Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jesteś ładna

Kocham ją ,ale jej nie wybaczę tego

Polecane posty

Gość maaaalena
fujara12, za grosz logiki nie ma w twojej wypowiedzi :P wszystkie kobiety, które wewnętrznie nie mogłyby się zgodzić na sypianie za kasę, to wg Ciebie moherowe berety i dewotki? :) dobre, naprawdę. Jak twoja córka będzie się puszczać za kasę, to też się ucieszysz, że nie ma skłonności do dewotyzmu? Żonkę też chcesz mieć rozrywkową? A twoja matka jaka była? Nie nazywaj czarnego białym ok? Albo ktoś postępuje uczciwie albo nie i się tego potem wypiera i wstydzi. Niesamowite, że teraz tacy jak Ty uznają moralne postępowanie za coś niegatywnego... Nie widzisz, że ta dziewczyna wstydziła się i wypierała tego, co robiła? Dlaczego zaprzeczała, dlaczego? Przecież piszesz, że to jest fajne i ok zachowanie kobiety. Jak już pisałam, za grosz logiki. Albo potępujesz ok i się tego nie wstydzisz, popierasz to, albo stajesz po drugiej stronie. Bądz konsekwentny...

Gość fsadfasfas
DO GAZU Z TA SZMATA!!

Gość maaaalena
fsadfasfas, polecam wizytę u psychiatry...

Gość niebieskooki-blondas nl
wybaczam ;) Ale delikatne to to nie było :P

Gość Pani Y
Niebieskooki i Lucy widzę, że bardzo przypadliście sobie do gustu. Wymieńcie się numerami i pozwólcie, by wasza miłość kwitła, a nie spamujecie na forum.

Pani Dulska-Y Przed chwilą zarzucałaś nam dawanie nieproszonych rad. Mówi Ci coś słowo hipokryzja? :)

Gość fujara12
No i proszę kij w mrowisko. Żółć was zalewa. Nie napisałem że popieram sponsoring. To wy jesteście ślepe głuche i ograniczone. Tak mam córki. Porządne. Nie takie pomiotła jak wy mocherowe bereciki. Dlaczego pomiotła? Bo obrażacie inne osoby, które nic złego nie zrobiły. Tylko wyraziły swoje zdanie. Przecież to tylko autor postu miał wątpliwości. Ale wy strażniczki cnót moralnych osądzacie już z góry wszystkie osoby postronne, które piszą coś co może być tak zwaną okolicznością łagodzącą. I nie ważne, że ten starszy kolega się tylko przechwalał. Nie ważne że dziewczyna nie popełniła zdrady. Ważne że to dziwka bo była szczera w stosunku do tego którego pokochała. Towy jesteście chore, zgorzkniałe, i zboczone. Widać w życiu żadna z was nie dostąpiła zaszcytu bycia kochaną, i żadna z was nie kochała nikogo. Ten jad jaki z was się sączy, ta żółć co was zalewa. Żal mi was seredecznie kobietki ułomne. Ale może was jescze ktoś zechce. Może nawet prezentami obsypie, może nawet i filmik nakręci którym pochwali się przed kumolami. Tylko wtedy ja nie powiem że to był sponsoring Ale ludzie powiedzą że to co zrobiłyście to zwykłe ku..restwo. Nie sądżcie bo smi będziecie sądzeni. A która z was bez winy o czystym sercu. Bez nienawiści. Niech pierwsza żuci kamieniem. Wasz osąd świadczy o was. Nie znacie ani mnie, ani mojej żony. Zmarła w ciężkich bólach. Tego wam nie życzę. Życzę wam ZYJCIE W BÓLU I W NIENAWIŚCI a umrzecie same i samotne. A wtej ostatniej waszej godzinie pozostanie wam żal za te wasze bezmyślne słowa.

Gość Pani Y
Cóż, tyle, że ja wyraziłam tylko swoją opinię na omawiany temat i nikomu nie powinno to przeszkadzać. A wasz bełkot niezwiązany z wątkiem zaśmieca forum. I pewnie nie tylko ja tak myślę.

fujara12 - jak wrażenia po "Wielkiej Improwizacji"? :D :classic_cool:

Proszę Pani Y: Tu jest kafeteria... i tu się spamuje ;)

Gość Pani Y
Brawo Panie Fujaro! Lepiej by tego poeta nie opisał. Ma Pan rację. Nie nam oceniać przeszłość innych i obrzucać ich obelgami. A ten kto to robi i w dodatku włącza w to osoby trzecie ("a Ty już odpowiednio córeczkę uświadomiłeś, jak może troszkę odciążyć Twoją kieszeń? ") ma jakiś problem.

Gość fujara12
potocznie takie mocherowe bereciki to chwasty które należy wyrwać z korzeniami.

Gość maaaalena
fujara, pozwolisz, że zacytuje Cię: "Bo obrażacie inne osoby, które nic złego nie zrobiły. Tylko wyraziły swoje zdanie." "Ale wy strażniczki cnót moralnych osądzacie już z góry wszystkie osoby postronne, które piszą coś co może być tak zwaną okolicznością łagodzącą." a zaraz piszesz: "Towy jesteście chore, zgorzkniałe, i zboczone. Widać w życiu żadna z was nie dostąpiła zaszcytu bycia kochaną," Ty nie oceniasz innych, nie obrażasz? :P Ciągły brak logiki... To Ty stwierdzasz o swoich rozmówcach obraźliwe rzeczy i wyzywasz. Ty, nie ja i nie inne osoby w tym wątku. Uważasz się za taką wspaniałą osobę, a sam oskarżając robisz to, co zarzucasz innym? "Ważne że to dzi**a bo była szczera w stosunku do tego którego pokochała." - nie była szczera! czytaj uważnie, autor wątku napisał, że zaprzeczała. Zajrzyj do początku wątku i przeczytaj uważnie, a potem się wypowiadaj. "Ten jad jaki z was się sączy, ta żółć co was zalewa. Żal mi was seredecznie kobietki ułomne." - nie obrażasz nikogo, prawda? "Życzę wam ZYJCIE W BÓLU I W NIENAWIŚCI a umrzecie same i samotne." - straszna podłość w tym co piszesz... :( Ja Ci nie życzę niczego złego, co więcej życzę tej dziewczynie o której mowa, żeby miała odwagę powiedzieć o swojej przeszłości kolejnemu partnerowi. Uważam, że każdy, KAŻDY ma prawo wiedzieć o przeszłości swojego partnera. Po drugi jestem absolutnie przeciwna puszczaniu się za kasę, bo żyjemy w świecie, gdzie da się zarabiać inaczej. Jesteśmy wolni. Dlaczego mam nie wyrażać swojej opinii na forum? Nie mam prawa mieć innego zdania, bo mnie wyzwiesz i będziesz życzyć najgorszego?

Gość Pani Y
Maleeno, Fujara chyba miał na myśli Lucy i te jej wywody...

Fujara, nie czytam twojej nadprodukcji, ale mam jeden komentarz - uderz w stół, a nożyce sie odezwą? aha - moHer, nie mocher. Skoro na oko używasz tego słowa w co drugim zdaniu, to wypadałoby znać poprawną pisownię :-)

Gość Mściciel Jarosław
Fujaro, piszesz o osądzaniu, a sam rzucasz obelgami na prawo i lewo, wydając drastyczne osądy na temat kobiet o których również z całym szacunkiem nic nie wiesz. Na język ciśnie się powiedzenie: przyganiał kocioł garnkowi... Przydałoby się jeszcze dodać uderz w stół a nożyce się odezwą. Posuwasz się jeszcze o krok dalej życząc innym życia w samotności... Nie tylko jesteś więc pełnym żółci człowiekiem, ale i złorzeczysz na rzecz innych co stawia Twoją osobę w naprawdę nieciekawym świetle. Rościsz sobie prawa, których innym nie dajesz. Może zamiast marnotrawić energię na obronę kogoś, kogo nawet nie znasz i nie wiesz czy zgodziłaby się z Twoim zdaniem, zajmij się sobą i spójrz w swoje życie, bo coś Cię boli, ale nie musisz swojego bólu przelewać w imieniu kogoś i toczyć bezsensownych krucjat mających ulżyć, ale chyba Tobie. Prawda jest jedna. Seks za pieniądze to prostytucja. To nie jest moralna ocena, to jest fakt. Nie jest to uczciwym zatajać ten fakt, ale jest to zrozumiałe, że nikt się nie chce podpisywać pod czynem, którego jakbyś nie nazwał po prostu człowiek się wstydzi. Nie ma nic wzniosłego w sprzedawaniu swojego ciała. Nie ma się też czym chwalić. Każdy ma prawo zareagować na ten fakt inaczej. Słowa typu prostytutka, leń są tutaj na miejscu. Nie ma co ukrywać, że większość młodych dziewczyn sprzedaje się z lenistwa, chęci zysku, zaprzedaje swoją godność dla dóbr materialnych najniższej potrzeby jak ubrania czy kosmetyki. I mamy prawo powiedzieć, że to świadczy nie tylko i kiepskim charakterze, ale na przyszłość dobrze nie wróży. Jeżeli ktoś w życiu starał się żyć w miarę godnie, nie zrozumie kogoś, kto za parę setek uprawia seks... I nie musi.

Gość rosomak
Cytam, czytam i co wyczytałem? Ludzie rzucili się na darmową kość i jak psy gotowi są zagryżć jeden drugiego.

Gość Mściciel Jarosław
Poruszające wyznanie...

Gość Zuzia2010
Ja tym paniom mogę mojego Miśka podesłać. Wydupcy, pomordzie nakładzie, a jedyny prezent to dzidziuś najwyżej. Dobry jest w tym co robi. Jednej takiej jak przyłożył kopa to się na słupie zatrzymała. Do dzisiaj nie może wyjść z podziwu.Jaki tramwaj ją przeleciał.

Gość KAZIO_XXX
Ja też kocham dziewczynę ona pracuje w takiej firmie "Czerwone Baloniki" Ja Jej mówię że Ją kocham a ona mi odpowiada że ona nie jest dla mnie. To jej mówię że dla mnie bo ja to czuję. A ten pan "ładna jesteś" to wcale nie kochał tej swojej dziewczyny. Ona mu powiedziała prawdę i nie oszukiwałą go. A tak w ogóle ludzie kulturalni nie zachowują się tak jak państwo. A forum należy być taktownym i powściągliwym w swoim słownictwie. Mamusia mnie tak nauczyła. Przecież państwo są tacy inteligentni. Dlaczego tak brzydko się wyrażacie. Panie Jarosławie, ma pan takie samo imię jak brat naszego zmarłego Prezydenta. Imię piękne. Z uszanowaniem życząc miłego dnia wszystkim KAZIO

Gość Mściciel Jarosław
W kwestii imienia. Jeżeli ktoś nie widzi różnicy pomiędzy nickiem, a przedstawieniem się, myli świat wirtualny, z rzeczywistością... Ale to nie moja sprawa...

Gość Karo*
Zgadzam się z "fujarą" i " Panią Y". Najprościej jest kogoś osądzić. Dziewczyna przecież nie zdradziła autora, (chociaż jego też rozumiem,że czuje teraz pewien niesmak). Słusznie ktoś napisał,że mogła być zaangażowana uczuciowo w związek z tym "sponsorem". Szkoda mi Ciebie Autorze i Twojej kobiety. Podejrzewam,że sytuacja wyjątkowo ubodła twoją męską godność bo to kolega. I jeszcze te filmy i zdjęcia.. Może powinieneś trochę ochłonąć ? Ten "dobry" kolega być może zazdrości Ci Twojej kobiety? Kto wie jak ich związek się zakończył .. Napiszę Ci,że prawdziwe kurestwo to teraz wśród małolatów się szczerzy, na dyskotekach z każdym na prawo i lewo. Hmm sponsoring... teraz takie czasy ,że tylko kasa się liczy. Znam kilka dziewczyn,które wyszły za mąż dla kasy. Mężowie ok 30lat,mają firmy, samochody,domy i bzykają wszystko co się rusza. A żony odbijają to sobie drogimi zakupami-nawet otwarcie o tym mówią. Czysty sponsoring jak dla mnie tylko w innej formie.

Gość Karo*
Nie chcę tu nikogo obrażać, ale z moich obserwacji wynika,że te co takie "święte" są i do kościoła co niedziele biegają, pobożne są i w ogóle to najwięcej np. aborcji na koncie mają. Taki ten świat jest zakłamany.

Gość Mściciel Jarosław
Kierowanie się logiką: to jest złe, ale ktoś inny robi rzeczy gorsze, więc hulaj dusza piekła nie ma jest o tyle wygodne, co dziecinne. Najwygodniej się tłumaczyć głupotą innych, a świat podzielić tylko na moralnie zakłamanych, ukrywających swoje niecne występki ludzi i tych, którzy nie którzy ze względu na otwarte postawienie sprawy, mogą się swoją głupotą szczycić w imię szczerości... Ogółem czarno-białe bagienko zepsucia. Oczywiście mowa tylko o innych, bo zapytani Ci obrońcy uciśnionych sami nic złego nie zrobili w życiu. Tylko, że przecież Ci co zaprzeczają zwykle w imię ich logiki mają gorsze rzeczy na sumieniu. Z innej beczki, czy trzeba wejść na górę, aby zobaczyć jaka jest wysoka? Czy trzeba być złodziejem, aby ocenić złodzieja. Czy nazwanie sponsoringu prostytucją to osąd? Od kiedy? Temat był o dziewczynie autora, która trudniła się prostytucją, a nie o kobietach usuwających ciąże czy łasych nie pieniądze. Nie padło tu ani jedno słowo mówiące: ona jest gorsza od kobiety, która dokonał aborcji, albo wolę już, żeby kobieta była ze mną dla kasy i mnie wykorzystywała niż wcześniej zajmowała się prostytucją. To nie temat o tym, jaki grzech jest gorszy i kto upadł niżej. A jeżeli jest to temat o zakłamaniu, to na pewno o zakłamaniu dziewczyny autora. Nie interesuje mnie życie jego, ani jego dziewczyny. Prostytutka ma dla mnie prawo do szczęścia, jak każda inna osoba. Sama sobie wyrządziła krzywdę największą i nie mnie oceniać kogoś kogo nie znam. Ale to nie zmienia faktu, że sponsoring jest prostytucją, prostytucja godzi w godność człowieka i jeżeli ktoś świadomie się na to godzi, jest dla mnie głupi. To jednak jego sprawa. Nie musi za to oczekiwać, że druga osoba przyjmie go z otwartymi rękoma ponieważ inni robią gorzej... Niech im się układa, ale przeszłość zawsze ma znaczenie, bo kształtuje osobę, czynią ją tym, czy jest. Z różnymi skutkami, ale to rozmowa na inny temat. Być może autor ma zbyt wrażliwą psychikę i po prostu nie będzie w stanie żyć z taką świadomością. Bo wcale nie musi. A to jest po prostu smutne, że ktoś traktuje swoje ciało jak towar. Jeżeli to robi to on sam, jak potem może oczekiwać, aby inny traktowali go jako wartość samą w sobie, jeżeli wcześniej się po prostu wycenił. I jemu się to podobać nie musi, że coś co on zdobywał, ktoś inny kupił. Jednym to nie przeszkadza, innym tak i nie ma sensu aby jedna stroną zmuszała drugą. Sprawa byłaby inna, gdyby wiedział o tym od początku. Inną kwestią jest, że trudno się w takiej kwestii przyznać do własnej głupoty. I tylko z jednym się zgodzę, człowiek może się zmienić. Drugą osobę należy wysłuchać. Można spróbować budować coś od początku, bo to jaka jest teraz, to jest to co pokochał. Ale ja rozumiem również jego. I to, że czasem cios może być zbyt silny, by odbudować zaufanie.

Karo, czy ktoś tu choćby słowem wspomniał o kościele? Tzn wszystkiego nie czytałam, ale jeżeli o mnie chodzi to nie widzę związku. Mściciel Jarosław, miałeś chęci, żeby to kulturalnie i logicznie wyjaśnić fujarze i tym podobnym "nie oceniającym". Można być adwersarzem na poziomie. Natomiast pan fujara nie jest wg mnie wart podejmowania z nim dyskusji

Gość KAZIO_XXX
Ja naprawdę nie chcę nikogo urazić. Przecież imię Jarosław jest bardzo ładne. Jak pan napisał panie Jarosławie wybrał pan go na swój nik. Więc panu też się podoba. Ale ja nie wtej kwestii. Wydaje mi się że dyskusja jest bardzo wskazana, ale w kulturalnej formie. Nikt nikomu nie może zabronić myśleć inaczej od reszty. To się nazywa tolerancja. A jeszcze powinien być szacunek dla człowieka który broni swojego zdania. Natomias mamusia mówiła że takie "pyskówki" to oznaka złego wychowania. Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem. Ja po prostu naprawdę wierzę w to co piszę. Jeżeli bym nie był tego pewien to bym się nie wypowiadał. Zcałym szacunkiem dla wszystkich myślących inaczej KAZIO_XXX

Gość Karo*
Fujara poruszał temat mocherowych beretów,cnót moralnych itd. Chodziło mi o to,że tak naprawdę nie można skreślać tej dziewczyny jako człowieka. Nikt nie ma prawa jej oceniać, bo w realnym życiu nikt z nas nie jest bez winy ( oj przepraszam na kafe większość to ideały :P )