Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Drabinka...

Jakie studia są przyszłościowe?

Polecane posty

Gość jak nie dasz rady z chemii
to wykucie ci za bardzo nie pomoże, to trzeba rozumieć. skoro ani fizyki, ani chemii to bankowo nie kierunki inżynierskie. chyba że chcesz jakoś skończyć i nie pracować nigdzie bo będziesz kiepska

Gość Drabinka...
A może mnie praca absorbować ale za godziwe pieniążki ;-)

to chyba w twoim wypadku jedyny sensowny kierunek to będzie ochrona środowiska.

jak tak na to patrzysz, kasa, kasa i kasa. To polecam udać się na nawigacje. 8 miesięcy na morzu / 4 miesiace wolne i zarobki jako 2/off powyżej 4000 ojro/mc. ;) Pasuje?

Gość Drabinka...
Po ochronie środowiska pracy jest jak na lekarstwo. A coś z matematyką? Może jakaś bankowość... troche mnie w kierunku tego ciągnęło i mogłyby mi się jezyki do czegos przydać;-) Handel... marketing.... NIe dziekuję ;-) Za duzo kasy jak dla mnie, ..;-)

w każdym zakładzie pracy są ludzie od ochrony środowiska więc nie wiesz o czym piszesz :) bankowość, pewnie, jak większość ludzi :D

Gość Drabinka...
Mieszkam 50km od Pałacu Kultury i w moich okolicach trzeba mieć mega znajomości aby pracować na takim ciepłym stołku, zresztą w ogóle mnie nie ciągnie do tego, więc odpada... a firm jest tu sporo.... i raczej technologów żywności szukają niż tych od ochrony środowiska;-)

a moze masz jakies szczegolne uzdolnienia? rysunek albo cos? ja mysle w tym roku nad inz biomedyczna i budownictwem ale nie wiem a zostalo mi 3 dni na decyzje ;(

Gość Drabinka...
Opowiedz coś więcej o tej inżynierii biomedycznej? Budownictwo, kobieta?;-) Odważnie;-) Ajjj no 3 dni..to niedobrze... a są wyniki matur już?

jeśli chodzi o budowlanke to tylko drogi i mosty. Tak w skrócie, jeśli nie wiecie. Potrzeba 5 lat studiów + do tego 2 lata na budowie i kolejne 2 lata w biurze projektowym aby uzyskać uprawnienia budowlane. Bez uprawnień jesteście nikim ;) + do tego wyślą Was na jakąś wioske na budowe i siedzicie w baraku. Mam znajomego po budowlance i nie tak sobie wyobrażał życie po uczelni. Life is brutal

Gość Drabinka...
Gdybym była facetem poszłabym na elektrykę i prace miałabym od ręki...ale niestety...kobiety muszą bardziej się nagłówkować...bo dla nich pracy jest mniej;P Hehe, no tak... ;-) Cięzki ten los.

guzik prawda. przez takie głupie stereotypy starzy profesorowie więcej wymagają od dziewczyn na egzaminach. co z tego że kobieta? to już nie może być dobrym inżynierem? na technologii żywności jest też sporo chemii. poza tym skoro chcesz mieszkać u siebie, wiesz jak rynek wygląda to po co pytasz na forum?

poza tym to studia inżynierskie więc po co chcesz iść skoro nie rozumiesz fizyki? daj sobie spokój, bo takich pseudo-inżynierków nam nie potrzeba ;)

Gość bzdurasadfas
Bzdura - elektryk w cale nie ma pracy od reki. Myslisz ze jak bys umiala naprawic to czy tamnto to bedzie latwo? Bzdura! Zapoznaj sie z terminem KONKURENCJA - i sprawdz jakich fachowcow jest najwiecej w POLSCE.... Jedyny sensowny na dzien dzisiejszy kierune to: budownictwo (rozne jego odmiany), medycyna i informatyka. Po reszcie kierunkow mozesz dostac robote - tak samo jak bez studiow mozesz dostac - ale jak bedziesz miec farta. Kierunki biomedyczne to pic na wode, po tym jak bedziesz miec szczesci to bedziesz gnic w jakims laboratorium.

Gość za 1,5 roku inż
ja znam dużo dziewczyn z budownictwa, to jakieś głupie stereotypy że kobieta nie może być dobrym inżynierem, umnie na roku to dziewczyny maja najlepsze średnie

@ za 1.5 roku inżynier - u mnie to samo. poza tym jest mnóstwo dziewczyn na politechnikach więc nie gadaj głupot. inżynieria biomedyczna to chemia + biologia + fizyka

Gość lalalalalanananaa
mysle,ze farmacja to napewno.Sama bym poszła,ale nie znosze chemii,znaczy w liceum lubiłam,bo nie byla taka trudna,a wiem jaka chemia jest na studiach.Ja studiuje finanse i rachunkowosc i mysle ze to jest bardzo przyszlosciowy kierunek.Księgowa czy analityk finansowy dobrze zarabiaja,mozna tez zostac bieglym rewidentem,ktory trzepie ok 10.000 zl miesiecznie.

@lallal.... ale jak nie masz znajomości to zobacz ilu masz konkurentów, mnóstwo osób na państwowych + prywatne :D

Gość traarara
ale ja mam znajomości :D:D

Gość inz biomedyczna to super
zawod w Ameryce, nie wiem, jak u nas.

Witam! Studia warto wybierać zgodnie z własnymi predyspozycjami oraz zainteresowaniami. Takie działanie pozwoli odnaleźć się na nic i czerpać z nich przyjemność. Korzystając z okazji zapraszam do wypełnienia darmowego testu predyspozycji zawodowych, który udostępniony jest na stronie kierunekrozwoju.pl Test ten składa się z dwóch części: testu zainteresowań i preferencji, który zawiera 12 pytań oraz testu osobowości, który zawiera 20 pytań. Dzięki testowi predyspozycji zawodowych można otrzymać cenne wskazówki, które pomogą w wyborze dalszego kierunku kształcenia. Pozdrawiam Przedstawiciel serwisu Kierunek Rozwoju

Gość gość
teraz szybko rozwija się przemysł nanotechnologiczny i warto wybierać takie kierunki jak Nanoinżynieria

Gość gość
Zgodzę się z tym że studia inżynierskie na których dominuje fizyka, chemia i matematyka są bardzo przyszłościowe. Sama studiuję na politechnice. Dodatkowo w wolnym czasie chodzę na warsztaty do www.fundacjaeinsteina.pl by poszerzyć swoją wiedzę o nowe ciekawe zagadnienia. Ogólnie nauki ścisłe są moją pasją i wiążę z nimi swoją przyszłość.

Gość gość
Polecam zajrzeć do oferty szkoły www.wsge.edu.pl ja tam skończyłam właśnie naukę, bardzo i się podobało i to nie tylko moje zdanie, spotkałam się z wieloma pozytywnymi opiniami ot ej szkole :)

Gość tonnymontana
Mi się wydaję że w obecnych czasach dobrym pomysłem są praktyczne studia które nauczają zawodu a nie teorii. Osobiście wybieram się na montaż filmowy na Ama Film Academy i czuję że to był dobry wybór. Składałem dokumenty wczoraj i powiedzieli mi że zostało jeszcze kilka miejsc, może komuś się przyda - http://akademiamultiart.pl/kierunek/montaz-color-grading-stacjonarny/

Gość gość
U nich macie na wysokim poziomie kosmetologię i dietetykę - http://www.wsp.szkolymydlowskiej.pl/ Perspektywiczne tematy z wieloma możliwościami. Ale głównie chodzi o to, że na tej uczelni poziom jest bardzo wysoki. Nie ma masówki, tylko kilka kierunków, prowadzonych z nastawieniem na praktykę. Tzn. po studiach masz być gotowy do zawodu...