Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama moge sobie wybrać

Prezent za 500 zł - jaki?

Polecane posty

Część osób z pracy narzeczonego nie będzie na ślubie i weselu, ale powiedzieli mu że chcą dać mu prezent taki za ok 500 zł i że możemy im podpowiedzieć co chcielibyśmy dostać. Co chciałybyście dostać w prezencie ślubnym bo ja nie mam pomysłów?

Dlaczego szczyt wieśniactwa i bezczelności? Niech narzeczony powie że nie wiecie jaki prezent to może tamci się domyślą i właśnie po prostu pieniądze dadzą sami z siebie w jednej kopercie żeby nie było że ten dał tyle a ten tyle

Chyba lepiej zeby wydali badz dolozyli sobie pieniadze do czegos co im naprawde potrzebne niz wymyslac bog wie jaki prezent aby wybrac.... Pieniadze w przeciwienstwie do obrazu ktory kurz bedzie zbieral zawsze sie przydadza...

Tak, na pewno narzeczony nie powie im, że wolelibyśmy pieniądze. W ogóle to miło z ich strony, że pomyśleli o tym mimo tego, że nie będą na uroczystości. Myślałam o jakimś fajnym automacie do kawy i nic innego nie przychodzi mi do głowy bo wszystko będziemy mieli. Nie mam pojęcia ... Narzeczony właśnie mi o tym powiedział, a ja pytam Was ;)

Ewelina nie wiem czy bralas slub czy bedziesz brala ale wyobraz sobie figurke badz obraz za 500 zl i czy Ty bys taki prezent chciala otrzymac....

Oooo super jest ten ekspres do kawy, właśnie o czymś takim myślałam. Ale będę wdzięczna za inne pomysły ;)

wlasnie to milo z ich strony ze w ogole o JAKIMS PREZENCIE POMYSLELI! Chca kupic prezent, zlozyc sie jak ludzie a nie skladac sie na sumke do koperty. Szczytem wiesniactwa i bezczelnosci jest domagac sie od takich ludzi kasy w kopercie, bo zaproponowali z wlasnej woli prezent choc nie musieli:O Dalej nie rozumiecie?

Mam w domu obraz za wiecej niz 500zl ale nie jest to prezent slubny tylko urodzinowy od meza;) Slub bralam i tak sie sklada ze prezentow sobie nie zyczylismy tym bardziej tych kopertowych

Proszę - nie kłóćcie się ;)

Ewa jak sie ma kaski jak lodu to mozna tak robic ale nie kazdy na starcie ma tak bajkowe zycie jak Ty....

EwelinaEwa ja nie mówię żeby narzeczony im powiedział że mają dać kasę tylko że może niech powie że niewie co by się przydało bo wszystko już mają. Ja też bym sama nie wiedziała co. Bo zbytnio nie gustuję w obrazach ani kawy też z ekspresu nie pijam. Niemam pojęcia co można dac na prezent. Figurkę?? Rżeźbę?

Gość hhhmmmm
juz wczesniej go polecilam :-D

Dzięki, na dzień dzisiejszy będzie to ekspres do kawy ;) Idę już spać bo jestem bardzo zmęczona. Dobranoc ;)

Kamilla ja przede wszystkim nie mialam wesela:D tylko kolacje dla bliskich:P I co ma status zycia do prezentow? Myslisz ze na gosciach weselnych sie wzbogaca?

Nie chodzi o wzbogacenie tylko o ew. zwrot czesci kosztow jakie wydali na wesele. Z reszta nie bede sie kłócić wybiora co beda uważać za stosowne....

Za 500 zł można już całkiem fajny kupić prezent :) Super z ich strony że się spytali "co chcecie" mimo że nie będzie ich z Wami w tym dniu. Tym sposobem lepiej dać im listę Waszych "marzeń" niż głupio powiedzieć "dajcie kasę" ;) Ja mogę polecić porcelaną ćmielów. Nigdy nie byłam fanką filiżanek itd.Ale na okrągła rocznicę ślubu dostałam taką od mojej mamy i naprawdę jestem z niej zadowolona! Teraz jak są święta,urodziny,ważne uroczystości wyciągam i mogę ładnie pocześtować kawa czy herbatą gości ;) Oto ona: http://allegro.pl/item1093246711_serwis_kawowy_slimak_platyna_e324_27_wyprzedaz.html Podaje również oficjalną ich stronkę(niestety nie ma tu tego serwisu) http://www.cmielow-sklep.pl/ We4rsja "ślimak" jest również serwis obiadowy na 6 lub 12 osób .Nie wiem jak kształtuje się cena na 6 osób ale na 12 trzeba liczyć od 500-600 zł w zależności od sklepu :) Jeśli jesteś amatorem dobrej kawy to ja bym się ucieszyła z ekspresu do kawy ;) Dla mnie również dobrym prezentem były by dobre garnki,czy zestaw porządnych noży,sztuców. Ucieszyłabym się również z dobrych gatunkowo,grubych,dużych ręczników a taki super dobry to koszt 60-100 zł za sztukę. Ja lubię "buszować przy garach" więc dobry ,porządny mikser też by mnie ucieszył lub malakser. Ale tak jak piszesz dużo rzeczy macie.To zastanów się porządnie co byś chciała mieć bo nie masz lub co byś chciała mieć nowego bo to co masz stare to jest do niczego ;)

Czesc dziewczyny? A co byście zaproponowały na prezent ślubny który odbędzie się zagranicą?

Gość gurula
a może jakiś naprawdę porządny komplet pościeli z wypełnieniem, prześcieradłem itp?

Gość gurula
tego-moim zdaniem-nigdy za wiele...

Głowa w chmurach bardzo fajne są również Twoje propozycje. Wczoraj jeszcze rozmawialiśmy i też mówiłam mu, że może jakiś komplet porządnych garnków lub sztućców bo to zawsze się przyda. Prezent od nich bardzo nas ucieszy bo nawet nie liczyliśmy o to, że w takiej sytuacji coś dostaniemy. Nie liczę na zwrot kosztów, ale koperty dostaniemy od chrzestnych i najbliższej rodziny bo pytali, a my im szczerze, z wyczuciem odpowiedzieliśmy, że wolimy pieniążki. A ten prezencik będzie takim miłym dodatkiem, będziemy mieli pamiątkę. Na pewno dostaniemy jeszcze jakieś prezenty, ale to raczej będą takie "drobiazgi" ;)

Gość agatalaw
najlepiej coś fajnego na ślub np oprawa skrzypce lub wokaliści

Gość za 500 zł
można kupić elegancki zestaw sztućców zestaw garnków (np tefal inginio, sama chciałabym taki dostać) robot kuchenny (ale najlepiej podać konkretnie jaki, bo są roboty i roboty:P) urządzenie do gotowania na parze elekryczny grill ekspres do kawy - jestem jak najbardziej za, tylko że nie kupowałabym takiego na kapsułki, bo uważam że może to być dodatkowy kłopot dla młodych - kapsułki nie są tanie a nie ma możliwości zrobienia w nim zwykłej kawy ostatnio byłam w Duce i było mnóstwo rzeczy, które mi się bardzo podobały, były trochę za drogie żeby sobie kupić samemu, ale na prezent idealne :) http://www.dukapolska.pl/

Gość bfgvsbn f
a czy mlodzi beda zadowoleni z zestawu do founde (nie idziemy na wesele)?