Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 mlodalaska23lata

budujemy domek

Polecane posty

Go艣膰 mlodalaska23lata

najpierw mielismy wybrany projekt domku 186m2 *z garazem) parterowy z poddaszem uzytkowym ,ale stwierdzilismy ze pod pewnymi wzgledami parterowy jest bedzie lepszy bo: -latweij go ogrzac -na starosc nie bedzie nam sie chcialo latac po schodach -ze schodwo moze spac nasze dziecko -skos bedzie nam przeszkadzal -skos automatycznie zmniejsza metraz wiec zaczelismy szukam parterowego moj maz znalazl 196m2 ale mi sie wydaje za duzy na 3 osobowa rodzine domek posiada:salon z jadalnia i kuchnia , 4 pokoje ,garderoba wielka, kotlownia ,garaz 2 stanowiskowy, 3 lazienki -nabardziej przeraza mnie opcja 3 lazienek -co o tym myslicie??

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mlodalaska23lata
艂azienka jedna bedzie nasza bo ma przejscie z sypialni do lazienki ,druga bylaby naszej corki a trzecia dla gosci czy lepiej polaczyc bo sa obok siebie i zrobic 2 wieksze:)?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dobry kumpel do 艂贸偶ka
BUDUJCIE RODZINA CI SI臉 POWI臉KSZY ZA 2 LATA

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mlodalaska23lata
nie chcemy wiecej dzieci wi臋c to nierealne:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 liiiiizak
Spoko laska....i tak b臋dziesz musia艂a dawa膰 dupy za te luksusy wi臋c nastepne dziecko na pewno b臋dzie :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

jak nie dziecko to kochek mo偶e z wami zamieszka

Udost臋pnij ten post

mam dom parterowy - 140 m i jest nas 4 艂azienki mialy by膰 3 - w tym jedna dla go艣ci ale zrobili艣my z niej spizanie wychodz膮c z zalorezenia ,偶e po pierwsze - skoro cgo艣cie cale lata sikali z nami w jednr=ej lazeince w bloku - to i teraz nie padna :) po drugie - ile czasu tak naprawd臋 masz usiebie go艣ci potrzebujacych osobnych 艂azienek ? koszt iwyposaz臋nie lazienki - to dodatkowe pieniadze . i zgadzam sie z tob膮 - tak wielki dom dla 3 osobowej roziny - to przesada . Jak sie wprowadzili艣my do naszego domu - to autrntycznei zaczely bole膰 mnie nogi od l膮zenia po nim - szczegolnie w fazie przeprowadzki - a i teraz nie jest lzej :) cho膰 oczywis膰ie to szczeg贸l przy spokoju jaki teraz mamy :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mlodalaska23lata
bardzo 艣mieszne;) nie wiem po co te zlosliwe komenatrze ,pytanie atku dotyczy zupelnie czego艣 innego

Udost臋pnij ten post

masz dopiero 23 latka do 30 to jeszcze 3 mo偶esz klepn膮膰

Udost臋pnij ten post

ignoruj trole - to sobie p贸jd膮 wakacje juz sieprawie zaczely -to co dzieciarnia ma robi膰 ?:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mlodalaska23lata
firana dziekuje za odpowiedz:) tez uwazam ze po co nam 3 lazienki ,w zupelnosci starcza 2. a jakie masz ogrzewanie? my chcemy gazowe ja jestem ciekawa jak to wyglada w praktyce ,czy drogo wyjdzie ogrzewanie takiego 196m2 domku bez garazu w sumie 166m2

Udost臋pnij ten post

mam kominek z p艂aszczem odnym i pomp臋 ciepla . za rok -albo dwa chcemy pod艂aczy膰 jeszcze barteie sloneczne zw艂aszcza ,z臋 gmina ma zwraca膰c偶臋sc koszt贸w tej inwestycjui . podoba mi sie twoje podej艣cie do starosci - my te偶 wybraliscmy dom parterowy wlasnie ze wzgledu na klopoty z poruszaniem sie - kto wie jak b臋dzie nasza staro艣c - a schody i sa przeszkod膮 zawsze . o gazie nie ci nie powiem bo sie na tym nie znam - malo tego tu gzie mieszkam dopiero sa przeprowadzane rozmowey o gazyfikacji .

Udost臋pnij ten post

Ja bym na twoim miejscu nie ogrzewa艂a domu tylko gazowym Bo Ci臋 rachunki na gaz bardzo nie mile zaskocz膮:-)

Udost臋pnij ten post

kominek z p艂aszczem wodnym to 艣wietna rzecz - paliszi jednoczesnie masz wod臋 ciepla i ogrzewanie - ale trzeba pamieta膰 , ze jdnak kominek to bardziej elegancka kotlownia , niestety :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mlodalaska23lata
firana aha rozumiem my tez chcemy miec kominek dodatkowo ale ogrzewanie centralnemusi byc w kazdym pokoju , ciekawi mnie to bardzo jak to wyjdzie w kosztach .Teraz mieszkamy w bloku w 48m2 i powiem ci ze po takiej ziemie co teraz byla bedzie 2 tysiace doplaty do ogrzewania . Panele s艂oneczne ,ciekawe rozwiaznie tez nad tym sie zastanwialismy ,moze kiedys wiadomo dom to wielka skarbonka najpierw trzeba wyposazyc w podstawy ,dlugo juz mieszkasz w domku, jak sobie radzisz z porzadkami?;) ( jakie duze mialas wczesniej mieszkanie?)

Udost臋pnij ten post

gdzie tu widzisz trole firana

Udost臋pnij ten post

Firana mam pytanko odnosnie tego p艂aszcza wodnego? Rzeczywiscie on jest taki dobry w ogrzewaniu?

Udost臋pnij ten post

mieszkam w domu od pa偶dziernika 2009 - a mieszkanie mialam 67 m . no , nie ma por贸wnania :) wieksza powierzchnia , wiecej pomieszcze艅 , ogr贸d , taras ,ganek - wiem jak to zabrzmi , ale 偶eby utrzyma膰 dom w por偶adku codziennie pracuje w nim ok - 3 godz - czyli sprawy czysto spr偶ataniowe :) i wierz mi , nie jestesmy brudasami - moje dizeci sa prawie doroslwe , mam psa - ale samo poodkurzanie pod艂贸g codziennie to ok p贸l godziny :) ale ja ise nie skar偶臋 - wr臋cz przeciwnie :)

Udost臋pnij ten post

ja jestem bardzo zadowolona - kominki z p艂aszczem sa drozsze i wieksze od " zwyklych " kominkow - ale skoro i tak pale w nim to czemu mam nie wykorzysta膰 tej energii na ogrzewanie r贸wniez wody ? a ponadto - kominek nie ma nawiewu ciep艂egopoeiwetrz - a co za tym idzie mnie sie kurzy w innych pomieszczenaich

Udost臋pnij ten post

My tez mamy w planach budowe domku narazie czekamy na sprawy papierkowe wiem wiem przed nami jeszcze d艂uga droga Zawsze marzy艂 mi si臋 kominek i dlatego zastanawiam si臋 nad tym p艂aszczem. A masz jeszcze jakies inne zastepcze ogrzewanie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mlodalaska23lata
rozumiem :) czyli bed臋 miala co robic :) az sie boje pomysle膰:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mlodalaska23lata
niunika ,franka moge spyta膰 ile daliscie za dzialke ?:) wiem prytmitywne pytanie ale jestem ciekawa jak stoja dzialki w innych miastach ,napiszecie odrazu jakie duze macie dzialki . My kupilismy tydzien temu 1700m2 za 100zl za m2 czyli 170tys ale w dobrym punkcie jak na nasze miasto;) wlasciwie lekko za miastem

Udost臋pnij ten post

mam pomp臋 ciep艂a - teraz coraz popularnieejsze rozwiazanie - i zanim dojdziesz do etapu ogrzewania na pewno jeszcze bardziej stanieje :) polecam :) mam ogrzewanie podlogowe - niskotemperaturowe - jak sie nagrzeje powierzchnia ponad 100 - to chwila i jest gor膮c nie do wytrzymania :) w sypialni mam ogrzewanie akr臋cone - nawet jak byly te d艂ugie mrozy .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mlodalaska23lata
firana a jaki jest koszt takiego kominku?:)

Udost臋pnij ten post

ja swoja dzilk臋 - 18 arow kupilam za 18 tys - ale to bylo 4 lata temu :) i jest na obrze偶u dobrze prosperujacego miasta - dzieci maja blisko do szkoly , maz do pracy :)

Udost臋pnij ten post

Ja mia艂am to szczescie ze dzia艂ke dosta艂am w spadku powierzchnia 50 ar W艂asnie s艂ysza艂am 偶e to ogrzewanie pod艂ogowe optymalnie daje wi臋ksze poczucie ciep艂a

Udost臋pnij ten post

na razie drewno kupili艣my tylko raz - za ok 1200 zl - z czego ok 1/3 zostala na ten sezon - ale nie kieruj sie moimi uwagami - bo ja za malo do艣wiadzczenia mam w tej dizedzinie .zreszt膮 i ta zima nie byla " normalna " - ale z drugiej strony kto jej zabroni by膰 takasama na nast臋pny rok ?:) ogolnie jesem zadowolona z naszego domu - wprowadzilismy sie i od razu takie ekstremalne warunki - mr贸z , deszcze ,wiatry - iwszystko dzia艂a :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mlodalaska23lata
no to mialyscie okazyjnie :) tezbym tak chciala:) za ta cene albo za darmo franka a ile cie wyszla budowa domku ze wszystkim?tak na oko?

Udost臋pnij ten post

bo to jest ogromna powierzchnia - i powietrze idzie do g贸ry -ogrzewaja膰 po drodze wszystko . tylko w lazienkach mamy dodatkowo kaloryfery - no , ale tam wiadomo i mokro i r臋czniki ...

Udost臋pnij ten post

ok450 tys - z dzialka :) - cho膰 ona tylko przy koszcie dachu to byla pestk膮 :)

Udost臋pnij ten post