Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość znieczulica??

Czy dajecie jedzenie biednym? Np. tym, którzy chodzą po domach..

Polecane posty

Gość nieśmiałka
ja dałam raz takiemu panu na bilet bo jak twierdził brakowało mu do biletu. a jak się póżniej okazało to co tydzień stoi do dziś i zbiera na ten "bilet" tramwajowy. Przy markecie też raz z mężem daliśmy jedzenie bo starszy pan był głodny. po paru dniach ten sam pan stał pijany pod marketem i wołał jedzenie. Postanowiliśmy że już nikomu kto nas zaczepi o jedzenie lub pieniądze nie damy. Wolimy dawac na cele charytatywne.

Gość biotexi
Mojego męża zaczepił facet pod KFC i spytał czy ma jakieś drobne, bo od kilku dni nic nie jadl. Mąż na to mówi, że może mu kupić coś do jedzenia. A ten facet na to "a nie, dziękuje, mnie po tym boli żołądek, wolałbym pieniądze" :D:D Serio tak było, aż ciężko uwierzyć, jak niektórzy żerują na innych. Wstyd.

Gość Jak trzeba to tak
Do mnie kiedys zapukał chłopak, około 18 lat i zapytał czy dam mu wody.zamknęłam drzwi i poszłam po wodę, wypił , podziękował i poszedł.tak mi sie go żal zrobiło bo ledwo szedł.zawołałan go dałam obiad , zjadł i dziękował że aż mi lepiej na sumieniu. Nie wpuściłam go do domu, nie mam zaufania do obcych, jadł w ogrodzie na stole. Często chodzą też cyganie, nie otwieram nawet, nie jestem do nich przekonana.przyszła też kiedys kobieta z dwójka dzieci z torbami pytała czy mam jakies ciuchy. A że młodsze siostry już wyrosły dałam po kurtce, rajstopy , koszulki.fakt że używane ale zawsze coś. Na mieście pod kościołem typowym żebrakom nie daje. Chyba że proszą o jedzenie to kupie coś. Uważam że należy pomagać, ale nie wszystkim.dla tego kto naprawdę potrzebuje nie ważne są pieniądze.przyjmie wszystko. Była też sytuacja kiedy mała dziewczynka z matka zapytały czy mogą urwać sobie troche czeresni bo są głodne.dałam im zupę, wzięły czeresnie i były wniebowzięte.