Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Truskawka_1991

JEST JEST JEST !!! Są dwie kreski ! Będe mamą !!!

Polecane posty

Gość chinota
co się przejmujesz komentarzami typu "życie ci sie skończyło" - ja sama nie chcę mieć dzieci, ale jeżeli ty wiesz że TO JEST TO to fantastycznie, chciałabym żeby każda mama tak się cieszyła z dziecka :) a wiek 19 nie wydaje mi się za młody, jedyne czego ci brakuje to ślubu... związek i dziecko, są na całe życie... !

Gość anka-nie chce mi sie logować
To,że masz nadzianych rodziców nie znaczy,że mają cię utrzymywać i jeszcze twoje dziecko.mało to ambitne.Ja też kiedyś często zmieniałam pracę,bo nic mi nie pasowało,ale jak zdecydowaliśmy się z mężem na dziecko,przyjęłam się do pracy na CPNie,przepracowałam 2 lata i zaszłam sobie w ciążę.Poszłam na L4,potem na macierzyński i brałam pieniądze z ZUSu - zasłużenie ! Bo sobie na to zapracowałam. Skoro chcesz być na tyle dorosła,żeby mieszkać z facetem i mieć dziecko to bądź na tyle dorosła,żeby się utrzymać. I co ma dysleksja do studiów? Nikt ci nie każe studiować polonistyki,a eseje zawsze można pisać ze słownikiem.Poza tym gdybyś studiowała np. architekturę to wykładowca miałby gdzieś twoje błędy ortograficzne.Zresztą po twoich wypowiedziach nie widzę jakichś rażących błędów. Dziwi mnie,że nie mając pracy(nawet nie jesteście małżeństwem) decydujesz się na dziecko.

Czy rodzice mnie utrzymują?? Utzrymujemy się ze stacji którą dostaliśmy na moje 18 urodziny. Boze jak ktoś sobie coś umyśli to wszędzie to widzi. Mój chłopak zajmuje się towarami,dostawami,przyjmuje dostawy gazu,paliw,ropy.. Ja wykonuję robote papierkową. Wiadomo stacja ma duze wydatki ale tez duze przychody. Różnica jaka nam zostaje na miesiąc do zycia to około 4500 zł na dwóch. Niektórzy mają 1500 lub 2000 i jakos daja rade z dzieckiem a nawet dwoma. A ja nie dam rady bo nie mam studiów..widzisz ile topiców na kafe?? ''mam studia i nie mam kasy a ni roboty'' Wole pracowa bez studjów niz konczyc studia,tracic czas a potem płakac ze zle wybrałam. Uwazam ze robie włascieiw,i wasze złosliwe uwagi nic nie daja.Spływa to po mnie.. A slub cywilny planujemy na listopad. Nasza 5 rocznica.

Mania, co to znaczy cudem? Ja się boję, że coś jest nie tak... Ginekolog mówi, że jeśli chodzi o budowę tam w środku wszystko jest w porządku i zdrowe. Badania krwi na tarczycę itp. też wyszły dobre. Nie wiem co mam jeszcze zbadać, a pomału zaczynam się martwić o...nasienie męża... Bardzo ciężko jest się nie przejmować...

truskawka ja tez mam 19 lat i tez jestem w ciazy :) tez nie mam pracy tylko mature, a studia zaczne od pazdziernika juz z brzuchem :D tez sie strasznie ciesze! gorzej z rodzicami, ale co tam, moj chlopak ma 25 lat i zamierzamy wziac tylko cywilny slub, a koscielny razem ze chrzcinami :P

Gość KOKOLINA123123
napisze coś na te ten temat i wszystkie wypowiedzi:po pierwsze czy ta dziewczyna ma studia czy ma prace i czy jest na utzrymaniu rodziców ojca dziecka to co was to obchodzi !! po drugie, ci co się wypowiadają że idzie już w tym wieku w pieluchy to nie ma znaczenia bo są kobiety które dziecko sobie zaplanowały po skończeniu studiów, ustabilizowanej sytuacji materialnej, domu czy mieszkania, to są albo nieszczęsliwe albo ciężko im zajść w ciążę bo a to długo tabletki brały a to coś, ale oczywiście są tez takie którym się wszystko układa tak jak po ich myśli. Dziewczyna się chciała wypowiedziec jaka jest szczęsliwa a wy ją dołujecie ze sobie nie poradzi i ze sie jeszcze nie wyszalała, wolicie czytać na forum jak dziewczyny pisza głupoty bo wpadły i aborcje chcą zrobić. Ja jestem starsza od tej dziewczyny co napisała i wcale jej nic złego nie napisze tylko GRATULACJE! :-)

Gość gość
Truskawka_1991 nie tlumacz sie im to nie ma sensu zazdrosni sa i wymyslala To jak bedziesz zyc zalezy od Ciebie poki co masz prace dochod wiec niech sie odpierwiastkuja Za duzo tu nie pisz bo potem wlasnie wychodzi co wychodzi :)Kotka Mruczurotka Mialam operacje ginekologiczna moglam nie miec dzieci Moj mial w poznym wieku swinke i tez byla mozliwosc ze bedzie bezplodny tym bardziej ze w rodzinie mial przypadki Problem albo lezy w psychice albo zrobcie oboje badania

Gość gość
Główka do góry :)

Gość nie mam nicka i tyle :P
a wy tylko o zazdrości :D:D:D jak już ktoś ma jakieś inne zdanie niż WY to już musi być zazdrosny ? nie oceniajcie innych swoją miarą

Truskawka, a jaką masz pracę? I ile zarabia facet? To stałe prace? Na wyprawkę dla dziecka szykuj minimum 5 tys. zł.

Ok, doczytałem wyżej. Pamiętaj aby w pierwszym trymestrze nie pracować na stacji. w pozostałych też. Oparami z paliwa i ołowiem uszkodzisz system nerwowy płodu.

Zrób prywatnie testy. Pappa i test potrójny. Im więcej, tym większa pewność. w Warszawie mógłbym Ci powiedzieć gdzie jest tanio i jedną z najlepszych metod, na maszynach jednej z 3 uznanych firm. No i jest USG 3D.

Gość pasztectówa z ciebei
truskawa jak masz tyle kasy to powiedz tatusiowi niech ci za sponsoruje operacje plastyczne bo masz ryj okropny. I lepiej usuń te zdjęcie ze stopki

Gość pasztectówa z ciebei
widzę,że już usunęłaś.Dobra decyzja.i powiem ci jeszcze ,że jesteś bardzo pusta ale o tym to już chyba wiesz

echhh... no i co z tego, ze ma 19 lat, nie ma pracy, slubu itp. skoro jej rodzice maja tyle pieniedzy zeby jej dziecko utrzymac no to co za problem bo nie rozumiem ;/ jestescie jacych chorzy

Gość regrstuhwr6jw56j
Mama Ci sprawdząła pracę domową i masz dysleksje.... No to ma sens. Jak mowie, gratuluję, nie kazdy moze byc wykształcony.

Gość mamuśka91919191
ja zaszłam w ciąże jak miałam 17 lat. urodziłam 2 miesiące po moich 18stych urodzinach. teraz mój syn ma 7 i pól miesiąca. sama go wychowuję, a rodzice mi pomagają. nie rozumiem waszej opinii na ten temat. skoro dziewczyna jest w ciąży to jej sprawa przecież a nie wasza. gratuluje jej

Gość inezzzzzzzzzzzzzzz
Nie każy musi mieć mgr, dobrze ze osoby nie chcące dalej się uczyć, nie idą na siłe na studia. A wczesne macierzyństwo, co cóż jak se pościelisz tak się wyśpisz :P

Gość mamuśka91919191
ja poszłam dalej, skończyłam liceum pisałam maturę, planuje dalej iść na studia. coż, dziecko wymaga dużo poświęcenia i wyrzeczeń, ale każda chwila z dzieckiem cieszy. powodzenia ci życzę

truskawka daj mi swoj numer gadu, jestesmy w tej samej sytuacji i w tym samym wieku wiec fajnie by byl z kims pogadac ;p

graTuluje ! ;) zdrówka życze ! :D:D tez bym chciala niedlugo bobasa :P:P.. jestem z chlopakiem ponad 3lata i mieszkamy razem od kilku miesiecy :D ale narazie to za wczesnie :P:( ja chce sie jeszcze wyuczyc i wyszalec (ale marzy mi sie malenki bobasek :P, tym bardziej ze szwagierka 2tyg temu urodzila :D) hihi.. chlopak stwierdzi ze mozemy cos zmajstrowac, ale wiemy ze to jeszcze nie pora ;) moze tak za 2latka ?? :D bede miala 20 :). to nie problem z kasa, bo on pracuje a ja sobie dorabiam ale jak bedzie dzidzia to juz nie bedzie tyle chwil wytchnienia :P. chcemy sie soba nacieszyc sami jeszcze troszke :):).

Moje GG 7162585 Chętnie z kimś popiszę :) Teraz w domu raczej pracuję (wypełniam te papiery,i sprawdzam) bo ktoś mi doradził tutaj na forum ze na stacji to moze mi coś zaszkodzić. Tak więc mam duzo czasu,chętnie z kims popiszę :) Pozdrawiam :*

współczuję Ci tym bardziej, że niue macie slubu, koleżnka zaszla te zmając 19 lat, tez byli suuuper zakochani i chcieli dziecko, a w ciązy facet ją zostawił.... na dziecko miałabys jeszcze dużo czasu a na zabawę nie dziecko planuje się tez myslać o ejh\go przyszłości ,a Ciebie będą wytykać palcami, nie macie ślubu , nie masz szkoły i nie masz pracy a w rodzinkę sie bawisz...

Gość abc 123455
furgonetka to jest truskawki zycie ona nie jest dzieckiem ze ja pouczasz.