Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

belb

ODCHUDZANIE !!!!

Polecane posty

Gość kluska 28
Ja tez oceniam swój dzień za udany Śniadanie - kefir i kawa 2 Śniadanie - kawa Obiad - omlet z 2 jaj,udko gotowane i ogóras mało solny pychaaaa Kolacja - 1 zimne piwko (zła jestem, że sobie pozwoliłam ale koleżanka mnie namówiła) :P

"ćwiczyłam na biezni ale nogi zrobily mi sie jakby grubsze"- bo w koncu pojawilo sie u ciebie takie cos jak mięśnie- mówi ci to cos? "Banan kaloryczny złe podejscie"- banan zdrowe zrodlo węglowodanów, choc lepszy na sniadanie lub po treningu niz wieczorem " nie wierzę bo gdyby herbatki albo tabletki byly skuteczne to na świecie nie ma nadwagi"- to wspomagacze a nie odchudzacze;p poza tym tabletki to zły pomysł kluska- naprawde uwazasz ten dzien za udany dietetycznie???

Cześć dziewczyny ;) Polecam wam mój sposób na zrzucenie wagi, to oczywiście sprawa indywidualna, ale na mnie zadziałało fantastycznie (po miesiącu mój facet się przeraził i kazał coś zjeść :D ) Ważyłam 60 kg, schudłam w miesiąc do 53 :) A, mam 21 lat. -zero cukru dodatkowego (nejlepiej pić samą wodę, jak ktoś nie lubi herbatek czy ziół bez cukru, ja uwielbiam więc było mi łatwiej, no i żadnych słodyczy) -przemyślane łączenie pokarmów ( mięsa nie łączyłam z węglowodanami, tak samo nabiału, najlepsze połączenia to węglowodany same ze sobą - wbrew pozorom to nie makaron z ryżem;P warzywa to też węglowodany, tłuszcze z warzywami ) - przede wszystkim jadłam warzywa, ale w wielu postaciach (zapiekane, smażone (na dobrym oleju roślinnym), gotowane, zupy, sałatki .. sałatki są najlepsze, można się opchać do granic niemożliwości zjadając choćby całą miskę :P ) - dużo otrębów (wbrew pozorom jak się je wrzuci do zupy czy sałatki, to albo ich nie czuć, albo nawet poprawiają smak jak dla mnie ;P) - jak byłam głodna zjadałam jabłko,albo pokrojoną marchewkę z jakimś dipem z jogurtu, a i zawsze jadłam do syta (nie przejadając się, ale chodzenie na głodniaka jest straszne ;P) - dużo piłam, wody i ziół, ale nie jakiś specjalnych, rumianek, koperek, mięta, no ja po prostu lubię zioła i zawsze to pije ;) Z takich bardzo sympatycznych plusów takiej diety jest to,że jak ktoś lubi warzywa, to w momencie wyeliminowania nieśmiertelnej kanapki z szynką i pomidorem, zaczyna odkrywać niesamowite bogactwo prostych i pysznych przepisów kulinarnych. Co więcej ta dieta, a właściwie sposób jedzenia jest bardzo tani, i naprawdę można sporo zaoszczędzić, choćby na ciuchy w mniejszym rozmiarze :D Pozdrawiam ;)

A, i na śniadanie polecam owsiankę. Kalorii ma to chyba zero, a jak sie dorzuci jogurtu, i suszonych owoców, i odrobinę miodu np, no coś pysznego, a zapycha spokojnie do obiadu (śniadanie ok. 7- obiad 12-12:30 .. ;)

Witam mam 19 lat 160 cm i zepsutą wagę, jednak widzę po spodniach że przytyłam. Wyjechałam na studia do innego miasta a z racji odległości zamieszkałam w akademiku a tam to różnie z jedzeniem. Z braku czasu gotowe naleśniki z "biedronki", wieczory przy piwie, pizzy a d**** rosła. Mam dwa miesiące wakacji więc musze zabrać się za siebie. Główna zasada woda z cytryną i 5 regularnych posiłków ograniczenie węglowodanów. Zaczęłam w środe i szukałam nowego wątku ale wszędzie zapisanych było już kilkanaście stron lub wątki upadły. Ćwicze abs 8 min legs i stretch i przede wszystkim skakanka i mam nadzieję, że przyjdzie motywacja do Callanetics :) a to się okaże się już dziś. Miałam plan rozpocząć dietę w połowie czerwca ale ciągłe czekanie na wyniki egzaminów nie pozwalały mi na kontrolowanie nad jedzeniem i ćwiczeniami. Mam nadzieję że dzisiejszy wynik będzię pozytywny i dostanę kopa do ćwiczeń. Co do owsianki nawet jeśli jest na wodzie to ma bardzo dużo kcal jedzą je osoby, które chca przybrać na masie ;)

ja ostatnio sprawdzam etykietki produktow i staram sie zeby mialy wiecej bialka niz weglowodanow.. dziewczyny czy blonnik na serio tak dobrze dziala na organizm i pomaga schudnac? w jakich produktach jest go najwiecej?

Gość zazdroszczę ci...
Hmm też się odchudzam. Widzę, że dajecie tu swoje pomysły na walkę, ale wg mnie ważne jest jeść wszystko, ale z umiarem. Kiedyś się odchudzałam i powiem wam , ze zbyt rygorystycznie i przez to potem szybko przytyłam, bo brakowało mi "normalnego" jedzenia... Ech... Co do wspomagaczy - jestem na nie. Ja sie boję, że jak odstawię to będę tyła, a przecież nie będę ich brała do końca życia, nie?

Gość ja***86
Ja też się odchudzam ciągle i mam dietę "odjutrzejszą" bo co dzień to mówię. Ale ja wolę postawić na sport. Zapisała się może któraś z Was na siłownię, fitness, basen? Bo ja o tym myślę...

zazdroszczę ci... zgadzam się z tobą w 100 % uważam, że to mądre podejście. Jeśli miałabym całkowicie zrezygnować ze słodyczy to są dwie opcje albo bym sfiksowała albo po kilku dniach rzuciła się na obojętnie co byle słodkie. Podobnie pieczywo wiele osób je wafle ryżowe lub tekturę, jedna ma 35 kcal. Kto się może taką jedną najeść zapewne są to minimum 2 co daje 70 kcal. Za te 70 kcal to wolę zjeść jedną kromkę razowgo, która ma około 80. Wszystko w umiarze ;) ktoś pisał, że banan jest kcal ale chyba lepiej zjeść banana niż ociekającą tłuszczem kiełbase czy ptysie. A co do wspomagaczy całkowicie na nie !może pogają schudnąć ale są szkodliwe. Bardzo dużo wspomagaczy zostało wycofanych z aptek

Gość hfjhfjj
CUKIER TO BIAŁA ŚMIERĆ. PAMIĘTAJ O TYM ZAWSZE, GDY PO NIEGO SIĘGASZ. NIE ZAUWAŻYSZ NAWET KIEDY DOPADNĄ CIĘ SKUTKI OBJADANIA SIĘ SŁODYCZAMI. OTYŁOŚĆ, MIAŻDŻYCA A NAWET RAK. RAK ŻYWI SIĘ CUKREM, TO JEGO GŁÓWNY POKARM. NIE ZNASZ DNIA ANI GODZINY.

NIby lepiej zjesc banana zamiast ociekajaca tłuszczem kiełbasem.ale ja mowie ze zamiast niego mozna zjesc np jabłko albo powiedzmy mandarynke.:) Dzisiejszy dzien jakos mi minal woda woda na sniadanko jedna kanapka a na obiadek sałata cezar :) i koniec posilkow:) a do tego hula hula hop Yeah! nie odczuwam głodu bo zaspokajam ta mysl guma orbit do zuciaP:P

Gość ng,jm.ljklkjl
belb No i co z tego, że żujesz gumę i nie odczuwasz głodu? Organizm zrobi zapasy i przytyjesz 5 kg więcej. Hula-hopem też kręcę, ale bardziej zadowalające wyniki dają mi 3 posiłki dziennie. W 2 dni schudłam kilogram. Teraz ważę 51.

Niektorzy jedza wszystko i chudna przy cwiczeniach ale ja nie odczuwam glodu bo poprostu pije duuuzo wody z cytryna to sa moje sposoby na odchudzanie i uwierz mi ze trace te kg z głowa a nie ty mi tu mowisz ze przytyje 5 kg bo robi moj organizm zapasy...:) Dzis caly dzien w szkole zaraz zabieram sie za krecenie hula hopem:) a wy jak tam dziewczynki dajecie rade.?? jakies nowe cwiczonka.? Buziaki

a ja wrocilam wlasnie od kolezanki i mam tak namieszane ze szok.. zjadlam tyle ze czuje sie jak slon;( wczoraj: rano troche twarozku ze szczypiorkiem i pomidorem u kolezanki: makaron z truskawkami 5 ciastek i na koniec mac: zestaw smaku + 6 nugetsow i jeszcze pilysmy duzo %% na sniadanie tez u niej duza bulka i twarog ze szczypiorkiem i rzodkiewka w domu kilka truskawek i zaraz wychodze na urodziny wiec bedzie jeszcze wiecej jedzenia..

nie obraż sie ale uwazam ze jestes na nie tym co trzeba forum bo tutaj mialysmy sie wspierac w odchudzaniu a nie zdawac relacje ile wepchniemy w siebie jedzenia bo nie o to w tym wszystkim chodzi nie uwazasz.???

Pa ;) założe inny wątek lub poszukam nowego tematu widzę że niektórzy się głodzą zamiast racjonalnie odchudzać.

Gość O co chodzi?
O co chodzi z tym głodzeniem... Temat może zostać jak najbardziej ten :-P Ci ci sie głodzą moga założyć nowy ^^

Dlatego nie rozumiem o co tej osobie powyzej chodzilo piszac takue rzeczy na tym forum...>.xD

halo halo.??? czemu tak cicho.??czyzbyscie zapomniały.?:( buu