Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość do zorientowanych w stom

nie mam jednego zęba czy mozna coś zrobić poza implantem

Polecane posty

(boje sie) żeby nie trzeba było piłowac sasiadujących zebów?

Gość doklej sobie z gumy Orbit

albo ząb na sztyfcie, albo na wkręta, zależy, czy jest korzeń, czy nie, który ząb, jaki stan szczęki bez zdjęcia to nawet dentysta-protetyk ci nie powie

ząb to czwórka i musze szybko zrobić dzieki , popytam i poczytam o tym na włóknie szklanym

zab wyrwany chyba z korzeniem cos czuje ze tylko implant mi zostaje, kurcze tak sie boje tego

implant to nie jest znowu takie cudo.....po kilku latach mogą być zaniki przyzębia i takie tam różne....implant się odsłania , takie tam historie

o matko 😭 no coś musze zrobic , bez zeba chodzic nie moge 😭

pecha mam do dentystów, zawsze trafie (z polecenia !) do jakiegos nieogarnietego

nieogarniętego...tak mówi moja 16 letnia córka , może jesteś jeszcze w okresie wzrostu kości? ?

Gość jooo19844
ja nie miałam 4 z prawej strony, niestety korzeń został usunięty... jedyna możliwość mostek -ale trzeba piłować, albi tak zwana mini-protezka, ale zdarza sie ze widać drucik i trzeba myć czesto zeby, bi nieprzyjemny zapach sie ulatnia. Obecnie mam wsawionego implanta juz 3 rok i mimo tego ze koszty duze to byla moja najlepsza inwestycja. Więc lepiej uzbierac kase i zrobic cos porzadnego...

jestem juz poza okresem wzrostu kosci ;) mozesz powiedziec cos iecej o tym implancie ? od razu Ci załozyli w ten sam dzien, ile trwał zabieg, czy po sa jakies dolegliwosci, czy potrzebne sa jakies dodatkowe badania itp. byłabym bardzo wdzięczna

Gość jooo19844
germanotta -poczytaj troszkę o rodzajach implantów, tzw śrub i łączników.... dla mnie ząb na implancie to cudo ! owszem są przypadki kiedy implant się nie przyjmuje ale to tylko u osób, które po zabiegu nie dbają o właściwą higienę przyzębia... palą... własciwie wykonany wszczep, będzie służyl bardzo bardzo dlugo

Gość znam to mesag
implant to koszt ok 6 tys zl, p badanich w ciagu 3 tyg owiini zalozyc.sa stki protezy itp..koony, sa tansze i ok... ja mam problem bo 2 niemam a 3 jest ok i niewiem co robic,, tylko aparat mi grozi na 2lata a potem zabki powiekszanie licowki oj.. kpa hajsu

Gość jooo19844
na początku musiałam wyleczyć wszystkie zęby, usunięto mi kamień, miałam piaskowanie wszystkich ząbków... jakiś czas przed zabiegiem płukanie zębów spejclanym plynem.... a najwazniejze miałam takie spejclanie przeswietlenie- pantogram ,przewietlenie szczek, stam kosci itp itd. Najpeirws wstawiono mi tak zwana srobe tytanowa i lacznik.... po czterech miesiacach dopiero wlasciwy zab na implancie. Sam zabieg niebolesny, po wstawieniu lacznika i sruby -dwa malutkie szwy, nic mnie nie bolalo a bylam przygotowana na bol a ty mile zaskoczenie

teraz dysponuje się kilkunastoletnimi obserwacjami implantów...zaniki kości są problemem , po czterdziestce kość zanika fizjologicznie

to troche czekałas na ten zab czytałam na stroniej kliniki implantologi ze niektorym zakładaja w ten sam dzien dziekuje Ci za odpowiedz i prosze żeby dalej wypowiadały sie osoby ktore maja doswiadczenia z implantami

Gość jooo19844
owszem może zanikać ale dzieje się to najczęściej w przypadku chorób przyzębia= zaniedbań, braki wizyt kontrolnych u stomatologa... itp

Gość jooo19844
czwarty rok leci, ..... moja mama 11 rok

Gość jooo19844
od czasu założenia ... mialam robione kilka razy prześwietlenie majace na celu sprawdzenie jak wyglada stan kosci w miescu wszczepu i jak narazie jest wszystko ok i oby tak zostalo ....

Gość taka jedna dziewka :P
no właśnie ja tez nie mam jednego zęba i boje się ze podczas całowania chłopak może "wyczuc"brak zęba,ze np.przejedzie mi językiem po zebach.

nie mam "5"

nie u mnie nawet podaczas usmiechu nie widac taka mam szczeke:P:P

Gość szpara a żeton
Zostaw!! To świetny sposób na biznes! Powieś na szyi tabliczkę z napisem "wrzuć monetę", i że niby coś wyskoczy fajnego, udawaj automat. Ludzie są tępi, od razu będą dawać kasę, a ty zarobisz trochę grosza. Tylko uważaj, aby się nie zakrztusić! Sprawdzony i doskonały sposób! :)