Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewaaaaaaaa

Bolesne miesiączki:'(

Polecane posty

Gość Ewaaaaaaaa

zawsze miałam bardzo bardzo bolesne miesiączki :( wymioty, omdlenia, skurcze takie że czasem konieczne było pogotowie i zastrzyk. Od 21 dni zażywam tabletki anty aby zapobiec bolą, i od dziś mam 7 dniową przerwę i bardzo boje sie że ten okres mimo to bedzie jeszcze taki bolesny :( czy ktoś miał podobnie? Od kiedy przestaje boleć?

Gość wez sie ogarnij
ja mialam identycznie! teraz biore tabsy i jest o niebo lepiej !pierwszy raz od 7 miesięcy brania tabletek dopiero bolał mnie brzuch i to nawet nie tak mocno! mnie juz po pierwszym opakowaniu przestal bolec brzuch

Gość Ewaaaaaaaa
a wiec zależy to od organizmu. Eh....mam nadzieje ze nie bedzie juz ten okres taki bolesny:-o

Ja też tak miałam jak Ty. A gdy zaczęłam brać tabletki anty to było cudownie. Miałam tak, że kilka razy położyłam się spać z tamponem, bo zapomniałam, że mam okres :) Dopiero jak się mój wtedy jeszcze chłopak dopierał do mnie to doznawałam olśnienia. Potem jak po 2 latach przestałam brać tabletki, to znów bolało, ale tak w normie. Bez wymiotów i omdleń. Niestety teraz jestem w 7 miesiącu ciąży i bardzo się boję, że mój organizm na ból porodowy zareaguje tak jak na okres. Nie wyobrażam sobie jednocześnie rodzić dziecka i haftować :/

Gość Ewaaaaaaaa
juz w pierwszym cyklu tabletkowym miałaś bezbolesną miesiączkę?

Nie pamiętam dokładnie czy była całkiem bezbolesna czy wystarczył mi ibuprom, ale na pewno obyło się bez żadnych szopek :) Ostatnia moja bolesna miesiączka była gdy po roku brania tabsów zerwałam z narzeczonym i je odstawiłam, a po 3 miesiącach wróciliśmy do siebie i znów zaczęłam brać. Wtedy pamiętam, że pierwsze krwawienie po tym 1 opakowaniu po przerwie to było znów wymiotowanie. A po całkowitym odstawieniu w zeszłym roku już żadnych problemów - lekkie bóle, takie, że ibuprom wystarczał i okres co 28 dni jak w zegareczku.

Ach kobietki ale Wam dobrze,mi niestety nie pomogły tabletki i moje miesiączki nadal są tak samo bolesne jak wcześniej:-(

Ja od 7 miesięcy nie mam miesiączki wcale i nie tęsknię :P I mam nadzieję, że to prawda, że po urodzeniu 1 dziecka już takie bolesne miesiączki nie wracają.