Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alaniis_

Do kobiet, które miały okres w ciąży.

Polecane posty

Gość Alaniis_

jak wyglądał ten okres? był inny od normalnego? bardziej czy mniej obfity? ze skrzepami czy bez?

Gość Alaniis_
up

Gość jjjhhbb
w ciąży nie ma sie nigdy okresu.. ewentualnie mogą wystąpić plamienia które kobiety mylą z okresem.. ;* jest to skąpe krwaiwenia nawet moze byc dwu,trzy dniowe.

mogą miec normalny co miesiąc, jak moje ciotki, ktore przez to w 6 miesiącu, jak brzuch zaczal rosnac, postanowily test zrobic..

Gość ciekawe ile razy jeszcze
ona pytała o rzeczywiste osoby, które miały okres w czasie ciąży, a nie rzekome ciotki, znajome znajomych czy wszystkowiedzące kafeterianki :) Moim zdaniem nie ma możliwości krwawienia w ciąży, bo to równałoby się poronieniu bądź ciąży zagrożonej poronieniem

Gość Alaniis_
no to ciekawe mcie teorie... tyle juz widzialm wypowiedzi o tym ze kobiety maja okres(no dobrze,,,krwawienie) w ciązy, a wy zaprzeczacie? niech sie wypowie kobieta ktora ta miala!:)

moja kolezanka miala okres (zwykly okres tylko trwał okolo 3 dni) do 6 msc :) i urodzila zdrowego chlopczyka:)

Gość Alaniis_
a ze skrzepami byl czy bez ten okres?i czy bolał normalnie brzuch?

Gość aguś24
ja zaszłam w ciąże nie mając okresu od 3 mies, a a kiedy przez 3 dni plamiłam to myślałam ze to okres który okazał się nie okresem :) to był wtedy 1 mies ciąży

mnie, mimo, ze krwawienia nie mam ( choc mialam raz okres w ciazy w 1 miesiacu), ale zawsze w te dni, kiedy powinnam dostac okres, strasznie mnie boli brzuch.. moje ciotki bolał, a okres byl mniej obfity.. nic nie wiem o skrzepach

Okres to fizjologiczny proces złuszczania się błony, wtedy widać strzępy błony w krwi i skrzepy - TO jest okres. i jeśli taka krew się w ciazy pojawia, to jest początkiem jej końca.W ciąży można mieć plamienia lub (rzadziej) krwawienia i jest to bezpośrednie zagrożenie dla ciąży. Tj plamienia z reguły mają przyzynę w zmianach hormonalnych ale nie zawsze dlatego trzeba każdą taką sytuację zgłaszać lekarzowi. krwawienia natomiast (obfite) wymagają natychmiastowej wyzyty na IP.Problem polega nie na tym w sumie, że myli się okres z krwawieniem ale szalenie wiele osób nazywa krwawieniem zwykłe plamienie. A to ogromna różnica.Nie wierzę w KRWAWIENIE do 6 miesiąca. Mogę uwierzyć w PLAMIENIE.Bez skrzepów, bez strzępów błony.