Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość puskaaaa

do mam synkow

Polecane posty

Gość puskaaaa

mam pytanie do mam synkow..... moj syn konczy 2latka i chce go nauczyc sikac do nocnika ale zastanawiam sie jak to jest na dworze jak jestesmy i jak mu sie zachce to mam go uczyc sikac na stojaco czy tak jak dziewczynki potrzymywac w powietrzu?????

Gość mama adasia i krzysia
no oczywiście ze na stojąco!

Gość puskaaa
a jak nie da sobie dotknac siusiaka zeby mu potrzymac??

Gość puskaaa
wcale niechce z niego robic dzilchy tylko widzialam wiekszosc mam z synkami ze trzymali ich w powietrzu, dlatego pytam jak inni zaczynali

Gość puskaaa
matkaizona prosze nie komentuj czegos o czym nie masz bladego pojecia..... wypowiadaj sie tam gdzie gdzie cos wiesz a nie tylko po to zeby cos napisac..... prosze o inne odpowiedzi.....

Gość mama adasia i krzysia
mój syn sam sobie siusiaka trzymał, pokaz mu jak to zrobić. Ale jak twój nie da sobie dotknąć penisa to jak mu go odciągasz/myjesz? Może go boli?

Gość puskaaa
teraz idziemy za tydzien na bilans i bede gadac na temat siusiaka bo skorka nie naciaga sie do konca jak myje...moze go boli niewiem

Gość puskaaa
boze to znowu ty.....odpieprz sie babo wreszcie...... jaka ty uperdliwa wsza jestes..... i pewnie zaraz sie zacznie..... ulewka to talna z mojej strony...

Gość mamusia D.
Mój synek (2,5 roku) sam się nauczył siusiać na stojąco, kiedyś nakrył tatusia w toalecie:))

Gość puskaaa
musze tez sprobowac

Gość atramencik123
Mój synek również niedługo skończy 2 lata i czynimy próby sikania do nocnika lub kibelka. Niestety narazie bezskutecznie. Co do "siusiaka" to mój mały daje go przytrzymać, tak jak do sikania, ale kiedy chcę odsunąć skórkę żeby np. umyć to fika i mówi "ała". Jak czymś się zajmie i nie zwróci uwagi na to co robię to bez problemu skórkę odciągam. Nie ma zaczerwione, nic nie wskazuje na stan zapalny. Co to może być?

ja uczę na stojąco. na razie kilka razy sie udało. woła ładnie tylko jak majteczki zdejmujemy to nie chce siusiać a po chwili siuśki płyną po nogach :( eh, ale to nic mamy całe lato na naukę :P on ładnie daje sobie podtrzymać albo sam sobie podtrzymuje :) też podpatrzył tatę jak on "to" robi :P atramencik123 - skoro pozwala sobie odciągnąć skórkę jak jest czymś zajęty to myślę że go nie boli, tylko nie chce żebyś mu to robiła. taka zwyczajna odmowa, jak w przypadku niechęci np do ubierania skarpet, butów, czy jedzenia.

Mój synek nauczył się siusiać jak miał 21 miesięcy. Sikał tylko na siedząco do nocniczka. To był trochę problem, bo nawet na plac zabaw czy do piaskownicy musiałam zabierać ze sobą nocnik :/ Teraz ma 2,5 lat i: na polu robi na stojąco (sam powiedział że tak chce bo zobaczył jak inni tak sikają) a w domu na siedząco na nakładce. Nie uczę go na stojąco, bo boję się że nie wceluje i mi toaletę obsika. Chodzi sam. Sam wchodzi po stołku, sika, wyciera się, potem spuszcza wodę, myje rączki. Tylko po kupie woła, zeby mu umyć tyłek. :)

Gość martuuulka
Moj w domu na siedząco do kibelka na spacerze na początku jak dziewczynkę wysadzałam,teraz nauczyl sie sam robic siku.

moj nauczyl sie sikac na stojaco bo kiedys sobie wymyslil sikanie w wannie na stojaco :O tlumaczylam, mowilam, az podstawilam mu plastikowy kubek. tak mu sie spodobalo ze juz potem za kazdym razem jak podstawialam kubek to sikal. no i przestal sikac do wanny :) teraz sika na stojaco, do kubka, do kibelka, do nocnika i na siedzaco tez jak go posadze ale sam z siebie sika na stojaco. podtrzymuje mu siusiaka albo on sam sobie podtrzymuje jesli idzie sam sie wysikac.

Gość puskaaa
dzieki wam dziewczyny, napewno mi to pomogło...

Gość weimeranka
mam nadzieje, ze potem nauczycie ich sikac na kibelku na siedzaco!!!! Obrzydza mnie to jak polscy faceci w domowych toaletach sikaja na stojaco!!! No i najlesze jest to, ze jak im sie cos powie to mysla, ze chcemy im odebrac ich meskosc!! Dla mnie to obrzydliwe i jestem szczesliwa, ze moj maz siada na sikanie.

Gość landrut
no i weimeranka ma racje, ja tez nienawidze jak kolesie na stojaco w domu szczaja