Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamieszana zalamana mama

rentgen a ciaza?

Polecane posty

witam tydzien temu mialam robiony rentgen do badan do pracy a dzis zrobilam test ktory niestety okazal sie pozytywny ( pomimo spirali i prezerwatywy;/) strasznie sie boje ze to moglo zaszkodzic temu dziecku a ja wówczas nie mialam pojecia o ewentualniej ciazy;/ czy ktoras tez tak miala a dziecku nic nie bylo??? kolejna sprawa jest to ze podpisalam kilka dni temu umowe o prace ( jest to moja pierwsza praca) i nie wiem co teraz?! okres probny wynosi 3 miesiace a potem podpisuja na czas nieokreslony ale co w takiej sytuacji ze mna??? kurcze tak mi sie namieszalo w zyciu ze az szkoda gadac;/

Gość Anna Kowalska xx
pomimo spirali i prezerwatywy;/--- NIE PIERDOL GŁUPOT ...

Gość ciucholandia pierdolanidia
jak mogłaś zajśc w ciążę uzywajac spirali i prezerwatywy? ;) no parodia, po co sie tłumaczysz?? takie głupie kłamstwo tu nie przejdzie...

Gość co???
nic nie mów i tyle, kolejna która dopiero co zaczela prace i juz po kilku miehach pojdzie na l4 bo bedzie miala zagrozona ciązę... :D juz to widze /;)

po co mam sciemniac?! sory ale tak wyszlo wiec wybaczcie ze zawracam wam glowe! myslalam ze ktos sie wypowie na temat a nie odrazu bedzie twierdzil ze to prowokacja! i to zwlaszcza kobiety majace dzieci ktore powinny byc choc troche wyrozumiale;/

no tak ale macierzyński mi sie nie nalezy w takiej sytuacji? uwierz mi ze to nie jest komfortowa sytuacja rowniez dla mnie bo nie planowalam kolejnego dziecka;/

Gość pomocy krostki................
mysle ze nie powinno zaszkodzic. to dopiero poczatek ciazy. nie ty pierwsza i nie odstatnia tak mialas. po drugie skad mialas wiedziec ze jestes w ciazy skoro sie zabezpieczalas i to podwojnie. glowa do gory. bedzie dobrze. ale najlepiej powiedz lekarzowi na wizycie , bo pewnie pojdziesz, on cie poinformuje lepiej niz my tutaj.:)

Gość co???
ale ty nie mogłas zajsc w ciaze majac spirale i uzywajac prezerwatywe w trakcie sosunku... KURWA NIE MA TAKIEJ OPCJI niewazne czy to prowo czy nie ja myśle ze ty chcialas byc w ciazy a teraz sie tlumaczysz ze mialas wpadke nie wiem czemu ;) tyle...

Gość co???
tak sie sklada ze ja tez mialam spirale i anni myslalam uzywac gumek, bo po co? a zaszlam w ciaza po tym jak sama nakombinowałam i wyjelam z siebie spiralke inaczej nie byloby to mozliwe a u ciebie guma i spi... nie wierze..

Gość pomocy krostki................
niby czemu autorka mialaby nam sie tlumaczyc? przeciez mogla nie pisac o tym zabezpieczaniu sie. napisala prawde a wy po niej jezdzicie. ale nie widze aby ktos jej odpowiedzial na pytanie ktore zadala.

Gość do llalalallalalaaaa
LUDZIE TO CHYBA 10 TEGO TYPU PROWOKACJA!!!! ...... P R O W O K A C J A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wezcie olejcie głupia pizde ktorej sie nudzi ....

jasne i specjalnie bylam robic rentgen i zatrudnic sie do pracy!!! boshe glupota ludzka nie zna granic;/

Gość akrylik
a to niezle, ha ha :)) mysle, ze nie zaszkodzilas dziecku, ale zapytaj lekarza i na Twoim miejscu zrobilabym badania prenatalne, wogole jak zajde w ciaze kolejny raz to zrobie takie badania, bo po co zyc w niepewnosci... co do pracy to ja bym szczerze z pracodawca porozmawiala i pozwolila mu podjac decyzje, i tak sie w koncu wyda, ze jestes w ciazy i wyjdziesz na naciagaczke ;/ popros chociaz o te 3 m-ce probne jako szanse na sprawdzenie Twoich mozliwosci

no wlasnie nie chce wyjsc na naciagaczke bo nie zrobilam tego specjalnie tylko niestety samo wyszlo;/ boje sie strasznie co z tego wyniknie :(

Gość njuy
do co???? - to ty nie wiesz ,ze ciąza przy spirali jest mozliwa ? :-0 Spirala często działa jak srodek wczesnopopronny Kilka moich kolezanek na nich zaszło , na spirali mozna albo poronic albo utrzymać ciąze No i trzeba wyciągnąc spirale :-0 To tez moze mniec wpływ na ciąze lub dziecko

Gość i ty się martwisz czy
rtg zaszkodziło zarodkowi???? lepiej weź pod uwagę jakie szkody w takim wypadku może wyrządzić spirala - bo rtg przy tym to pikuś !