Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malibri

Studia w Warszawie

Polecane posty

Gość malibri

Witam, mieszkam na południu Polski, ale przeprowadzam się od sierpnia do stolicy. Do jakiej szkoły iść na ekonomię w Wawie? Słyszałam trochę dobrych opinii o kilku uczelniach, ale naprawdę na chwilę obecną nie mam pojęcia gdzie składać papiery. Dobrze się czuję w ekonomii dlatego o tym kierunku pomyślałam..

Gość dejanira67
A jak stoisz z angielskim? Bo np. WSHiP Łazarski ma ciekawą propozycję studiów ekonomicznych w języku angielskim. W języku polskim też prowadzą ekonomię:)

Gość akatos
A możesz mi coś więcej powiedzieć o tej ekonomi w języku angielskim? Chce iść na ekonomię, ale tak myślę, że w sumie to nie głupi pomysł, żeby wybrać się na studia w języku angielskim tym bardziej, że z angielskim u mnie nie najgorzej a takie studia dają więcej możliwości.

Gość milkoo
A ja myślałem o prawie, ale jeszcze nie wiem do końca gdzie będę składał papiery,a w sumie już najwyższa pora się zdecydować tym bardziej, że zaraz będą wyniki i będzie trzeba składać papiery. jakieś sugestie?

Gość _whiskey_
Jeśli już jesteśmy przy Łazarskim, to mają też prawo w swojej ofercie. W zeszłym tygodniu było nawet spotkanie informacyjne na tej uczelni.

Moze UW albo SGH. SGH jest znana z takich kierunkow jak zarzadzanie i ekonomia. Chyba, ze chcesz na platne isc, to co innego.

Gość czapiradło
UW i SGH też mogą być płatne, ale porównując z takim Łazarskim mają gorsze warunki nauki. Poza tym i tu i tu są praktycznie Ci sami wykładowcy. Jedyny plus za państwowymi uczelniami, to fakt, że mogą być bezpłatne

Nie no, ja nie mam nic do prywatnych uczelni. Tylko miałam na myśli to, że zazwyczaj ludzie składają papiery na uczelnie bezpłatne i w trybie dziennym. W skrócie myślowym dla mnie płatne to zaoczne. No i nie znam się jacy są wykładowcy, bo ja z innej beczki jestem.

Gość malibri
Dzięki za szybkie odpowiedzi. Mój angielski jest na dobrym poziomie, ale nie jestem pewna czy aż tak dobrym żeby studiować w tym języku. Myślałam raczej o zwykłej ekonomii:) Chociaż to też jest jakaś myśl.. Myślę, że będę studiować w trybie zaocznym,a w tygodniu pracować, więc zasadniczo nie ma dla mnie znaczenia czy uczelnia jest państwowa czy nie, bo płacić będę i tak. Najważniejsze żeby była po prostu dobra.

Gość ekos77
Ja chce iść na prywatne. I też się zastanawiam nad tym gdzie pójść, bo chce iść na ekonomię. Dziś w metrze widziałem reklamę Łazarskiego o którym w wspominacie i oni z tego co widziałem na stronie mają ekonomię nawet w języku angielskim. Coś wiecie o tej szkole?

Gość dejanira67
Mój starszy brat tam studiuje. Mówi, że jest ok. Dość wysoki poziom, ale można sobie poradzić, dobrze wykładająca kadra, ogólnie fajna atmosfera na uczelni i wysokie stypendia naukowe.

Gość dejanira67
No i zapomniałam dopisać, że po takiej ekonomii w języku angielskim otrzymuje się trzy dyplomy: polski, angielski i amerykański.

Gość gwinicz
jak to aż trzy ? trochę chyba nei rozumiem. po prostu w jezyku polskim i angielskim, tak ?

Gość dejanira67
Tak, chyba źle zrozumiałam mojego brata, coś namieszał mi z lekka z tymi dyplomami;) Absolwenci otrzymują polski dyplom ukończenia Łazarskiego i brytyjski dyplom University of Wales, bo Łazarski z tą uczelnią współpracuje.

Gość malibri
Dwa dyplomy to super sprawa.. Jeśli chodzi o pieniądze, to specjalnie się nie przelewa:) Ale i tak myślę, że będę pracować, więc chyba opcja studiów zaocznych najbardziej mi odpowiada, a te wszędzie są płatne.

Gość alonoida
Ja tam idę na pewno na zaoczne, bo tak to mogę od razu zdobywać doświadczenie zawodowe, a co do szkoły to też wybrałam Łazarskiego. Już się zarejestrowałam i rozwiązałam test, teraz tylko muszę wpisowe zapłacić i we wtorek się przejdę złożyć papiery.

Gość pekaa
@alonoida Na jakie kierunek idziesz?

Gość kasik20
dejanira a orientujesz się jakiej wysokości są stypendia naukowe? Czasem potrafią dać na uczelniach 200-300zł za najlepsze średnie, a moim zdaniem to troszkę mało.

Gość kasik20
dejanira a orientujesz się jakiej wysokości są stypendia naukowe? Czasem potrafią dać na uczelniach 200-300zł za najlepsze średnie, a moim zdaniem to troszkę mało.

Gość ekos77
Dwa dyplomy to naprawdę super sprawa nawet nie wiedziałem o tym :) Ja sobie ostatnio przyswajam informacje u nich na stronie o Ersmusie, spacerze wirtualnym i takie tam, więc sobie doczytam jak to jest z tymi dyplomami.

Gość never_uu
No właśnie w metrze jest jakaś reklama Łazarskiego. Napisali coś o kilku dyplomach? Jakieś szczegóły?

Gość gustavff
Stypendia na łazarskim masz naprawdę dobre, wszystko jest na stronie uczelni: od 250 do 800zł (!). Oczywiście za wyniki w nauce:)

Gość kasiaaaa_a
A ktoś się orientuję jak tam jest z pomocą w zakwaterowaniu, bo słyszałam że coś takiego często funkcjonuje także na uczelniach prywatnych? Chciałabym studiować ekonomię na dziennych na Uczelni Łazarskiego, ale jestem spoza Warszawy i zastanawiam się, jakby to było z zakwaterowaniem. Do kogo się z tym zgłosić?

Gość dejanira67
Kasik20, w zeszłym roku były już od średniej 4,00 na studiach w języku obcym. A dla najlepszych - to już były kwoty rzędu 700 zł. Nie wiem, jak teraz będzie, podejrzewam, że stypendia naukowe co roku kształtują się na podobnym poziomie.

Gość fonka
Na Łazarskim jest specjalny dział, zajmujący się pomocą studentom spoza Warszawy w poszukiwaniu zakwaterowania. Najlepiej dowiedzieć się o to w dziekanacie.

Gość malibri
O to dobrze się składa, jeśli się zdecyduję to przyda się pomoc w szukaniu zakwaterowania.

Gość też myślę o ekonomii w wawie
A powiedzcie mi, jak wygląda praktyka rekrutacji w SGH na studia niestacjonarne (płatne)? Przyjmują każdego jak leci, bez względu na wynik matury, czy tez ilość miejsc jest mniejsza od zainteresowanych? Pytam, bo postanowiłam po paru latach od zrobienia matury zacząć w końcu studia, a maturę napisałam wtedy z kiepskim wynikiem :-( Na ich stronie niestety nie ma żadnych statystyk przyjęć z poprzednich lat :-O Będę wdzięczna za wszelkie informacje.

Gość krokietnik
Fajnie, że tak pomagają. Mało szkół tak robi

Gość jambulani
mają świetne zaplecze jeśli chodzi o nowczesne oprogramowanie i wyposażenie biblioteki