Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bgyuy

Czy 15 miesięczne dziecko może pić tyle wody? Mój pije jakieś 2l dziennie

Polecane posty

skoro pije to znaczy ze potrzebuje. mój z reguły też dużo pije, ale ma też gorsze dni. dziś np do tej pory wypił ok 500 ml, a są takie dni że do południa już ponad litr wypija.

Gość lizaczekk
moim zdaniem powinnas sie skontaktowac z lekarzem on ci wszystko powie..... 2l wydaje mi sie ze duzo moze zaczyna sie cukrzyca.... zrob badania i idz do lekarza a nie na kafe siedz!!! dziecko najwazniejsze a my nie lekarze co ci mozemy powiedziec....

Gość bgyuy
cukrzyca? hmm.. nie pomyślałabym o tym,raczej kierowałam się tym,że jest lato .. gorąco

2l na tak małe dziecko to sporo. kontrola cukrzycowa zaiste by sie przydała... jesli dziecko przy tym dużo siusia i dużo spi to moze byc przykro. oby nie.

Gość lizaczekk
lato??? hm.... z ktorej czesci polski jestes ze masz tak goraco??? umnie lato bylo tydzien temu przez pare dni a teraz 13st zimno jak cholera i pda deszcz

Gość bgyuy
w Niemczech mieszkam.. dziś jest 30 stopni .. sika dużo,wiadomo jak tyle pije to i dużo sika .. a śpi normalnie .. wczoraj usnął po 21 wstał o 6 poszedł spać o 9 na półtorej godziny

Gość martynika2509
Hej! mam ten sam problem, mój synek ma 14 miesięcy i tez wypija takie ilości. Dzisiaj byłam z nim na szczepieniu i zapytałam sie o to picie, lekarka dała mi skierowanie na badanie krwi i moczu...jutro wyniki będą, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Gość bgyuy
jejku ale przestraszyłam się tą cukrzycą

Gość Moje jest na tym z Rossmanna
No a je przy tym normalne posiłki w normalnych ilościach? Bo wiesz, jak się człowiek tyle napije, to potem ma uczucie sytości i nie ma apetytu. A taki mały brzdąc musi jeść, bo woda nie dostarczy mu dziennej wymaganej ilości składników odżywczych koniecznych do prawidłowego rozwoju i wzrostu.

Gość bgyuy
a on sie domaga tego picia? mój nie zawsze się domaga,często daję mu sama .. ale wpija wszystko

Gość bgyuy
rano pije mleko,później śniadanie,jakieś przekąska do obiadu,później obiad,jakiś podwieczorem i przed snem mleko,a w międzyczasie ta woda

Gość lizaczekk
zazdroszcze ci tego lata....podeslij nam go troche.... ale do lekarza idz...nie zaszkodzi

mój zawsze woła picie, sama nigdy nie daję, tak samo z jedzeniem. i od zawsze tak było! on od kiedy polubił picie (czyli od lipca tamtego roku) dużo pije. badania krwi 3 razy robiłam mu wszystko jest ok. taka jego natura :) jak jest gorąco pije ok 2 litrów dziennie, jak chłodniej (jak np dziś, ok 13 stopni i deszczowo) to zapewne do litra dojdzie, więcej nie.

Gość bgyuy
a żeby zbadać cukier mogę iść do objętnie jakiego laboratorium??? pobierają krew,czy mocz?raczej zrobię te badania w Polsce

ja robiłam i krew i mocz. na cukier robiłam krew a badanie moczu tak ogólnie dla sprawdzenia czy wszystko jest ok :) w obojętnie jakim laboratorium. ja zawsze wszystko prywatnie robię, więc poszłam zapytałam czy mi zrobią prywatnie i nigdy problemów nie było :D

Gość bgyuy
będę w Polsce to pójdę prywatnie bo przecież i tak mały nie jest ubezpieczony w PL,dzięki za odpowiedź

Gość koniecznie zrób
badania dziecku. Moich znajomych córcia (1,5 roku) zachorowała niedawno na cukrzycę - też dużo piła ale oni tego nie skojarzyli z cukrzycą. Miała zrobione badania przy okazji pobytu w szpitalu z powodu silnej infekcji.

Gość 5 rok medycyny
a w nocy wstaje po to zeby sie napic? jesli tak to jest to bardzo niepokojacy objaw. moze to byc cukrzyca. czy wstaje w nocy siku? jesli tak, ile razy? czy "schudl" ostatnio?

Gość 5 rok medycyny
i czy mial osttanio ( w ciagu 2-3 tyg jakas infekcje- grypa czy cos w tym stylu..)?