TYP TAK MA :) Nie czuje sie komfortowo przy "facecie", wszystkie moje kumpele chodza do facetow, a ja nie umiem (nie jestem brzydka, gruba itp. ) tak dla wiadomosci heeh :)

a jak wylądujesz w szpitalu i będzie cię badał lekarz to co? albo podczas porodu? niestety czasem nie da się inaczej! nie denerwuj się na zapas. chociaż dość szybko idziesz na to badanie i może nie być dobrze widoczne wszystko. mi lekarz mówił ze najwcześniej po skończonym 11 tyg można iść! ja byłam w 12 tyg i 5 dniu.

Myslicie ze lepiej przelozyc wizyte? Bo jutro byl wolny termin, ale moze bedzie tez troche pozniej jakis inny ;) to moze lepiej za 2 tyg?

Ej 10 tydz. Coś chyba zmieniasz temat :P Nie za bardzo się "rozpanoszyłaś" na moim wątku. Nie to, że cię wyganiam, ale trochę nie na temat piszesz :P

A co za roznica? Przeciez osoby wypowiadaja sie na twoj temat, wiec nie powinnas miec fochow, po drugie przez to ze ktos cokolwiek pisze twoj temat "zyje" i widza go inni, dlatego beda w stanie cokolwiek napisac, nie chce mi sie zakladac tematow JAKICH sa miliony, zeby ktos po raz setny musial sie wypowiedziec w podobnym temacie, spam spamem (ale kto tego nie robi)