Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość salupa000

Antykoncepcja-Ginekolog

Polecane posty

Gość salupa000

Hej Wiem, że to może głupie pytanie a chciałabym się mianowicie dowiedzieć, czy w momencie kiedy pójdę do ginekologa po receptę na plastry bądź tabletki to będzie musiał mnie zbadać? Jeszcze chyba nie jestem gotowa na to, żeby przed zupełnie obcą mi osobą rozszerzać nogi :P

A do rozszezania przed chlopakiem jestes gotowa ,skoro chcesz antykoncepcje?Dziewczyno opanuj sie i idz do kobiety gin jesli masz z tym problem.Raczej antykoncepcji nikt ci nie zapisze w ciemno,bez badania.

Gość salupa000
Słuchaj boże chciałam zwykłej odpowiedz na banalnie proste pytanie, a Ty mi wyjeżdżasz z jakimiś umoralniającymi tekstami. Tak na rozłożenie nóg przed chłopakiem jestem gotowa, bo nie jest mi obcą osobą może Tobie obcy nie przeszkadza, w takim razie fajnie masz :) A rozłożę nogi przed gin jak zacznie mi coś dolegać, albo będę w ciąży proste?

Gość alka11a
dorcia co Ty gadasz? jedyne co gin zrobi to zmierzy jej cisnienie i zada kilka pytan, nie bedzie jej w ci** zagladac

Gość ala768
musisz sie na to przygotowac jesli nigdy nie bylas u gin to cie zbada zrobi cytologie zanim ci wyda plastry powinien ci zbadac poziom hormonow darujcie sobie komentarze ze jak uprawia seks to juz musi byc szmaa etc cos wam sie poprzestawialo w glowie

Nikt nie napisal o szmacie czytac nie umiesz?Nie widze problemu przed badaniem u ginekologa.Pozatym na pewno zbada ja i tyle.

idz najlepiej do kobiety. Tak musi Cię zbadać ginekologicznie, powinnaś zrobić oprócz tego cytologię. Powinna także zbadać piersi czy nie ma w nich żadnych zmian bo w tedy absolutnie nie wolno brać tabletek. Powinna zlecić badania z krwi: INR, płytki krwi, próby wątrobowe. estradiol i prolaktyna jeśli chcesz tabsy. jeśli plastry sam estradiol. jesli masz problemy z owlosieniem itp to jeszcze testosteron

jak masz takie podejście, że rozlożysz nogi jak Ci coś będzie to może być za późno. Mi nic nie było a okazało się przy zwykłym badaniu, że mam nadżerkę. a u znajomej wykryto polip. taletki przy badaniu ginekologicznym i tylko wywiadzie z pacjentką są dużym ryzykiem. a co dopiero przy samym wywiadzie.

Niestety, nie polecam kobiety gina, mam same przykre doświadczenia, często ich badania są bolesne długo po, nie znają się na usg, chociaż je robią,itd. Radzę od razu iść do faceta, najpierw poczytać o nim w necie(o ile jest).