Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Madzia5464576

Straszny ból jajnika.

Polecane posty

Gość Madzia5464576

Witam. Dzisiaj rano obudziałam sie z potwornym bólem jajnika lewego. Ból był nie do zniesienia. Dwa razy wymiotowałam po czym udałam sie do lekarza pierwszego kontaktu. On długo sie nie zastanawiał i powiedział że to zapalenie jajnika badz ostra owulacja ale owulacje juz chyba miałam bo to 16 dzien cyklu. Nie mogłam sie dotknac w to miejsce nawet recznikiem bo od razu przeszywał mnie ból. Oblewał mnie pot. Lekarz przepisał mi antybiotyk i lek ibum forte na stan zapalny i na ból. Teraz juz mnie nie boli ale zastanawiam sie czy to na pewno zapalenia jajnika? ODczuwam parcie na pecherz choć nie chce mi sie siusiu bo jak siadam na kibelek to nic nie leci... Dodam ze jak susiam to nie sprawia mi to bólu. Boje sie że to coś powaznego, a jeszcze bardziej ze to moze być objaw ciązy. Kochamy się z mężem zawsze w prezerwatywie durex extra safe które kupujemy w aptece i nigdy nie dochodzi we mnie, tylko go wysuwa przed wytryskiem. Jak myslicie? Co mi dolega? Czy ciąża wchodzi w rachubę? Pozdrawiam Was wszystkie!

Gość Madzia5464576
Naprawdę żadna z Was nie miała czegoś podobnego?

Z tego co piszesz to mi wyglada na to,ze masz torbiel.I to nie maly skoro tak Cie boli.Ja tak sie skalda,ze tez mam,ale nie na tyle duze zeby nie moc dotknac recznikiem.Choc jak leze na plasko to widac wybrzuszenie:)I wiem,ze to torbiel.Lecze je od 14 roku zycia.Dzis mam juz duzo wiecej lat.Idz do ginekologa i tyle.Niech zrobi ci usg i bedzie jasne.

Jakie objawy mialam ja przez rok!: Parcie na pecherz,ciagle "sikanie" tak jak pieszesz nie chcialo mi sie ,ale bylo to takie uczucie,ze isc do lazienki musialam. Bol rwacy,ze az mnie uginalo czasem.I to chyba tyle. No nie wspomnialam o bolu podczas stosunku.

Gość Madzia5464576
Mowisz że torbiel... Kurde, boje sie... Bólu podczas stosunku w ogole nie odczówam. Wrecz przeciwnie, jest mi mega przyjemnie... TEraz juz mnie nic nie boli tylko to parcie na pecherz. Od rana tez zaczelam czescij sisusiac... Mozliwe ze to ten torbiel? Czy moze ciąza? Pozdrawiam. P.s. Mam 28 lat...

Gość Madzia5464576
I powiedzcie mi czy to USG bedzie dopochwowe czy przez brzuch? Pozdrawiam

Gość Madzia5464576
Podnosze temat kochane...

Gość poihgtfuyyftygc
ciąża nie boli aż tak :):) myślę, że to zapalenie jajnika bądź jajowodupewnie ze względu na stan zapalny jajnik jest powiększony i uciska na pęcherz- co powoduje parcie mimo braku moczu gdybys miala stan zapalny pęcherza to raczej by bolało przy sikaniu ja miałam taki ból i podobne objawy i okazało sie,ze mam stan zapalny jajników i pochwy i wszystkiego! a do tego miałam cyste na lewym jajniku 5 cm jak stan zapalny został wyleczony antybiotykiem, cysta się wchłonęła nie pękaj ja jak sie dowiedzialam,ze mam cyste myslalam,ze umre ze strachu, a w sumie to nie takie straszne

Gość poihgtfuyyftygc
usg mialam dopochwowe ale to nie boli zupełnie wiec nie masz się co bać a dopochwowe jest dokładniejsze

Gość poihgtfuyyftygc
nie zapomnij o probiotyku gdy łykasz antybiotyk

z tym nie ma zartów. jak najszybciej zapisz się do ginekologa który dysponuje usg dopochwowym. taki ból może wiele rzeczy oznaczać zapalenie przydatków, torbiele, polipy, a nawet ciąża pozamaciczna.

Gość mysza2389
Ja od 2 dni mam takie straszne bolesci jajnika lewego. Wymiotowalam w nocy, goraczka 39. Wczoraj poszlam do ginekologa. Okazalo sie ze mam ostra nadrzerke i ostre zapalenie jajnika lewego. Jest wiekosci sliwki. Przpisal mi leki. Jednak jest w takim stadium ze moze pomoc tylko usuniecie jajnika. Chodzic nie moge bo boli.

wybierz sie do ginekologa ! zrobi badania i bedzie wiadomo co i jak - wiesz co jak juz Cie nie boli to naprawde moze to byc zapalenie - moze bardzj rozlegle dlatego czujesz parcie na pecherz ale ja napewno wybralabym sie do lekarza zeby sie upewnic

Gość mysza2389
Tosia no wlasnie bylam u lekarza w srode i wlasnie mowil ze jajnik do usuniecia bo leki juz nie pomoga. a mnie ciagle boli nawet podczas chodzenia. Bol niemilosierny

jak to do usuniecia ? zartujesz prawda ? ja mam zapalenie ktorego nie da sie wyleczyc juz ponad rok (pomiedzy zebrem a chrzastka) i nie musze niczego usuwac ! wiesz co lepiej zasiegnij opini jeszcze jednego lekarza - mialam tez pare lat temu bardzoooo duze zapalenie ucha - bardzo rozlegle - calutka szyja mnie bolala !!! musialam nawet miec usg co tak wszystko sie rozeszlo ! leczylam je pare miesiecy i teraz wszystko jest ok - kurcze wiesz co zmien lekarza i zobacz co inny powie

Ja tez mialam straszne bole lewego jajnika, ginekolog po zbadaniu tez stwierdzil ze mam ostre zapalenie jajnika dotego jeszcze mialam torbiel prawdobodobnie chodowanego przez kilka lat. Na zapalenie dostalam antybiotyk i jjuz nie boli. A objawy mialam identyczne jak twoje :) wydawalo mi sie ze od roku pobolewa mnie jajnik ale raz bolal zraz nie i roznie to tlumaczylam. Az wkoncu bol juz byl tak silny, ze nie moglam stac wyprostowana :)

Gość mysza2389
No do usuniecia. Jest duzy jajnik chodzic nie moge, leki nie pomagaja. Dostalam skierowanie na polozenie sie na oddzial. No do usuniecia... moja mama miala to samo i jej usuneli bo juz nic nie dalo sie z tym zrobic.

kurcze jak jedne leki nie dzialaja do daje sie drugie - a nie tak odrazu pod noz :/ nie wiem nie znam sie na tym zabardzo - ale ja bym tak latwo nie dala sobie wyciac jajnika :/ poszlabym jeszcze do innego lekarza :) I co Ty na to ze musisz go usunac ?

Gość mysza2389
No ja na usuniecie jestem za..... mecze sie juz od jakiegos czasu. po lekach czuje sie zle, ogole cos strasznego. Z 1 jajnikiem tez mozna zyc i zajsc w ciaze. zreszta mam juz dzieci wiec :).. nie martwie sie

Gość gość
Z jednym jajnikiem mozesz zyc, ale zastanow sie ze jak drugi Ci wysiadze do jest duze prawdodpodobienstwo przedwczesnego wygasania pracy jajnikow i przedwczesna menopauza. Czyli same klopoty z calym zdrowiem. Z tym usuwaniem to nie tak hop siup. Diagnoza u kolejnego i jeszcze kolejnego lekarza i dopiero decyzja.

Gość gość
Witam! nie wiem czy temat nadal aktualny, ale chciałabym się doradzić. Dziś rano obudziłam sie z ogromnym bólem prawego jajnika, ból był tak straszny, że zaczelo mi piszczec w uszach potem szumiec, oblewaly mnie gorace poty , prawie zemdlalam i jeszcze mialam odruchy wymiotne. . Czy to może byc te zapalenie? Ból ppjawil sie nagle. Gdzie mam się udać do lekarza? do szpitala? Dodam, że jeszcze nie byłam nigdy u ginekologa, mam 19lat.

Gość gość
Ja mam po okresie.Co to może znaczyć?

Gość shamelle
Przyczyny opisane są na tej stronie: https://www.medme.pl/artykuly/bol-jajnikow-po-okresie-przyczyny,67488.html Możesz sobie zerknąć. Przyczyną mogą byc torbiele jajnika stan zapalny dróg moczowych bakteryjne zapalenie pochwy wczesna ciąża zapalenie przydatków Najlepiej bedzie z problemem zgłosic sie do ginekologa.Ginekolog powinien wykonać badanie usg i powie Ci czy jest sie czym martwić czy to jedynie fałszywy alarm.