Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zz908

euthyrox w ciazy ,wysokie ft4 ,i zanizone tsh!!!!

Polecane posty

Gość zz908

jestem w 34 tyg ciazy.Biore obecnie dawke euthoryxu 125.Moje ostatnie wyniki ft4 19 przy normie (9-21) i tsh 0.06 przy normie 0.35-0.55 .Mieszkam obecnie w uk i tuatj na wizyty do poloznej chodze do szpitala.Lekarka ale nie endokrynolog po ujrzeniu moich wynikow stwierdzila ze mam za wysoki ft4 i nalezy zmniejszyc dawke euthoryxu.Natomiat pare dni pozniej pojechalam do innego szpitala do endokrynologa ale nie ginekologa i ten stwierdzil ze przy tych wynikach zostawic ta dawke 125!i badz tu madrym.Martwie sie bo ta lekarka od poloznej stwierdzila ze zbyt duza dawka tyroksyny moze zle wplynac na tarczyce dziecka.Jednym slowem co lekarz to inna opinia.Najgorsze jest to ze nie moge sie skontaktowac ze swoim endo-ginem z polski gdyz jest na urlopie,a to on mi ta dawke zwiekszyl gdy bylam w polsce.Czy wam tez przy euthoryxksie tak spadlo tsh i ft4 poszlo w gore w 3 trymestrze ciazy?????????a i czy pobranie krwi na hormony powinno sie zrobic przed zjedzeniem dawki euthoryxu?

polecam ci wejść na forumginekologiczne.pl - chyba prędzej tam dostaniesz odpowiedź na takie pytanie, tutaj raczej mało osób się na tym zna :)

Gość zz908
dzieki:)

Gość badanie zawsze robisz
BEZ UPRZEDNIEGO przyjęcia Euthyroxu to na pewno i z tego co mnie jest wiadomo ft4 masz właśnie w normie, bo powinno być w górnej granicy normy w ciąży natomiast TSH powinno oscylować na granicy 2,5 i nie powinno jej przekraczać oczywiście też w ciąży, bo poza nią normy są inne

Gość niekjpi-n-
tsh naturalnie spada w ciazy wiec niew bierze sie go pod uwage