Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nataluia

moje dziecko skonczylo 3 miesiace i podnosi sie z nosidelka?

Polecane posty

Gość Nataluia

nie wiem dlaczego normanie podnosi sie do siadania z nosidelka i z bujaczki a jak poloze ja na poduszce to juz wg nie wiem czy mam na to pozwalac ale nie daje rady juz gdy tylko ja wyzej poloze to ona normalnie probuje usiasc czy to normalne?

Gość mama z irlandii
MÓJ TEŻ TAK ROBIŁ JAK MIAŁ 3 MIESIĄCE NAWET PYTAŁAM LEKARZA CZY NIE STANIE SIĘ NIC DZIECKU LEKARZ USPOKOIŁ MNIE ŻE JEŚLI SAMO SIĘ PODNOSI TO JEST OK GORZEJ JAK RODZICE NA SIŁĘ STARAJĄ SIĘ STAWIAĆ SADZAĆ I INNE TAKIE NA SIŁĘ DZIECKO SAMO SOBIE KRZYWDY NIE ZROBI MAŁY ZACZĄŁ STAWAĆ JAK MIAŁ 5 MIESIĘCY A JAK MIAŁ 7 ZACZĄŁ CHODZIĆ PRZY CZYMŚ NP: PRZY KANAPIE

Gość normalne mój też tak miał
jak miał 4 miesiące to zaczął sam siadać!

Gość niuniunia
niecierpilwe to Twoje dzieciątko ale też mi się wydaje , że skoro samo próbuje to nic złego się nie dzieje:)

Gość Nataluia
no to mnie uspokoilas bo juz myslalam ze to jest cos nie normalnego a jeszcze jedno od jakiegos miesiaca wklada sobie cale rece do buzi gryzie pieluchy i wg smoczkow nie lubi gryzaka gryzie ok 6min ostatnio nawet miala zadrapane na raczce tam gdzie gryzie ale zabkow nie ma czy to norma?

Gość zmartwiona ....
Możliwe, że zaczęła ząbkować. Moja miała 3,5 miesiąca jak lekarka zauważyla dwie jedynki na dole. Jeszcze nie przebite były, ale już białe widać było :) I wszystko wkładała do buzi od 3 miesiąca.

Gość kolejna fala na
eh mój to samo, ma 3 miesiace, co prawda sam nie usiądzie ale spina łopateczki i próbuje ze wszystkich sił, nie lubi leżec na płasko, w wózku głębokim cuduje a na spacerówke jest za maleńki on w ogóle jest dość drobny, cały jest szczęśliwy jak pomoge mu usiąść, no ale właśnie miałam wątpliwośći czy ćwiczyć z nim siadanie itp bo jednak to takie maleństwo ale lekarz powiedział ze skoro się garnie sam do siadania to można. W ogóle wszedł w taki okres ze tez pakuje do paszczy całe dłonie czasem to az mu sie odruch wymiotny załącza, ulubiona zabawka to pielucha tetrowa albo turlanie się po łóżku. Eh inne dzieci na soacerach śpią a ten się rzuca w tej gondoli...i unosi nogi do góry spina łopaty i pół spaceru walczy z naturą i chce usiąść mój biedaczek. Wasze też takie chętne do turlania?

Gość kolejna fala na
też myslałam ze ząbkuje bo ślini się i wszystko do paszczy bierze ale lekarka powiedziała ze jeszcze nie...

Gość Następna ętelygentna.
"z nosidelka i z bujaczkia" Nie skomentuję................ :o Załamać się można. Chyba z fotelika samochodowego i leżaczka niemowlęcego (tudzież huśtawki)??? Nie uważasz, że to wszystko ma jakąś nazwę. DZIEWCZYNY KUPCIE SOBIE SŁOWNIKI JĘZYKA POLSKIEGO, BO ZA 7 LAT WASZE KRUSZYNY PÓJDĄ DO SZKOŁY I JAKĄ WIEDZĘ IM PRZEKAŻECIE? :o

Gość Nataluia
ja mialam 3 miesiace jak wyszedl mi 1 zabek Tak ja wlasnie wczoraj patrze jak przebieralam mala polozylam ja na kanapie a ona sie turla z boku na bok normalnie ja czytalam ze dzieci od 4 5 miesiaca tak robbia i myslalam ze zaraz spadnie z tego lozka :O

Gość kolejna fala na
ić babo na forum polonistyczne, nosidełko -fotekik samochodowy to jeden grzyb bo te dla małych dzieci to 2 w jednym nosidełko i fotelik, leżaczek niemowlęcy nosz kurwa ja też mowie bujak i nie bede się tu spinać bo niedoszła gwiazda popisów językowych żałosna i nieudolna kopia profesora Miodka zwróci komuś uwagę, zamiast zajmować się czytaniem zajmij się własnymi dziećmi bo jak pójdą do szkoły...oj przepraszam placówki dydaktyczno wychowawczej to się nie odnajdą...

z tymi rączkami w buzi to może być coś innego - nie pamietam dokładnie kiedy - poszukaj w necie - ale dziecku jak zaczynają pracować ślinianki - to też wkłada raczki do buzi - bo nie wie co z pojawiajacym się nadmiarem śliny robić - często jest to przez rodziców mylone z zabkowaniem...my też to przechodziliśmy - a pierwsze zęby pojawiłay się dopiero po 5 miesiącu.

Gość kolejna fala na
*czytaniem postów Ja też byłam mile zaskoczona jak mały sie zaczął turlać, trzeba teraz bardziej uwazac na maluchy, szybko Ci ząbek wyszedł eh nie ma reguły co dzidzia to inna historia, ale miło popatrzec na postępy naszych pociech:)

Gość Nataluia
no wlasnoie nie wiem bo tez od pewnego czasu zaczela ta sie slinic ze szok nie wspomne o ulewaniu od samego urodzenia juz jej mleko zmienilismy i jest troche lepiej ale jak zacznie te malusie raczki wkladac do buzki to juz chlusta jak nie wiem heh

Gość Nataluia
jak ja lapie za raczki i zaczynam podnosic to sie uspokaja a jak juz przestaje to sie drze jak nie wiem zaczyna byc to uciazliwe hehe no ale coz jak lubi sie rozgladac i siadac to nie bede odbierac dziecku tego zainteresowania a co do turlania to naprawde trzeba uwazac bo to jest moment i dziecko bedzie lezalo na podlodze

słownictwo i słowotwórstwo he he :P niestety ale fotelik samochodowy 0-13 ma najcześciej raczkę :P i bardzo często jest używany po prostu do PRZENOSZENIA dziecka - które lubi sobie zasnąć w samochodzie i żal go budzić :P więc moim zdaniem nazwa nosidelko jest jak najbardziej adekwatna ! to samo dotyczy nazwy leżaczek - bujaczek - ja nawet dokładnie te nazwę miałam napisaną na opakowaniu - bo leżaczek mój miał płozy umożliwiające bujanie - więc spełniał obie funkcje równocześnie :P pani o niku "Następna ętelygentna." jest raczej średnio zorientowana w produktach dla dzieci.

Gość Nataluia
dajecie herbatki swoim pociecha? ile razy dziennie ? ja staram sie raz dziennie góra 2 dawalam jej plantex na kolki i wzdecia bo jak pila poprzednie mleko to miala zaparcia i nawe 3 dni mogla nie robic kupki a teraz jak daje jej nowe mleczko to codziennie

mój to herbatkowy potwór dosłownie :D ma juz rok ale od urodzenia baaardzo dużo pije... też dawałam plantex na kolki na poczatku - później herbatki w granulkach - a teraz to najczęściej napary ze ziół świeżych i suszonych - mam mietę/melisę w ogródku - jest pyszna - parzę mu też rumianek z torebki lub inne mieszanki ziołowe dla niemowląt - dosładzam odrobinę brązowym cukrem.

Gość Nataluia
aha no moja tez lubi pic duzo ja jej daje ta w granulacie a od kiedy zaczelas dawac swojemu dziecku obiadki w sloiczkach slyszalam ze od 4 miesiaca tylko ja sie boje i nawet nie wiem jak to sie robi łyzeczka? nie balas sie 1 kesa

sama na sile nigdy nie sadzaj dziecka jesli samo nie wykazuje takiej inicjatywy. miałam o tym ostatnio na wykladzie wiec wiem ;)))

Gość Moje jest na tym z Rossmanna
"pani o niku "Następna ętelygentna." jest raczej średnio zorientowana w produktach dla dzieci." No raczej jest bardziej zorientowana od was. Ona ma racje. Fotelik to fotelik. Nosidło to nosidło - zupełnie inaczej wygląda i do czego innego służy niż fotelik. A bujak to kolokwializm od leżaczka. Huśtawka to huśtawka, leżaczek to leżaczek. Piszecie jakimś niezrozumiałym slangiem. To już drugi taki temat dzisiaj. Ja mam 3 dzieci i nazywam rzeczy poprawnie. I nie pieńcie się tak - szczególnie ta jedna wulgarna u góry. Autorko, 3 miesiące to normalny wiek na wzmacnianie mięśni pleców i karku i wiele dzieci, które już dobrze trzymają głowę jest w tym wieku sadzanych na specjalne profilowane siedziska, np. Bumbo Seat: http://heatherbakes.files.wordpress.com/2010/03/bumbo2.jpg http://babyengelman.files.wordpress.com/2009/07/bumbo-3.jpg http://www.u8ashark.com/wp-content/uploads/2006/06/bumbo3.jpg http://4.bp.blogspot.com/_WKD5cbg7Xk4/So3OCVd7PII/AAAAAAAABBc/y8sEe1BJQFw/s320/bumbo.jpg Nie masz powodu do zmartwień. :)

Aha, nie próbuj tego robić na zwykłym krzesełku i siedzisku wózka, bo Bumbo jest specjalnie profilowane i tylko na nim można robić takie triki. Inne się jeszcze nie nadają dla tak tycich dzieci, bo nie zapewniają ich ciału odpowiedniego wsparcia.

to moje 2 dziecko więc się nie bałam..... synek młodszy bardzo szybko się rozwija- szybciej niż ten starszy z tego co pamiętam.... spróbowałam dać mu marchewkę z jabłkiem ze słoiczka już po 4 miesiącu- dosłownie po łyżeczce- od razu załapał .... tak że szybko przeszliśmy na domowe obiadki - od 6 miesiąca je praktycznie wszystko -np sam potrafił zjeść kromkę chlebka z masłem - od początku ładnie przeżuwał.

Gość Nataluia
to jest moje 1 dziecko tak jak u wiekszosci kobiet na tym forum dlatego to forum jest zeby pytac wiec ja pytam i chce dowiedziec sie czegos nowego ale zawsze znajdzie sie ktos najmadrzejszy i zacznie sie wymadrzac kazdy ma prawo o cos zapytac lecz bez krytyki sie tu nie obejdzie reasumujac fajene to jest i chyba kupie cos takiego dla mojej malej moze to pomoze

I jeszcze jedno: dzieci do 4 miesiąca nie powinno się dopijać! Wyjątkowe sytuacje to: upał (ale to taki serio ciężki), zatwardzenie albo biegunka (żeby zapobiec odwodnieniu lub rozluźnić stolec) i gorączka. Szczególnie nie powinno się dopajać dzieci na piersi.

* dopajać

Gość Nataluia
a po 2 ja sama nie zmuszam mojego dziecka do podnoszenia na sama chce gdy tylko zlapie mnie za raczki to od razu swoimi silami sie podnosi i usmiecha sie wiec nic na to nie poradze :)

Gość Nataluia
a kto tu dopija dzieci??? o cym ty teraz piszesz ?? chyba akurat to ile trzeba dac dziecku pic to kazda matka wie nie musisz uczyc :O

Moje jest na tym z Rossmanna>>> na forum raczje pisze sie językiem potocznym a nie fachowym czy literackim :P to po pierwsze.... po drugie nawet w reklamie jest wyraźnie powiedziane LEŻACZEK -BUJACZEK FISCHER PRICE - uważam że tak znana firma nie popełniałaby błędów językowych w spotach TV :P http://tiny.pl/htbmg ...co do fotelika samochodowego ja go nagminnie wykorzystywałam jako nosidełko więc dla mnie skojarzenie jest oczywiste.... jeśli ktoś nie jest świeżą mama rzeczywiście może mieć problem -tylko w takim razie po co włazi na temat skierowany właśnie do młodych mam?