Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tirarafifti fifti

kaszki zdrowy brzuszek

Polecane posty

Gość tirarafifti fifti

Karmie piersią, moja córka je tylko kaszki z nestle, najchetniej manna, ale ta kasza zatwardza. Plus taki ze dodaje sie tylko wode. Chciałam kupic zdrowy brzuszek ale tam trzeba dodac mleko. Jakie mleko kupić? Cos jeszcze moge zrobic z mleka? Jakis inny posiłek? Dziecko ma 10 miesiecy.

Gość tirarafifti fifti
Zadna mama nie podaje kaszek? :D

Gość a kaszek bobo vity nie chce
jeść? Też są na wodzie

podaje :D ale to Twoje pytanie jest jakies zakrecowne :P Pytasz jakie mleko kupi? Przeciez mozesz troche odciagnac swojego i na nim zrobic dziecku kaszke.

Gość jest duzy wybór kaszek
sa takie do których dodaje sie mleko modyfikowane lub wode , rozne smaki w zaleznosci ile miesiecy ma dziecko

Gość Mój synek je zdrowy brzuszek
po kaszce ze śliwką faktycznie lepsze są kupki. Możesz dodać swoje mleko ściągnięte albo kup małe opakowanie modyfikowanego i wykorzystaj do kaszki

Gość tirarafifti fifti
Chodzi mi o nestele zdrowy brzuszek. Z bobovity nie tknie kaszki, je tylko z nestle. A te zdrowy brzuszek wymagaja mleka a nie wody, na swoim nie zrobie bo nie odciągne. Nigdy nie mogłam odciągnąc, ani recznie ani laktatorem.

Gość Mój synek je zdrowy brzuszek
To kup małe opakowanie modyfikowanego i już :) Szybko zużyjesz :) Ja stosuję bebilon, wcześniej 2 obecnie 3- synek ma 13 miesięcy

Gość tirarafifti fifti
własnie o to mi chodzi, jakie mleko modyfikowane kupić????? :)

Gość tirarafifti fifti
dzięki :D ktos jeszcze sie wypowie?

Gość Mama Karolinki
a moze sinlac, jest z nestle i robi sie na wodzie. Mi smakuje - mojej corce rowniez

Gość tirarafifti fifti
A nie jest on dla alergików? poza tym co z mleka mozna jeszcze? Moze owsianka?

Gość mozesz kaze kupic
mozesz kupić Humane,Bebiko, Bebilon. Ja bym ci radziła wziąć coś z tego,bo te mleka sąs łodkie i dziecku zapewne podpasują. Bebiko jest tez tanie, ok 10zł za opakowanie. Będziesz miała to mleko do kaszek.

Gość mozesz kaze kupic
Oczywiście patrz na numerek, chyba 2 będzie dobra dla twojego dziecka,kolejne mleka są po roku,ale sprawdź jeszcze na półce.

Gość mozesz kaze kupic
Możesz podawać owsiankę,płatki jęczmienne, ryżowe. Najlepiej z owocami. Ja mojemu dziecku gotuję owsiankę lub płatki jęczmienne na wodzie, dorzucam owoce,miksuję, a potem do porcji dodaję mleko w proszku,mieszam i śniadanie gotowe :) Możesz też do jogurtu naturalnego dodać kaszkę ryżową smakową i owoce (ze słoiczka, albo świeże) i gotowe śniadanie, czy kolacja :) (ja to lekko podgrzewam w kąpieli wodnej, żeby kaszka się dobrze rozmieszała) albo koktajl z truskawkami (czy innymi owocami) + kaszka (jeśli to ma być kolacja), lub sam jako podwieczorek kaszę jaglaną z owocami budyń z mleka z żółtkiem i owocami - na wodzie gotuję mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z żółtkiem, dodaję po ugotowaniu mleko modyfikowane, owoce świeże lub ze słoiczka- ale to raczej na podwieczorek płatki ryżowe błyskawiczne ugotować na wodzie, dodać mleko i owoce-gotowe smacznego :)

Gość tirarafifti fifti
Dziękuje. Zdrowy brzuszek + nan 3 = pycha śnaidanko a potem kupa bez problemów;) Jeszcze raz serdecznie dziękuje:)