Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aleksandraaaaagra

niecałe 13 lat, 58 kg! pomocy!

Polecane posty

Gość Aleksandraaaaagra

Witam wszystkich. W listopadzie będę miała 13 urodziny, ważę prawie 59 kg przy wzroście ok 163 cm.. Chciałam zrzucić te 9 kg do końca lipca. Da się? Z góry dziękuję za odpowiedzi i proszę o plan działania :)

Gość Nie jedz żadnych słodyczy
A pij najlepiej wodę . Możesz też zacząć biegać , jeździć na rowerze lub rolkach . W każdym razie musisz zacząć się ruszać .

Gość Maniusiowataaa
Oczywiscie ze sie da tym bardziej ze sa wakacje :)

Ruch,ruch,ruch i trochę racjonalnego zywienia.Może to wystarczy? zależy jaki tryb zycia prowadzisz :):):) Bo nie wiem czy diety są wskazane dla tak młodych osób...chyba ,że układane indywidualnie i odpowiednio do potrzeb rozwojowych:D

Gość Nie jedz żadnych słodyczy
możesz też zacząć skakać na skakance , tylko z 30 min z przerwami co 5 min .

Gość Aleksandraaaaagra
Ludzie mówią , że nie wyglądam na tyle , ale chciałabym zrzucić troszkę dla własnej satysfakcji i jednej osoby , na której szczególnie mi zależy . Dziękuję za odpowiedzi :) Btw. Kocham jeździć na rolkach , ale ile powinnam mniej więcej czasu poświęcać na nie dziennie? Oczywiście wiem , że czym więcej , tym lepiej , ale minimum? Pozdrawiam

Gość adqasdasdqa
co sie martwisz bedziesz za chwile słodkim pączusiem

Gość LaChatNoir
Nie rob zadnych diet bo przestaniesz rosnac... Tej lasce co Ci polecila Dukana to byl reke ukrecila... 13 lat i samo bialko... Horror. Cwicz wiecej i nie jedz slodyczy, a poza tym w twoim wieku taka waga to normalka, ja wazylam wtedy ok 63kg i nie bylam gruba.

Gość Aleksandraaaaagra
adqasdasdqa - ale właśnie w tym problem , że nie chcę :) Dobra , od jutra zaczynam - 0 słodyczy i duuuużo motywacji :)

Przeczytaj dokładnie zanim skrytykujesz,a wykręcic to sobie możesz mózg,a waga w tym wieku 63 to dla Ciebie normalka? chyba zalezy od wzrostu jak juz,bo ja mam 30 lat i jestem szczuplejsza.Z dieta się rozmachnęłam zanim przeczytałam o wieku wiec przeczytaj kolejny post nim sie wypowiesz!

Gość LaChatNoir
Ja z kolei nie zauwazylam tego kolejnego postu ze to twoj. Chyba obejdzie sie bez wykrecania czegokolwiek :D To nie chodzi o wiek tylko o wage w stosunku do wzrostu. Sa 13stki co waza po 40kg, sa takie co waza 63 albo i nawet wiecej. wcale to nie znaczy ze ktores sa za grube lub za chude tylko duzo rzeczy ma na to wplyw, np ciezkie kosci(jak w moim przypadku jak mialam tyle lat), ksztalt ciala, wzrost.

Gość blady loczek
taka jest kolej rzeczy ze w pewnym momencie dziewczyna przybiera na wadze ale w ciągu kilku lat myślę że cię "wyciągnie" bo jeszcze urośniesz parę centymetrów są wakacje więc dużo ruchu a zamiast słodyczy owoce