Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kredkaxdooczou

DLACZEGO WCZESNE MACIERZYŃSTWO JEST NAJLEPSZE!!!

Polecane posty

Gość kredkaxdooczou

Ja(23L) w dzień porodu ze skurczami malowałam paznokcie i układałam włosy. Przytyłam zaledwie 13kg. 5 dni po porodzie wychodziłam ze szpitala z wagą 56kg (170cm wzrostu) i Płaskim brzuszkiem. DZIEWCZYNY MŁODE MACIERZYNSTWO JEST THE BEST!!! Ps. i nie jestem wyjątkiem.

Gość NNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN
byc dobra matka to chyba nie znaczy wrocic szybko do formy po porodzie, czy tak?

Gość hihiotek31
czyszbys wpadla i dlatego te samo siebie przekonywanie?? kochana, jestem kolo 30, przytylam nie 13..a 9 kg, i nie 5 dni po porodzie a na drugi dzien nalozylam swoje jeansy rurki..wyszlam z waga 65 kg (179cm )..pffff masz nad czym sie podniecac.. przyklad mojej sasiadki, wpadla majac 18 albo 19 lat (3 klasa liceum..) wygladala jak istnta kulka..kopia swojej matki..takze kochanie.. nie ma reguly..

Gość taka sobie jaaaaa
ale to prawda ze czym szybciej zajdzie sie w ciaze tym latwiej nasze cialo wraca do siebie :)

ja jestem młodą przyszłą mamą, a mimo, że początek ciąży i jem malutko, wyglądam nieciekawie.. już 2 kilo do przodu, choć od jutra 15 tydzień.. nie generalizuj autorko..

Gość hehehehhehhhehehheh
Ale wymyśliłaś :D Moja sąsiadka, lat 20 przytyła ponad 20kg, jest cała przeorana rozstępami, do tej pory zostało jej 10kg do zrzucenia a jest 1,5roku po porodzie. Ja mam 32 lata, przytyłam w ciąży 10kg z czego dziecko ważyło 4,1kg i tydzień po wyjściu ze szpitala wróciłam do wagi sprzed ciąży- 52kg, (165cm), skóra jędrna, zero rozstępów.

Ja mam 20 lat jestem w 27 tc i nuz mam 10 kg :) mam tylko nadzieje ze szybko to zgubie :P

Gość daff
ja jestem koło 30 i po 2 ciążach i wszyscy mówią, że wyglądam jak nastolatka, więc nie ma takiej reguły. Każd zostaje matką najlepszą matką dla swojego dziecka w odpowiednim dla siebie czasie a nie ze względu na wiek.

Gość kredkaxdooczou
nie generalizuje ale zaobserowałam bedac w szpitalu, ja po porodzie straciłam brzuch,był płasciutki to samo widzialam u mlodej 19 letniej dziewczyny lężacej na sali, kobiety powyzej 25roku miały po porodzie brzuchy jakiego nawet ja nie miałam w 8 m-ącu. Rozstępów 0.

Gość coś ci powiem MOJA DROGA
Ja mam 2 dzieci Mam 168 cm i waze 54 kg W 1 ciazy przytyłam 10 kg a w 2 tylko 9 . Na drugi dzien po porodach lekarki mówiły mi ze gdyby nie oddział to nawet by nie dały sie przekonac ze w ciazy byłam zis mam juz po 30 tce i zero fałdek tłuszczyku , dzieci odchowane i nigdy nie miałam nadwagi

Gość daff
fartnęło ci się i tyle a ty dorabiasz do tego ideologię

Gość kredkaxdooczou
mimo wszystko uwazam ze w młodym wieku samą ciąże nawet sie lepiej ''znosi'' ja gdyby nie ruchy, kopniaki małej nie czułabym ze jestem w ciązy, sam poród tez lepiej przebiega u młodej niz tej ''starszej''

Gość jakaś ty mądra-brawo
a skąd wiesz jak przebiega u tej starszej skoro masz 23 lata?teoretycznych bzdur się naczytałaś i chcesz usprawiedliwić w sumie przed sobą samą,że masz już dziecko:)

Gość liiiiiima
mam 27 lat, jestem w 5 miesiacu. do tej pory przytylam 4,5 kg, nigdy nie mialam rozstepow ani cellulitu, nigdy nie smarowalam sie zadnymi specyfikami, to mam raczej w genach, zeby nie ruchy dziecka to tez bym nie wiedziala ze jestem w ciazy:) zemdlilo mnie ze 2 razy i tyle..to samo z moja kolezanka, jest w moim wieku, urodzila 2 tyg temu, i wyglada jak z przed ciazy..0 rozstepow , plaski brzuchu,

Gość Nawet nie próbuję zgadywać
jakie są twoje życiowe aspiracje, skoro przyrównujesz zalety wczesnego macierzyństwa wyłącznie do figury i wagi po ciąży. :P Ja mam 27 lat i jakoś nie widzę się jeszcze w roli matki przez kolejne kilka lat. :) Zresztą figura i piękno zarówno po i w czasie ciąży to dziś akurat nie problem - kiedy portfel pełen wszystko można, prawda?

Gość Nawet nie próbuję zgadywać
Niestety twoja waga i podatność na rozstępy (tu nieważne czy po ciąży, czy nawet jako bezdzietnej po 30-stce) jest ściśle podyktowana twoimi wrodzonymi tendencjami (patrz: geny), jak również trybu i stylu życia jakie prowadzisz. Teraz się cieszysz z figury, ale koło 30-stki staniesz się bardziej kobieca i doprawdy nie będzie widać różnicy między tobą - matką gimnazjalisty, a zadbaną starszą koleżanką z przedszkolakiem :) ...no może poza tą finansową i statusem generalnie (bo z reguły tak właśnie jest).

Gość Malinowa_mammba
Ogarnia mnie pusty śmiech jak czytam podobne tematy. Ludzie, skąd Wy bierzecie te bzdury?! :o

Pier.dolenie o Szopenie :o Zachodź se co roku mądralo, a ciekawe czy takie ciałko będziesz extra miała ;) Niektóre 30-stki lepiej przechodzą od ciebie ciążę i lepiej po niej wyglądają niż ty :D Tępota :D

hahaha dobre! poprawiłam sobie humor :D :D :D autorko ja rodziłam mając 24 lata, po porodzie sn wstałam po 36 godzinach i to dopiero po kroplówkach z glukozy na wzmocnienie. niestety jak szybko wstałam tak szybko zemdlałam, skręciłam staw skokowy i mi nogę zagipsowali i tyle było mojego chodzenia! byłam całkowicie niezdolna do opieki tak nad synkiem jak i sobą. do siebie doszłam po 5-6 tygodniach, nie mówię tu o stopie, którą odczuwam do dziś. nadal nie mogę biegać, skakać, co przy maluchu czasem jest bardzo trudne. w ubrania sprzed ciąży weszłam ok 5 miesięcy po porodzie. brzuch nadal trochę wisi. a o rozstępach sie nie wypowiadam. juz nigdy 2 częściowego stroju nie założę. pomimo tego ze w ciąży nie przytyłam jakoś strasznie dużo bo tylko 12 kg. rozstępów do 38 tyg praktycznie nie miałam. ostatnie 3 tyg ciaży nie były dla mnie łaskawe. smarowałam sie mazidłami od początku ciaży, pływałam do samego końca, ćwiczyłam, chodziłam na spacery, zdrowo się odżywiałam, a jednak! moja ciotka pierwsze dziecko rodziła mając 36 lat. wstała po godzinie od porodu. poszła się umyć, zjada śniadanie :) po tygodniu śmigała w spodniach sprzed porodu. po 2 tygodniach zapomniała że rodziła! zero rozstępów, zero wiszącej skóry, nic! to nie od wieku zależy!!! dużo zależy od genów, od predyspozycji,od szybkości porodu, ale też od szpitala, od opieki.

Gość Agatko kup sobie StriVactin SD
a zapomnisz o rozstępach. Kosztuje słono, ale efekt murowany. To taki BOTOX dla skóry. Znów pozwoli ci cieszyć się dwuczęściówkami na plaży! PS Korzystając z okazji chciałam ci powiedzieć, że bardzo cię lubię. :) Jesteś dobrym duchem tego forum! ;) Miła, opanowana, grzeczna, serdeczna, szczera - szkoda tylko, że tak niewiele jest tutaj podobnych ludzi. 🖐️ Stay the way you are! ;)

Gość Agatko kup sobie StriVactin SD
StriVactin SD dostaniesz w dobrych aptekach i porządnych drogeriach (Sephora, Douglas i podobne).

agatko kup sobie - dziękuję bardzo. juz kiedyś zastanawiałam się nad zakupem tego "cuda" ale jakoś kasy zawsze brakowało na takie przyjemności :P ale chyba w końcu się skuszę! przecież mi też się coś należy :P dzięki za miłe słowa :D

Gość A ja znam wiele takich kobiet
No jasne, że tak. :) Choć z drugiej strony wcale się nie dziwię ...w końcu 400,- piechotą nie chodzi ...jeszcze szczególnie za nie całe 200 ml. * Tam u góry zrobiłam byczka w nazwie, bo zamiast 'e' napisałam 'a' - powinno być StriVectin. Co do miłych słów, to nie masz za co dziękować. ;) Są po prostu szczere i w pełni ci się należały kochana.

Gość Agatko kup sobie StriVacti
No jasne, że tak. :) Choć z drugiej strony wcale się nie dziwię ...w końcu 400,- piechotą nie chodzi ...jeszcze szczególnie za nie całe 200 ml. * Tam u góry zrobiłam byczka w nazwie, bo zamiast 'e' napisałam 'a' - powinno być StriVectin. Co do miłych słów, to nie masz za co dziękować. ;) Są po prostu szczere i w pełni ci się należały kochana.

Gość hehheh hehehee hehehehh
autorko zalezy co masz na mysli Bo ja znam dziewczyny , które wpadły i wczesnie rodziły i co , grubiutkie kule z pociętym brzuchem przez rozstepy :-p A poza tym macierzynstwo kojarzy mie się z miłoscia,opieka nad dzieckiem , a nie tym ile się przytyło i ile się zrzuciło :-P